1515

Nya medlemmar i Handels hemliga investerarnät: ”Finns ett gap här”

25 av Handelshögskolan i Stockholms alumner saminvesterar genom DHS Venture Partners, som har lagt in pengar i bolag som matsvinnsappen Karma och ansiktsmaskbolaget Airinum. 

”Vi affärsänglar har ett stort ansvar och påverkar vilka bolag som kommer längre”, säger Pia Engholm som själv är serientreprenör och investerarnätverkets ordförande.

Maria Bexell är ny medlem i DHS Venture Partners och Pia Engholm är ordförande.
Maria Bexell är ny medlem i DHS Venture Partners och Pia Engholm är ordförande.
En av DHS Venture Partners träffar.
En av DHS Venture Partners träffar.

Investerarnätverket DHS Venture Partners består av 25 personer som har gått på Handelshögskolan i Stockholm. Det initierades av affärsängeln Lars Lindgren 2015, som har investerat i startups sedan 1984. Andra medlemmar är Stardoll-grundaren Mattias Miksche och serieentreprenören och investeraren Pia Engholm.

”Vi satsar på att försöka vara så olika varandra som möjligt och alltid vara 50/50 kvinnor och män”, säger Pia Engholm, som är ordförande i DHS Venture Partners.

Medlemmarna i partnergruppen saminvesterar och har hittills gjort 19 investeringar sedan starten. Mellan tre och åtta medlemmar brukar gå in i varje investering som sker i bolags tidiga faser.

Man bestämmer själv hur mycket man vill investera och summorna brukar landa någonstans mellan 1 till 3 miljoner kronor.

”Vi ligger i fasen mellan ’friends and family’ och första rundan från riskkapitalbolag”, säger Pia Engholm.

Exempel på bolag som gruppen har saminvesterat i är de svenska startupföretagen Karma, som utvecklar en matsvinnsapp, masktillverkaren Airinum, djurförsäkringsbolaget Lassie och Tradebay som är en marknadsplats för frukt.

En aktuell investering i dagarna är i Circulate med grundaren och vd:n Karolina Ling-Vannerus – en marknadsplats för företag att hitta miljövänliga förpackningsalternativ.

DHS Venture Partners är också kopplat till riskkapitalbolaget J12 Ventures, då Lars Lindgren drog igång gruppen med en hybridlösning tillsammans med J12 Ventures medgrundare Luca Banderet.

”Det började med att J12 hittade bolag till oss som var intressanta, och det gör de fortfarande. Men nu investerar vi också ofta i samma bolag”, säger Pia Engholm.

J12 Ventures lägger vanligtvis in pengar i en senare fas än DHS Venture Partners, men kanske också gör en mindre instegsinvestering tillsammans med dem.

”Våra bolag hade först svårt att hitta nästa runda och det fanns ett gap där. Det saknades naturliga aktörer att gå till efter en ängelrunda och då bildades J12:s fond.”

Personer i investerarnätverket byts ut med jämna mellanrum och alumner är bland andra styrelseproffset Eva Redhe och investeraren Susanna Campbell.

”Man måste ha både tid och pengar för att vara en aktiv investerare. Om man inte kan bidra är det bättre att man lämnar och sedan kommer tillbaka”, säger Pia Engholm.

I början kom nya partners från de egna nätverken, men i dag har gruppen en kölista med intresserade investerare.

Från den har man nu tagit in tre medlemmar i Angela Langemar Olsson, chef över fastighetsinvesteringar på Axel Johnsons Nordstjernan, ängelinvesteraren Maria Bexell, som var tidigt anställd på veterinärbolaget Anicura och Christine Ahlstrand, investerare på riskkapitalbolaget Standout Capital. 

”Som privat investerare har jag sökt efter ett sammanhang för att diskutera idéer och bolag med en grupp av erfarna och passionerade investerare och entreprenörer”, säger Maria Bexell. 

Hon tycker att det finns en styrka i DHS Venture Partners samarbete, eller symbios som hon kallar det, med J12 Ventures då båda får tillgång till intressanta bolag men kan erbjuda finansiering i olika skeden.

”Inte att förringa så är det också ett otroligt trevligt och inspirerande gäng människor som har väldigt kul ihop och där samtalen har högt i tak”, säger Maria Bexell.

Pia Engholm vill poängtera att de stora riskkapitalbolagen inte skulle ha något att investera i om inte affärsänglarna hade funnits.

Det är också viktigt att ängelinvesterarna ser till att investera ansvarsfullt, säger hon.

”Om vi investerar diversifierat får fler bolag chansen och den totala tillväxten ökar. Vi har ett stort ansvar och då pratar jag inte bara om kön, det gäller även mångfald och hållbarhet. Vi affärsänglar påverkar vilka bolag som kommer längre.”

Trots att DHS Venture Partners hela tiden har haft en jämställd partnergrupp hittade gruppen till en början mest bolag grundade av män, men i dag investerar de i en allt större andel kvinnoledda bolag,

Pia Engholm tycker också att det finns en annan medvetenhet kring att det ska vara mixade team. Samtidigt är det försvinnande lite pengar som investeras i underrepresenterade grupper.

”Det är viktigt att det finns tillgång till både kapital och inspiration för att individer med en annan bakgrund ens själva ska tro att de kan.”

Hon menar att många affärsänglar kan bli bättre på att leta efter bolag som inte finns inom deras naturliga nätverk. Och nämner till exempel förortsnätverket Bling Startups som bland annat driver initiativet Womenisa för kvinnliga entreprenörer och idétävlingen För-orten.


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?