1515

Nyckelpersoner shoppar i börsnoterade Frisq

Styrelseordföranden och vd:n hos det börsnoterade healthtech-bolaget Frisq Holding köper aktier i bolaget. 

Frisqs vd Martin Irding.
Frisqs vd Martin Irding.

Styrelseordförande Mats Lindstrand äger sedan tidigare, via bolag, 1 788 504 aktier och köper nu ytterligare 15 000 aktier för totalt 291 600 kronor till en snittkurs på 19,44 kronor. 

Dessutom köper bolagets vd Martin Irding, för första gången – om än blygsamt, 3 000 aktier i bolaget för totalt 57 390 kronor till en snittkurs på 19,13 kronor. Sedan tidigare har Martin Irding 130 000 optioner i bolaget. 

I april tog före detta socialminister Göran Hägglund en plats i styrelsen i Frisq. Så sent som i maj tog man in 53 Mkr i nytt kapital för att kunna blicka ut mot Europa och USA, i samband med nyemissionen klev techprofilen Lars Björk ni i styrelsen.

Läs mer: Healthtech-bolaget Frisq tar in nytt kapital – ska ta sig ut i Europa och USA 

I februari förra året köpte bolaget en plattform som utvecklats till hälsolösningen Frisq Care. Plattformen ska innebära att administrationen och patientkommunikationen hos vårdgivare förbättras markant genom att många av processerna digitaliseras.  

Läs mer: Frisq köper plattform och tar in 50 miljoner kronor 

Bland andra Sahlgrenska universitetssjukhuset, Norges största privata sjukhus samt Sophiahemmet i Stockholm är avtalspartners.


Innehåll från ChessITAnnons

Med en CPQ får ni stöd på digitaliseringsresan

Medan det inte är någon nyhet att det senaste året kraftigt har drivit på den digitala utvecklingen, är det ännu svårt att överblicka hur det fortsatta digitaliseringsracet ser ut – och hur man som företag bör hantera det.

– Ju mer komplex digitalisering och automatisering, desto större erfarenhet och expertis behövs, konstaterar Christian Sjögren, medgrundare och utvecklingsansvarig för ChessIT.

Läs mer om effektivisering med CPQ  

– Att digitalisera tjänster kan förenklat beskrivas som att den kunskap och erfarenhet som krävs för att leverera tjänsten byggs in i ett systemstöd. Först samlas beslutsunderlaget in, och därefter beräknas vad som krävs för att leverera tjänsten. I många fall kan man effektivisera upp till 80 eller 90 procent, det ger en mycket god effekt till en rimlig insats, betonar Christian.

Satsa på en CPQ

Så vilken typ av funktionalitet bör man satsa på i sin digitalisering? Christian rekommenderar att satsa på en CPQ, vilken kan automatisera både komplexa och tidskrävande arbetsuppgifter. CPQ:ns regelmotorer och avancerade algoritmer gör att användarna kan halvera tiden som läggs på att beräkna och ta fram underlag och paketera dessa till erbjudanden.

– En central komponent i en CPQ är dokumentgeneratorn; denna används för att generera de dokument som behövs, exempelvis offerter, avtal och specifikationer. Kopplar man därtill samman sin CPQ med kringsystem som är intressenter av resultatet, exempelvis affärssystem, ekonomisystem och tidsrapporteringssystem, får man ett väsentligt mervärde. Resultatet blir ytterligare effektivisering och reducerade felmarginaler.

Så underlättar ni säljprocess och offerthantering  

Har många användningsområden

Christian förklarar att det vanligaste tillämpningsområdet för CPQ fortfarande är offert- och avtalsgenerering, men belyser flera övriga användningsområden, från kundkännedom och riskberäkning till hållbarhetsklassning och att finna optimala resurser utifrån behov. Att gå från kalkylering i Excel till en CPQ. ChessIT erbjuder en CPQ som täcker alla dessa områden – och fler än så.

– Vi har funktionalitet som många saknar. Det inkluderar stöd för tjänster och produkter, dynamisk prissättning, årliga prisjusteringar samt processtöd för att genomföra och godkänna ändringar i en konfiguration även efter påskriven affär. Det gör oss helt unika på marknaden.

En modern och flexibel produkt

CPQ:ns främsta fördel är dock att det är en modern och flexibel produkt som tillåter användarna att affärsutveckla sin verksamhet.

– Systemstöden behöver kunna hänga med i svängarna när verksamheten vidareutvecklas och anpassas till marknaden, inte minst för att nya tjänster ställer nya krav. Här hjälper vi gärna till, avslutar Christian.

Skala upp – utan att nyanställda  

Mer från ChessIT

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChessIT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?