1515
Annons

Oneplus utmanar Huawei med ny 5g-telefon

Oneplus, med svenska grundaren Carl Pei i spetsen, siktar på en global utrullning av sin 5g-telefon i år för att ta mer marknadsandelar från Huawei, Apple och Samsung. Samtidigt är mobiltillverkaren på väg att lansera smarta tv-apparater, enligt Financial Times.

Foto:Banfa Jawla

Det svenska stjärnskottet Carl Pei har tagit Oneplus mobiltelefoner från Kina ut i världen. Oneplus har lyckats ta alltmer marknadsandelar med sin senaste modell även i skuggan av handelskriget mellan USA och Kina. 7 pro som har bland annat en popup-kamera som åker upp vid behov.

Läs mer: Svenskens mobilfenomen tar strid mot Apple – nu flyttar han till USA 

Nu säger vd:n Pete Lau till Financial Times att Oneplus ser ännu mer möjligheter att ta andelar med utrullningen av 5g-nätet.

Bolaget investerar alltmer i forskning och utveckling och har dubblat antalet anställda till 1.700. Oneplus lanserade sin första 5g-telefon i Storbritannien i maj och siktar nu på att sälja sin nästa 5g-modell globalt i fjärde kvartalet i år.

Pete Lau bekräftar också ryktena om att Oneplus ska börja sälja smarta tv-apparater.

”Utrullningen av 5g kommer att förändra hela den marknaden”, säger Pete Lau till FT.

Enligt Techradar kommer tv-apparaterna lanseras i storlekarna 43- och 75-inch och använda Androids plattform.


Innehåll från Mpya DigitalAnnons

Mjukvaruutveckling med betoning på ”mjuk”

När Anton Gunnarsson hos Mpya Digital tog steget in i karriären inom mjukvaruutveckling, låg hans fokus på de tekniska aspekterna. Idag har han nått nya insikter och är övertygad om att betoningen bör ligga någon helt annan stans. 

När Anton började sin karriär var han den första att kasta sig över alla böcker om kodning och programmering, och han lyssnade noga på alla som predikade om testutveckling och andra nymodigheter om teknik och kod. 

– Jag var insnöad i tekniken. Visst, jag lärde mig massor, men ju mer jag jobbar med utveckling  inser jag att den sociala delen av vårt yrke är vad som verkligen betyder något. Det är trots allt i interaktionen med andra som de flesta nya idéer uppstår, understryker Anton, som är Web Developer hos Mpya Digital. 

Tyvärr är det inte helt lätt att skapa miljöer som främjar just det. Brist på tillit och trygghet är något som ofta kan saknas. Men vad är det som gör att man känner sig trygg? Antons övertygelse är att det handlar om att våga vara sårbar och våga prata om känslor. Men som det ser ut idag är det mycket enklare att argumentera om tekniska detaljer än att vara uppriktig med hur man känner. 

– Vilket kanske inte förvånar någon. Men det som förvånar i alla fall mig är att så få ser kraften i att prata om hur man känner eller hur man mår. Att det leder till en bättre miljö för kreativ utveckling och innovativ kod. 

Han tycker att det är dags att vi vågar prata mer om hur det är att vara människa i en tekniktung bransch; hur man ska göra för att må bra och hur man hittar modet att bli den bästa versionen av sig själv, istället för att bara prata om teknik och programmering. 

– Men att använda empati och sårbarhet för att hjälpa sig själv och andra är inte bara utelämnande, det är också skrämmande. Jag vet, för jag jobbar med det varje dag! Men att prata om riktiga känslor och mjuka värden gör att vi bygger förtroende och förståelse för varandra. Vilket i sin tur gör att den där tryggheten växer. Tryggheten att vara sig själv. Tryggheten som gör att vi blir modiga och vågar leda oss själva och andra. Och på köpet växer vi som människor och som team, inte bara som utvecklare. I ordet mjukvaruutveckling finns ordet ”mjuk”. Jag tycker vi ska våga ta fasta på det, avslutar han bestämt. 

Läs mer om Mpya här 

 

Mer från Mpya Digital

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Digital och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?