1515
Annons

Olle Lidbom blir Di Digitals nya bloggare

Medieanalytikern Olle Lidbom är ny bloggare på Di Digital. På bloggen kommer han att skriva om de nya digitala affärsmodellerna och förändringen inom kultur och media. 

Olle Lidbom, ny bloggare på Di Digital.
Olle Lidbom, ny bloggare på Di Digital.

Hej och välkommen som ny bloggare på Di Digital Olle. Vem är du?

"Jag är en medieintresserad digital invandrare som är intresserad av allt som har med digitalisering och globalisering att göra. Just nu jobbar jag som kommunikationschef på Norstedts Förlagsgrupp. Men många kanske främst känner igen mig som bloggaren Vassa Eggen."

Vad har du gjort tidigare?

"Min första text publicerade jag som konstkritiker i Uppsalas studenttidning Ergo. Sen dess har jag gjort det mesta inom mediefältet från ad till affärsutvecklare. Det jag är mest intresserad av är övergången från traditionell teknik till digital teknik och jag har jobbat mycket med tidskrifternas misslyckade försök att gå över till en digital affärsmodell. Det är antagligen därför jag nu också sitter som oberoende expert i regeringens medieutredning".

Vad kommer du att blogga om?

"Jag ser fram emot att skriva om tekniska framsteg som ställer gamla sanningar på ända. Kultursektorn är underbevakad när det gäller teknikperspektivet. Det finns en hel del som inte lyfts fram."

Och även när det gäller ett ekonomiskt perspektiv kanske?

"Absolut. Kultur anses per definition vara av godo, något som ska få kosta pengar. Kultursektorn består inte av särskilt mycket ekonomiskt intresserade personer så den bevakningen är eftersatt."

Vilka tror du kommer att vara de största digitala förändringarna i kultursektorn framöver?

"Det som påverkar alla är globaliseringen. De som inte kan anpassa sig till det kommer att få svårt att överleva. Det syns till exempel i bokbranschen där topplistorna tar hem allt medan mellansegmenetet har det tufft. Sen tror jag att vi kommer att se mycket konflikter kring vad som är bra och dålig konst. Det finns en syn att allt det nya innebär en kulturskymning. Men det kommer bli bra eftersom det får in kulturfrågorna i samhällsdebatten igen.


Läs Olle Lidboms blogg här

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera