1515

Nytt Dogecoinrally efter Musk-utspel: ”Bäst i världen på att manipulera marknaden”

Elon Musk satte på nytt fart på kryptovalutan dogecoin – precis som tidigare genom en tweet. Totalt var den upp 50 procent under en period på fredagen.

”Han är bäst någonsin på att manipulera marknader”, kontrade en annan ekonomi-influerare, Dave Portnoy.

Tesla och Spacex vd Elon Musk styr kryptokurser med sitt twitterkonto.
Tesla och Spacex vd Elon Musk styr kryptokurser med sitt twitterkonto.Foto:John Raoux

När den amerikanska tv-kanalen NBC annonserade att Elon Musk skulle vara värd för den legendareiska humorshowen Saturday night live i lördags stack dogecoin iväg till över 70 cent.

Dagen efter Musks medverkan, då kan kallat valutan för en ”hustle” – en form av svindleri – sjönk den ned till 40 cent.

Nu har Musk twittrat igen, den här gången säger han sig vara aktiv i utvecklingen av dogecoin.

”Jobbar med Doge-utvecklare för att förbättra effektiviteten i transaktionerna. Möjligtvis lovande”, skrev Musk.

Efter att ha varit nere på 37 cent stack dogecoin iväg till över 56 cent. En ökning med över 50 procent. I skrivande stund är värdet 54 cent.

Det totala värdet på dogecoin är över 68 miljarder dollar, eller 570 miljarder kronor. Det är med andra ord inga små värden som Elon Musk flyttar med enkla meddelanden till sina 54 miljoner följare på Twitter.

Det har fått bland annat ekonomi-influeraren Dave Portnoy – själv med 2,5 miljoner följare på Twitter – att reagera.

”Säga vad du vill om Elon Musk, men han är bäst någonsin på att manipulera marknader. Dogecoin är upp 20 procent sedan hans tweet för en timme sedan. Otroligt.”

Tidigare i veckan fick Elon Musk även bitcoin att falla tvåsiffrigt. Detta efter att ha gjort en u-sväng och från ingenstans stoppat bitcoinbetalningar vid köp av Tesla.

Det var bara en kort tid sedan Tesla som bolag började köpa på sig bitcoin och dessutom börja acceptera betalningar i kryptovalutan för sina bilar.

”Vi är oroade över den snabbt ökande användningen av fossila bränslen vid utvinning av och transaktioner med bitcoin, speciellt kol som ger de värsta utsläppen av alla slags bränslen”, skrev Musk på Twitter under torsdagen.

Bitcoin föll till 47 500 dollar på tweeten, men handlas i skrivande stund för över 50 000 dollar igen. Bitcoins toppnotering från tidigare i år var 63 500 dollar.

 


Innehåll från Oscar JacobsonAnnons

Oscar Jacobson Custom Made

I Oscar Jacobsons nya Custom Made-tjänst erbjuds enkelheten i konfektion tillsammans med valfriheten inom måttsömnad tillsammans med ett utbud av nära 400 olika tyger.

Som kund kan man sondera bland företagets stora utbud av kavaj- och byxmodeller och samtidigt anpassa dessa efter sina personliga önskemål rörande såväl tyg, detaljer och passform. 

Hur går då tjänsten till?

Som kund besöker man någon av Oscar Jacobsons egna butiker där man tillsammans med företagets Custom Made-specialister påbörjar en konsultation. 

Vilken typ av plagg är man ute efter? Är det en kostym för ett bröllop, smoking för nyår eller kanske en ledig kavaj till sommarsemestern? 

Baserat på det behov du har som kund så erbjuds du att prova bland det gedigna utbudet av kavajmodeller som företaget erbjuder på galge. Här finns mängder av alternativ så som enkelknäppt, dubbelknäppt samt smokings med exempelvis sjalslag eller väst. 

I byxväg finns alternativ med såväl enkla som dubbla plisséringar men även slät front för de som önskar. Önskar man en modell med högre livhöjd eller kanske något smalare finns även detta att finna i det befintliga utbudet. 

När man som kund hittat en modell av kavaj och/eller byxa som man känner sig bekväm med kan man även sondera mellan alla olika storlekar. En traditionell storlek 50 kanske sitter bra i kroppen men uppfattas som aningen kort? Då kan man basera sin beställning på en 150 dvs samma storlek med tilltagen längd i kropp och ärm. 

Samma sak gäller såklart för kortare storlekar samt för byxor som t ex automatiskt får en något högre livhöjd i en extra lång storlek. Än så länge har man som kund endast baserat sina val på befintliga storlekar och modeller men tjänsten begränsas inte till det. 

Utöver lång- respektive kortstorlekar kan kostymens grundläggande mått korrigeras ytterligare av företagets specialister om så skulle behövas. 

Det kan handla om att ta in midjan eller fotvidden någon extra cm eller att anpassa ärm- och benlängd till exakt bärarens önskemål. 

400 tyger att välja på

När man valt ut modell och storlek kommer vi till det som kanske lockar allra flest med en Custom Made-tjänst; tygvalet. Tillsammans med Oscar Jacobsons kunniga personal får man som kund sondera ett brett utbud av ca. 400 tyger för såväl höst som vår från några av Italiens absolut främsta väverier. Är det kanske ett svalt ulltyg för ett sommarbröllop eller kanske en matigare flanell för hösten? Utöver ett brett utbud av kvaliteter så finns det även en rad alternativ av nyanser inom varje kategori som ger närmast oändliga möjligheter kring vad man vill beställa. 

Sist men inte minst kommer vi till detaljerna på dina plagg. Här finns möjlighet att efter personlig smak välja knappar, foder och slag på sin kostym vilket på många sätt bidrar till en mer personlig prägel. Man kanske vill ha en vit smokingjacka utan silkesklädda slag. Eller så vill man ha ett klassiskt alternativ med ribbat silke som matchar revärerna längs byxans söm vilket också går utmärkt. 

Alla eventuella skräddarändringar är inkluderade i priset

Normalt när det handlar om måttsömnad eller skräddarsytt brukar priserna överstiga de inom konfektion avsevärt men i Oscar Jacobsons fall har man valt att kunna erbjuda den här Custom Made-tjänsten med ett prispåslag på endast 1 500 kr utöver motsvarande modell i konfektion. 

Det som påverkar priset är istället valet av tyg där man som konsument kan välja allt från prisvärda baskvaliteter till några av världens lyxigaste kvaliteter från Loro Piana. 

Det som särskiljer den här tjänsten från många andra aktörer är att hos Oscar Jacobson finns alla företagets modeller faktiskt att beställa och du får direkt en tydlig och överskådlig bild av vad du som kund beställer. 

Många aktörer har istället en separat leverantör för sina måttsydda plagg vilket gör att plaggen du ser i kollektionen inte går att måttbeställa. Lägg därtill flexibiliteten hos Oscar Jacobson i valmöjligheterna kring tyg, passform och detaljer så förenar tjänsten det bästa delarna av konfektion och måttsömnad. 

En annan stor fördel med den här typen av tjänst är att de eventuella skräddarändringar som snarare är regel än undantag för en konfektionskostym kan undvikas då de inkluderas i priset av tjänsten. 

Leveranstiden på en kavaj eller kostym inom Custom Made-tjänsten ligger normalt på 5 veckor från beställning men går även få med expressleverans på 2 veckor. 

Läs mer 

 

Mer från Oscar Jacobson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oscar Jacobson och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?