1515
Annons

Nu är deras Babyshop ett dubbelt miljardbolag

Snabbväxande e-handlaren Babyshop har nu nått 1 miljard kronor i både omsättning och värdering. Dessutom har finansmannen Claes Dinkelspiel klivit in i ägarlistan, där han har sällskap med bland annat Sverker Martin-Löf och Anders Nyrén.

Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop. Foto: Press
Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop. Foto: Press

Svenska Babyshop (NTL) som grundades 2006 har vuxit till en av Europas största e-handlare inom barnmode. I våras köpte bolaget konkurrenten Lekmer för 90 miljoner kronor från Qliro (NTL).

Läs mer: Babyshop köper Qliros Lekmer för 90 miljoner

I samband med affären blev Babyshop ett miljardbolag i omsättning räknat.

”På en rullande 12-månadersperiod så har vi en omsättning på 1,2-1,3 miljarder kronor och gör en rörelsevinst”, säger vd Marcus Tagesson, som tillsammans med Linn Tagesson har grundat Babyshop.

Men köpet innebär dessutom att Babyshops värdering spränger miljardvallen, kan Di Digital berätta.

Finansieringen säkrades genom en nyemission på 151 miljoner kronor i mitten av juni och dokument som Di Digital har tagit del av visar att e-handlaren då värderades till 1 miljard kronor (med de nya pengarna inräknade).

Det är en rejäl ökning sedan hösten 2016 då bolaget värderades till drygt 730 miljoner kronor.

”Det är fantastiskt roligt att ha kommit upp hit i storlek men jag tänker inte på det i vardagen. Jag är glad att vi har investerare som tror på oss och satsar pengar på oss”, säger Marcus Tagesson.

Han berättar att Babyshop, exklusive Lekmer, växer med 45 till 50 procent på årsbasis.

”Vi har en bra tillväxt på våra nyckelmarknader som är Norden och Storbritannien men även USA och Asien växer snabbt”, säger han.

Bolaget med den unga målgruppen har blivit något av en favorit bland svenska näringslivsprofiler.

Riskkapitalbolaget Verdane Capital är största ägare. Men i ägarledet finns även Industrial Development Partners med de avhoppade SCA-cheferna Sverker Martin-Löf och Jan Johansson, SCA:s styrelseveteran Rolf Börjesson samt Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén. Även Hexatronics tidigare storägare Gert Nordin är delägare i Babyshop.

Samtliga av dessa ägare deltog i nyemissionen på 151 miljoner kronor för att finansiera Lekmer-köpet. Dessutom klev bland annat Nordnets tidigare styrelseordförande Claes Dinkelspiel in som ägare.

”Jag tror att de här profilerna gillar vår historia där vi som team har jobbat väldigt handripligt i verksamheten, kämpat hårt och byggt det med små medel ända hit. Vi tog inte in riskkapital förrän sent”, säger Marcus Tagesson.

Läs även: "Butikshandeln har peakat"


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:


Innehåll från DinteroAnnons

Nu blir betalningstransaktioner ännu enklare

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.
‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam hittade en brist i betalningsmarknaden. Med en unik och kundcentrerad strategi förvandlade han bristen till en framgångssaga. Nu gör Dintero betalningstransaktioner ännu enklare för företag.

Tech-företaget Dintero har haft en kraftig tillväxt ända sedan starten. I januari 2021, efter bara tre års verksamhet, värdesattes bolaget till 200 miljoner kronor. Sedan dess har marknadsvärdet fortsatt att öka. 

Dintero har sin bas i Daros erfarenhet från det första företag han byggde – Dsafe. I kombination med en klar företagsfilosofi och en bra idé, visste han att han var något riktigt unikt på spåren. 

– Vi såg att de minsta kunderna betalar ganska mycket för sina betalningslösningar i jämförelse med stora aktörer och tänkte att så bör det inte vara, säger Daro Navaratnam. 

Målet med Dintero var därför att ta bort komplexiteten i betalningsbranschen. Daro föresatte sig att utveckla en användarvänlig och flexibel betallösning för att skapa ett rimligare alternativ för små och medelstora företag. För kunderna har skillnaden blivit markant – Dintero erbjuder stor flexibilitet, men också en samlad plats för alla behov och funktioner. 

I starten var det bara två anställda, Daro och Frode Aannevik, som idag är Chief Technology Officer (CTO) i Dintero.

– Vi fokuserar väldigt mycket på att skaffa en förståelse för kundernas behov, speciellt vad gäller små- och medelstora företag. Det är helt essentiellt att lyssna på kunderna för att förstå vilka utmaningar de har och hur vi kan lösa deras unika behov på ett bra sätt med teknologi, konstaterar Frode.  

En sak i synnerhet var uppenbar: 

– Att bygga en långsiktig, förtroendebaserad relation med kunderna betyder väldigt mycket mer än kortsiktig försäljning. 

Läs mer om Dintero  

Fick licens från finansinspektionen

‍Denna grundfilosofi har företaget fortfarande, fyra år senare och många kunder rikare. Idag har Dintero 16 anställda som arbetar med utveckling och försäljning. I november i fjol nådde företaget en ny milstolpe – då de fick sin licens beviljad hos norska finansinspektionen. 

– Detta var ett stort erkännande som möjliggör för oss att förenkla kundernas betalningsresa ytterligare, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Företaget fortsätter att kontinuerligt utveckla och förbereda betalningslösningar anpassade för omnikanal och vidareutvecklar ständigt för att göra livet enklare för sina kunder.

– Vårt mål är sund växt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi har lovat våra kunder och följa upp med goda råd och support, avslutar Magnus. 

Se hur enkelt det är att komma igång med Dintero 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?