Annons

Nya miljoner till uppstickarens elmotorcykel – öppnar för småsparare

Den svenska elfordonsuppstickaren Stilride har ännu inte släppt sin första produkt, men har redan etablerat samarbeten med både Polestar och svenska rymdbolaget Isaac. 

Nu har bolaget precis säkrat 40 miljoner i nytt kapital – och öppnar upp för entusiaster att bli delägare. Nästa år ska deras första elmotorcykel finnas för försäljning.

Sport Utility Scooter 1 kommer att släppas till en mindre skara entusiaster under nästa år. 135.000 står redan i kö för elmotorcykeln.
Sport Utility Scooter 1 kommer att släppas till en mindre skara entusiaster under nästa år. 135.000 står redan i kö för elmotorcykeln.Foto:Stilride
Stilrides grundare Tue Beijer och Johan Nyvang (på bilden) träffades på en middag för snart fyra år sedan. De hamnade i en diskussion kring att bygga en elektrisk motorcykel i harmoni med naturen. Beijer vek snabbt ihop en prototyp av papper och Nyvang var såld.
Stilrides grundare Tue Beijer och Johan Nyvang (på bilden) träffades på en middag för snart fyra år sedan. De hamnade i en diskussion kring att bygga en elektrisk motorcykel i harmoni med naturen. Beijer vek snabbt ihop en prototyp av papper och Nyvang var såld.Foto:Samuel Waghorn

Om du sett bilder på Stilrides elmotorscykel Sport Utility Scooter 1 så lär du minnas den. Till skillnad från en traditionell motorcykel med sin rörformade ram och plastkropp, har deras första alster tillverkats genom att låta robotar vika platt plåt, vilket är en stor del av SUS1 unika design. Tekniken är inspirerad av den japanska konstformen origami, där man genom att vika papper kan skapa oändliga varianter av figurer och föremål. 

För att utveckla tekniken har bolaget i dagarna avslutat en runda på 40 miljoner kronor.  Bland investerarna finns Gustaf Hagman, Saied Esmaeilzadeh, Tobias Emanuelsson och delar av Bonnier-familjen. Men för att bygga en större skara av engagerade småägare söker man nu dessutom investeringar via plattformen Crowdcube.

”Vi vänder oss till folk från hela Europa som får köpa in sig från 10 euro till hur mycket man vill. Vi vill sprida ägandet till entusiaster och bygga ett starkt engagerat community som känner sig investerade i bolaget”, säger Jonas Nyvang, som är vd för Stilride. 

Är det en bra investering då?
”Det är jag övertygad om. Jag sätter hela mitt liv på det här”, säger Jonas Nyvang.

Sport Utility Scooter 1 släpps under nästa år. Det är en eldriven motorcykel som är gjord med tekniken Stilfold, med en räckvidd på 12 mil och en topphastighet på 100 km/h. Till en början kommer den släppas till en mindre skara entusiaster, som kan jobba tätt ihop med bolaget och ge feedback och optimera produkten. Intresset är enormt, 135.000 står på väntelistan. 

”Vi räknar med att en till två procent konverterar. Här tror jag att Crowdcube-delen är viktig. Om de är investerade i bolaget finns det ett större intresse att äga en av våra motorcyklar”, säger Jonas Nyvang.

Hela Stilrides team frontade av vd Jonas Nyvang och elmotorcykeln SUS1.
Hela Stilrides team frontade av vd Jonas Nyvang och elmotorcykeln SUS1.Foto:Stilride

I mars öppnar Stilride en mikrofabrik i Nacka strand utanför Stockholm.

”Sen får vi se hur snabbt vi kan skala upp för att behålla kvaliteten. Det är viktigt att komma ut med något som folk tycker är riktigt bra”, säger Jonas Nyvang.

Stilride fick i somras ta emot utmärkelsen Industrial Award i Almedalen och hamnade i dagarna som nykomling på Ny Tekniks 33-lista över Sverige mest lovande unga företag. Bolaget inledde också nyligen ett samarbete med elbilstillverkaren Polestar som kretsar kring att ta fram en klimatneutral bil till 2030. Ett projekt som ger Stilride råg i ryggen.

”Det är en stämpel på att vi är ett bolag som man kan jobba med storspelare. Det aktualiserade kundkontakter vi tagit tidigare, men som då inte tyckt det varit intressant. Det här är enormt viktigt för oss”, säger Jonas Nyvang.

Tillsammans med medgrundaren Tue Beijer valde de tidigare i år att dela upp bolaget i två delar, där Stilfold är teknikbolaget och Stilride produktbolaget.

”På det sättet bygger vi en parallell inkomstström som är ganska säker till skillnad från en produkt som har en mer begränsad livslängd”, säger Nyvang.

Mycket talar för bolagets teknik. I ett case tidigare år kunde Stilride tillsammans med en Ståldoktor från KTH konstatera att man med Stilfold-tekniken, svenskt stål och lokal produktion hade kunnat sänka klimatavtrycket från ett av Sveriges mest omtalade byggprojekt, Slussens guldbro, med 60 procent. 

”Allting talar för att man måste bli effektivare i materialåtgång och tillverkning, särskilt på fordonssidan där man kommit långt gällande utsläppen från själva fordonet. Både material- och energipriser har ökat markant. Allt som kan effektivisera det blir förbättringar både för miljön och för plånboken. Det kan inte bara bli grönare, det måste bli effektivare också. Annars kommer företagen inte ta det till sig.”

Innehåll från WintAnnons

Egen konsultfirma – hur mycket måste du ta betalt?

Många som driver tjänste- och konsultbolag vet inte ifall deras timpriser kan täcka bolagets löpande utgifter, vilket kan få förödande konsekvenser för deras ekonomi. Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint berättar hur du kan försäkra dig om att du tar rätt timpris för dina tjänster.

Det är vanligare än man kan tro att den som startar upp ett tjänsteföretag väljer att erbjuda ett timpris helt baserat på magkänsla – eller genom att lägga sig på samma nivå som sina konkurrenter. 

– Det man då glömmer bort är att timpriset inte bara är en siffra i en offert, utan någonting som ska se till att du har råd att betala ut din lön och täcka bolagets kostnader varje månad, säger Anders Nilsson, skatte- och redovisningsexpert på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. 

Hur mycket behöver du fakturera varje månad?

Det bästa sättet för att bestämma ditt timpris är enligt Anders att börja bakifrån och ställa dig följande frågor:

1. Hur hög lön vill jag och mina eventuella kollegor kunna ta ut varje månad, före skatt?

2. Vilka fasta kostnader, utöver lönekostnader och arbetsgivaravgifter, har jag i firman? (hyra av kontor, telefonräkning, bokföringskostnader, programvaror, etc.)

– När du har dessa summor klara för dig finns flera kalkylverktyg på nätet som du kan använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera varje månad för att täcka såväl de fasta kostnaderna som din lön och arbetsgivaravgifterna, säger han.

– Ponera att du är ensam i bolaget och vill plocka ut en lön på 40 000 kr före skatt. Dessutom har du fasta kostnader på 15 000 kr i månaden. Då skulle du behöva fakturera för ungefär 76 100 kr/månad för att gå plus minus noll. Men helst vill du såklart gå ytterligare lite plus varje månad för att få ett bra resultat och möjlighet till en utdelning i slutet av året, så vi höjer den siffran till minst 80 000 kr.

Läs också: Företagare – så bör du tänka kring din lön 2023 

Vad blir ditt timpris?

Nu när du vet detta blir nästa steg att avgöra hur många timmar i månaden du kommer kunna ta betalt för. En genomsnittlig arbetsmånad består av 167 timmar, varav ganska många kommer behöva vara odebiterade, då du arbetar med administration, försäljning, reser, går på kundmöten eller på annat sätt lägger ner tid som du inte kan ta betalt för. 

När du räknar ut ditt timpris måste du med andra ord ta höjd för vilken debiteringsgrad du kommer kunna upprätthålla. 

– Man skulle kunna hävda att en sjuttioprocentig debiteringsgrad är ett riktmärke att sträva mot. Det skulle i så fall innebära att du ska försöka ta betalt för ca 117 av dina 167 timmar varje månad, vilket ger dig ett lägsta timpris på ca 685 kr/h (80 000 / 117 ≈ 683,8). För att klara break-even varje månad alltså, påpekar Anders.

Tänk på marginalerna

Nu när du vet allt detta kan du börja kolla vad du har för marginaler att höja ditt timpris ytterligare. 685 kr/h är ditt minimum, men du vill ju kunna gå plus när du har en bra månad så att du har en extra buffert att spela på ifall någon månad skulle gå sämre. Helst vill du alltså höja priset lite till. 

– Det är nu du kan börja snegla på konkurrenterna. Tar de 800, 900 eller till och med 1100 kr/h? Då finns såklart utrymme för dig att höja ditt pris också. Ju högre du har utrymme att gå, desto bättre för dina marginaler, säger Anders. 

Han påpekar också att det finns fler parametrar att ta hänsyn till när det gäller just marginalerna, till exempel att försöka öka debiteringsgraden. Eftersom tid bokstavligt talat är pengar för den som säljer tjänster finns mycket att vinna på att minimera den arbetstid som du inte kan ta betalt för. 

– Ju fler administrationstimmar du kan kapa bort, desto mer tid kan du lägga på att hjälpa dina kunder – vilket innebär extra klirr i kassan för dig. Genom att automatisera din bokföring och ekonomihantering slipper du mycket pappersarbete som du istället kan lägga på det du gör bäst.

Läs mer: så automatiserar Wint din bokföring 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera