1515

Nytt lagförslag: Små missar ska inte leda till utvisning

Regeringen lägger nu fram ett lagförslag som ska förhindra att arbetskraftsinvandrare utvisas på grund av misstag som arbetsgivaren begått. Förslaget är tänkt att träda i kraft i december i år. 

Fallet med den pakistanske utvecklaren Tayyab Shabab har fått stor uppmärksamhet. Han ska utvisas för en administrativ miss som begåtts av hans tidigare arbetsgivare.
Fallet med den pakistanske utvecklaren Tayyab Shabab har fått stor uppmärksamhet. Han ska utvisas för en administrativ miss som begåtts av hans tidigare arbetsgivare.Bild:Claudio Bresciani / TT

Arbetskraftsinvandrare ska inte behöva bli utvisade på grund av att arbetsgivaren begått administrativa missar. Lagförslaget är tänkt att träda i kraft första december i år. Enligt justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) gör regeringen nu något åt den "Kafka-liknande" situation som företag kan hamna i.

Läs även: Efter Tayyab Shababs utvisning: Nytt lagförslag före sommaren

"Om det handlar om mindre icke uppsåtliga misstag måste det finnas möjlighet att läka skadan", säger han.

Fall där arbetskraftsinvandrare ska utvisas på grund av att företag gjort administrativa missar har på senare år fått uppmärksamhet i medier. Ett av fallen berör den pakistanske utvecklaren Tayyab Shahab som nyligen fick beskedet att han ska utvisas ur Sverige för en miss som hans tidigare arbetsgivare begick.

Läs mer: Tayyab Shabab utvisas ur Sverige: ”Hemskt besked”

Det kan till exempel handla om att lönen vid någon tidpunkt framstår som lägre än vad som uppgivits i ansökan om arbetstillstånd på grund av att arbetsgivaren inte registrerat sjukfrånvaro rätt. Eller att en försäkring inte betalats i tid.

Oftast upptäcks sådana missar när arbetskraftsinvandraren ansöker om förlängning av det tillfälliga uppehållstillståndet. Migrationsverket ska nu få möjlighet att i sådana fall avstå från att återkalla uppehållstillståndet.

Dagens strikta regler syftar till att förhindra att oseriösa arbetsgivare utnyttjar arbetskraftsinvandrare genom att ge dem sämre villkor än vad som utlovats.

Biträdande finansminister Per Bolund (MP) är dock inte oroad för att den föreslagna lagändringen öppnar upp för oseriösa arbetsgivare. Han pekar på att den bara gäller arbetsgivare som åtgärdat bristerna innan Migrationsverket påtalat dem.

"Så den risken är väldigt, väldigt liten. Jag tror att det finns ganska bred uppfattning att reglerna är onödigt rigida", säger Bolund.

Även riksdagens socialförsäkringsutskott har uppmanat regeringen att föreslå en lagändring.

Regeringen vill också göra reglerna mer flexibla i de fall då arbetsgivaren inte hunnit åtgärda en miss innan Migrationsverket påpekat den. En sådan lagändring måste dock utredas först.

Regeringen siktar dessutom på att lägga fram ett annat lagförslag i höst om sanktioner mot arbetsgivare som uppsåtligen begått fel.

"Det handlar om arbetsgivare som tar hit människor på falska premisser och som sedan inte håller vad man lovat. Man betalar inte rätt lön, man bryr sig inte om försäkringar och kollektivavtal", säger justitieminister Morgan Johansson.

När man upptäcker detta tar i dag löntagarna hela smällen medan arbetsgivaren inte riskerar något.

I våras talade Di Digital med företrädare för flera svenska techbolag. De menade bland annat att krånglet med förnyande av arbetstillstånd var en "akut fråga" vid rekryteringen av spetskompetens.

Läs mer: Arbetstillstånden: "Techindustrin går som på nålar"

TT / Di Digital


Innehåll från QlikAnnons

Så kan du använda ”the power of many” med aktiv intelligens

När du hör orden ”innovatör” och ”transformation” är kanske individer som Elon Musk och Steve Jobs de första du tänker på. Men, under de senaste åren har studier visat att den största potentialen för detta går att hitta i det man kallar ”the power of many” eller kollektiv intelligens. 

Kollektiv intelligens innebär förmågan att nyttja kraften i en grupp för att kunna lösa problem eller uppnå mål som en enda individ inte kan klara av på egen hand. Det här konceptet är inte nytt. Men i eran av intelligens, där individers kunskap och erfarenheter förstärks av datainsikter, blir det kollektiva arbetet – i grupp och med maskiner – ett av de mest kraftfulla verktygen för att driva innovation och tillväxt. Dataanalysföretaget Qlik går här igenom hur ditt företag kan hjälpa era användare att nyttja kraften i ”the power of many”. 

Kollektiv intelligens driver informerade beslut

Oavsett hur stort eller litet ett affärsproblem är så behöver vi data och analytics för att kunna förstå utmaningen, beräkna riskerna, hitta lösningar, ha diskussioner och hämta input från olika stakeholders. Allt detta innan vi till slut kan fatta ett informerat beslut. Att fatta beslut som grupp, skapa konsensus, hämta idéer från olika källor och motivera människor genom ägarskap för att driva beslut är alla komponenter i den kollektiva intelligensen.

Dessa behov spelade en stor roll i framtagningen av Qliks nya, snart färdiga, samarbetsfunktion Collaborative Notes. Funktionen är skapad för att möjliggöra multi-user-samverkan över flera olika dashboards med flera olika data sets. Målet är att kunna fylla i nuvarande luckor inom Business Intelligence och analytics-lösningar som vanligtvis resulterar i fragmenterade bitar av kunskap bland olika personer, i olika roller i organisationen. 

Bättre beslut skapas av flera ”aha-upplevelelser”

Under de senaste åren har vi kunnat se ett ökat användande av machine learning och AI-assisterade insikter. Detta har hjälpt användare att hitta avvikande värden, klassificera data, identifiera trender och förstå samband. Men de här gömda mönstren kan bara förvandlas till en insikt när de triggar en ”aha-upplevelse” hos en användare. Den mänskliga faktorn är alltså vital när information förvandlas till insikt. Men, det är fortfarande en utmaning för organisationer att fånga in och samla ihop dessa ”aha-upplevelser”. Därför är samarbete och kollektiv intelligens en av de viktiga acceleratorerna inom aktiv intelligens. Personer som arbetar med kunskap måste bli uppmuntrade att dela och förklara sina perspektiv för att deras kunskap och insikter ska kunna informera och leda till rätt beslut och handling. 

Använd den verkliga potentialen i intelligens

Qlik menar att vi behöver gå ifrån tanken att intelligens är likställt med en enda individs förmåga. Kollektiv intelligens visar oss att den verkliga kraften uppstår när vi för samman olika typer av kunskap, erfarenheter, insikter och grupper av människor. Där hoppas företaget att den nya funktionen Collaborative Notes ska bidra till att frigöra den kraften i alla typer av organisationer. 

QlikWorld Online är branschens största, globala online data- och analytics-event. Det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt och du behöver inte ens lämna ditt hem. Säkra din plats på webbinariet här. 

 

Mer från Qlik

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Qlik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?