1515

Notch portad från Minecrafts tioårsjubileum i Stockhom

Minecrafts skapare, miljardären Marcus ”Notch” Persson, är portad när nya ägaren Microsoft firar spelets 10-årsdag Stockholm. Orsak: Notch ”kommentarer och åsikter” på Twitter.

Minecrafts skapare, miljardären Marcus ”Notch” Persson.
Minecrafts skapare, miljardären Marcus ”Notch” Persson.

Minecrafts skapare, miljardären Marcus ”Notch” Persson, är inte välkommen när succéspelet firar sitt tioårsjubileum i Stockholm den 17:e maj. Enligt Microsoft, som äger Mojang bolaget bakom Minecraft, beror detta på upphovsmannens ”kommentarer och åsikter”. Evenemanget ska belysa ”den förflutna, nuet och den spännande framtiden” för spelet enligt företaget.

Hans kommentarer och åsikter återspeglar inte de som hålls av Microsoft.

”Hans kommentarer och åsikter återspeglar inte de som hålls av Microsoft och Mojang och är inte representativa för” Minecraft”, sa en talesman för Microsoft till tidningen Variety.

Talesmannen påpekade även att Persson inte har varit inblandad i ”Minecraft” sedan han sålde studion och rättigheterna till spelet för 2,5 miljarder dollar 2014. 

Läs mer: Vinstfall för svenska succén – blygsam utdelning till Microsoft 

Notch, som en gång var en viktig del av debatten i spelsektorn, har gjort sig själv till en persona non grata i branschen de senaste åren. På Twitter har han bland annat fällt kommentarer om heterosexuell stolthet, gett uttryck för transfobi och skrivit att ”det är okej att vara vit”. Notch har cirka 3,7 miljoner följare på Twitter.

Succéspelet Minecraft har fortfarande 91 miljoner aktiva användare per månad. Spelet, som går ut på att bygga och överleva, är det näst mest sålda spelet i världshistorien, efter Tetris.

När Minecraft uppdaterades härom månaden plockades en referens till Notch bort från det skärmfönster som dyker upp när spelet laddas. 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?