1515
Annons

Pepins minskade rörelseresultat under första kvartalet

Pepins resultat sjönk under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Pepins grundare Anders Sjunnesson, vd Julia Reuszner och och ordförande Peter Norman.
Pepins grundare Anders Sjunnesson, vd Julia Reuszner och och ordförande Peter Norman.

Provisionsnettot blev 3,0 miljoner kronor (3,3). 

Rörelseresultatet blev -6,8 miljoner kronor (-2,5).

Orealiserad resultateffekt vid omvärdering av optionsportföljen uppgick under perioden till 1,0 miljoner kronor (-0,4).

Rörelsens kostnader uppgick till 9,1 miljoner kronor (7,5). Ökningen är främst hänförlig till strategiska satsningar såsom slutförande av MTF-ansökan och utveckling av mjukvara.

Handel har inletts i ett nytt bolag på Pepins undefined 0,00% Dagens utveckling Market och ett bolag är avlistat till följd av planerad notering. Dessutom blev tre emissioner slutförda under kvartalet.

Vd Julia Reuszner kommenterar hur corona påverkat bolaget.

”Den mest påtagliga effekten hos oss på Pepins har varit att kapitalanskaffningsprocesserna tar mycket längre tid och att aktiekurserna för många bolag gått ned. Detta innebar att de affärer vi planerat stänga i slutet av mars dragit ut på tiden och våra intäkter som är knutna till avslut har förskjutits på framtiden. De pressade aktiekurserna har även inneburit att våra optioner i ett par bolag värderats ned och optionsportföljens värde har minskat.”

Läs mer: Pepins lanserar mjukvara för kapitalanskaffning med SEB

Koncernens likvida medel uppgick till 71,4 (88,7) miljoner kronor.

Under perioden januari-mars har totalt 41 765 aktier omsatts i Pepins Group till kurser mellan 6,20 och 8,00 kronor, varav senast betalt i mars var 6,20 kronor.

Läs mer: Julia Reuszner lämnar vd-posten  


Innehåll från InnencoAnnons

Här är tekniken som drastiskt minskar energiförbrukningen

Höga elpriser, överbelastat elnät och energianvändningens påverkan på klimatet är några relaterade ämnen som de flesta troligtvis blivit bekanta med den senaste tiden. Ett företag vars teknik kan rå bot på detta är Innenco. Med visionen att revolutionera bygg- och energibranschen levererar de ett energisnålt koncept som minimerar både driftkostnader och effekttoppar, samtidigt som det ökar inomhuskomforten.

Innenco grundades år 2015 och är idag ledande inom forskning och utveckling av uppvärmning, kylning och energilagring för alla slags byggnader. Deras nya koncept består av produkten Active Elements och verktyget Innenco Smart Control som tillsammans har påvisat en minskning av energianvändningen med 75 procent under kalla klimatförhållanden och 40 procent under varma klimatförhållanden. Den revolutionerande tekniken har redan beprövats av flertalet kunder och stora aktörer. Innenco har även fått internationellt erkännande av Sveriges Energibyrå, IVL Miljöinstitut, Smart City Sweden och North American realestate developers. 

Så här fungerar det

Konceptet består av ett lågtemperatursystem med Innencos egenutvecklade värmeväxlare, Active Elements, och egna styrsystem som bidrar till att fördela värme och kyla på det mest optimala sättet i en byggnad. Tekniken integreras med verktyget Smart Control, ett datorsystem med unik potential att lokalisera små temperaturskillnader från olika zoner. Värme som skapas i exempelvis ett serverrum kan således användas för att öka temperaturen i en annan del av byggnaden.

– Vanligtvis krävs en värmetillförsel på 50 grader för att bibehålla en inomhustemperatur på 22 grader. Med vår teknik som enkelt kan installeras i golv, väggar och tak krävs istället enbart 25 grader för att hålla samma temperatur. För att skapa inomhuskyla, som utgör en större energibov än uppvärmning, är vår teknik även överlägsen och kräver inte lika stor mängd vatten som andra äldre system, berättar Stephen Bruce, styrelseledamot på Innenco. 

Innenco på väg in i framtiden

Med flertalet godkända patent gör Innenco nu sig redo för börsnotering och påbörjar en kommersialisering i Sverige, Europa och Mellanöstern. De är även delaktiga i projekt i Indien och Kina. 

– Målet är att utveckla vår patentportfölj för att sedan i framtiden ta fram och sälja produkter som är anpassade för vår teknik och våra system. Vi kommer bland annat ta fram värmepumpar och solceller som är anpassade för våra lågtempererade system. Vi vill kunna bidra till att fastigheter blir mer självförsörjande inom energi, får lägre driftkostnader och ett mer balanserat inomhusklimat, säger Stephen Bruce.

Innencos framtid är ljus, med sin teknik och produkter kommer de kunna bidra till att företag världen över kan driva en betydligt mer klimatsmart verksamhet. I sin tur kommer de att kunna leda till ett mer hållbart samhälle. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Innenco och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?