1515

Pensionssajten Lifeplan: ”Vi är Europas största robothandlare”

En kombination av robothandel och indexfonder har gjort pensionssajten Lifeplan till en ordentlig utmanare på pensionsmarknaden. I fjol växte bolaget med 80 procent och fick nya kunder som ABB, Ikea och Klarna.

Kalle Erlandzon, medgrundare och vd för Lifeplan.
Kalle Erlandzon, medgrundare och vd för Lifeplan.Foto:Lifeplan

”Vi är nu Europas största robothandlare på marknaden för pensionsförvaltning”, säger Kalle Erlandzon, medgrundare och vd för Lifeplan.

Lifeplan fortsätter att norpa marknadsandelar från den etablerade bank- och försäkringsbranschen. Bolaget lanserades 2008 och ingår sedan 2012 i Benifykoncernen, som är Sveriges ledande företag inom personalförmåner.

Lifeplans affärsidé går ut på att sälja pensionsrådgivning på nätet till storkunder som Ericsson, Astra Zeneca, Eon, Ikea och nu senast Klarna. I fjol steg omsättningen med cirka 80 procent till 18 Mkr. Bolaget förvaltar nu 13 miljarder kronor åt över 100.000 pensionssparare på 200 stora och medelstora företag.

Banker och försäkringsförmedlare ger ingen objektiv rådgivning.

Läs mer: Pensionsjätte startar innovationslab i startupmiljö

”2015 blev ett genombrottsår för oss. Vi fick storkunder som ABB och Ikea och mindre snabbväxande kunder som Klarna. 2016 räknar vi med en omsättning på 30 miljoner. Vi går ungefär break-even eftersom allt överskott investeras i expansion”, säger Kalle Erlandzon. 

Lifeplan har inga personliga placeringsrådgivare. Istället är råden robotstyrda. Vidare investerar man främst i billiga, indexbaserade fonder.

Läs mer: NFT Ventures satsar på pensionsappen Nowo

”Banker och försäkringsförmedlare ger ingen objektiv rådgivning. De försöker bara sälja en massa produkter och tjänster som de själva tjänar på. Vi tar inga kickbacks och har inga egna fonder. Vi hjälper bara konsumenten att hitta rätt risknivå och optimal riskspridning till lägsta möjliga avgift. När fonderna och marknaden förändras sker omfördelningen automatiskt”, säger Kalle Erlandzon.

Han uppger att den genomsnittliga Lifeplanspararen bara betalar 0,35 procent i fondavgifter.

”Det kan jämföras med att den genomsnittliga aktiefonden som har en avgift på 1,43 procent, enligt Morningstar”, säger Kalle Erlandzon.

Hur tjänar ni pengar på detta?

”Vår tjänst kostar, men det betalar arbetsgivaren. Och den kostar väldigt lite jämfört med de kapitalavgifter som dras ur fonder och försäkringar.”

Läs mer: Bankrådgivarnas sista strid


De vanligaste fonderna i Lifeplans portföljer: 

1.       SPP Aktiefond USA

2.       SEB USA Index Fund Lux ack

3.       Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Index

4.       Skandia Nordamerika Exponering

5.       SEB Europa Indexfond - Lux ack

6.       Skandia Europa Exponering

7.       SPP Aktiefond Europa

8.       Länsförsäkringar USA Index

9.       Pictet Emerging Markets Index-IS USD

10.   BlackRock Global Index Funds Emerging Markets Equity Index Fund A2 USD Acc


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?