1515
Annons

Paradox släpper spel i Kina

Paradox Interactive öppnar upp för spelare i Kina. Nu släpper det svenska spelbolaget två av sina spel på internetjätten Tencents plattform. 

Paradox vd och storägare Fredrik Wester (till höger) samt finanschef Andras Valjok (till vänster).
Paradox vd och storägare Fredrik Wester (till höger) samt finanschef Andras Valjok (till vänster).Foto:Sven Carlsson

I maj rapporterade Di Digital att Tencent, som driver Kinas största sociala nätverk och plattform för onlinespel, gick in som delägare i den svenska spelstudion Paradox Interactive i samband med att bolaget börsnoterades. 

Läs även: Så kuppade Roburs techfond in sig i Paradox

Tencent, som arbetar med internationellt kända titlar som League of Legends, Dungeon & Fighter och Call of Duty ska nu även ta Paradox spel Cities: Skylines och Stellaris till de kinesiska spelarna.

Och Kina är en viktig marknad för svenska spelbolag. Enligt analysföretaget Niko Partners väntas intäkterna från spelindustrin i Kina nå närmare 220 miljarder kronor under 2016, vilket gör den till en av de största nationella spelmarknaderna i världen. 

”Paradox är ett företag vars spel har universell dragningskraft, och jag är angelägen om att ta chansen att dela våra spel med en bredare publik i Kina”, säger Fredrik Wester, vd för Paradox Interactive, i ett pressmeddelande.

Tencent, som äger 5 procent av aktierna i Paradox Interactive, köpte även en majoritetspost av finska Supercell för 70 miljarder kronor, i somras. Internetjätten värderas till Kinas största bolag.

Läs även: Paradox öppnar för förvärv


Innehåll från Wittra Sweden ABAnnons

Ny enkel lösning för 3D-positionering förutspås revolutionera möjligheten för IoT inom bygg och fastighet

Företaget Wittra har en ny lösning för automatisk 3D-positionering av sensorer, byggd på en öppen radiostandard som förstärker erbjudandet från redan existerande stora LPWAN leverantörer som LoRa och MIOTY, via Wittras nyligen lanserade Unified Gateway.

– Nu kan alla fastighetsutvecklare accelerera utvecklingen mot smarta fastigheter genom att enkelt och snabbt installera sensorer. Det är en game-changer för hela branschen, säger Patrik Johansson, Partner & Strategic Advisor på Wittra.

I smarta fastigheter används sensorer för digitalisering och automatisering av processer för att optimera drift och skötsel men också komfort och säkerhet. Det sänker de totala kostnaderna och ökar samtidigt värdet på fastigheten.

Den här utvecklingen har dock försvårats av höga kostnader för installation och igångsättning.

Det svenska företaget Wittra har efter 10 års arbete och över 60 patent utvecklat en kommersiell lösning för 3D-positionering som gör det enklare, billigare och snabbare att göra fastigheter smarta.

– Vi kan sätta upp sensorerna i varje rum och de vet själva i vilket rum de finns. En färdig installation i en fastighet som tidigare tagit två veckor till hög kostnad görs nu på en dag till låg kostnad, säger Håkan Dackefjord, Chief Commercial Officer på Wittra.

Wittras infrastruktur öppnar för många leverantörer

Sensorernas uppgift kan enkelt ändras genom FOTA, alltså ny programvara.

– Man kan alltså byta roll på sensorn och använda den i ett annat syfte. Det gör vår lösning digitalt hållbar, säger Patrik Johansson.

Wittra jobbar med globala distributörer så som Farnell och Mouser. Det möjliggör för partners och kunder att nyttja Wittras teknologi på en stadigt växande världsmarknad för IoT.

Wittras teknik har många användningsområden, som till exempel i byggsektorn. Där kan små sensortaggar placeras på material och utrustning.

– Man kan då enkelt följa materialflödet eller snabbt hitta rätt verktyg. Det ökar effektiviteten dramatiskt. Man kan mäta framdrift och avvikelser och få en bättre överblick, avslutar Patrik Johansson.

Läs mer på: www.wittra.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wittra Sweden AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?