Hoppa till innehållet

Annons

Norrsken storsatsar på stamceller: ”Kan bota flera folksjukdomar”

Norrsken, Sven Hagströmer, Susanna Campbell, Avito-grundarna och Voi:s Fredrik Hjelm investerar när nystartade Cellcolabs tar in 64 miljoner kronor. Bolaget riktar in sig på industriell produktion av stamceller, en teknik som sägs kunna bota flera stora folksjukdomar. 

Mitten: Erik Engellau-Nilsson, vd för Norrsken, flankerad av Cellcolabs laboratorium vid Karolinska, Campus Solna.
Mitten: Erik Engellau-Nilsson, vd för Norrsken, flankerad av Cellcolabs laboratorium vid Karolinska, Campus Solna.

”Dessa stamceller används vid behandlingar som kostar mellan 500.000 kronor och en miljon kronor styck. Kan vi minska kostnaderna med mellan 90 och 99 procent så kan de användas vid miljontals behandlingar och bli Sveriges nya stora export”, säger Erik Engellau-Nilsson, vd för Norrsken, som är en av två huvudinvesterare.

Cellcolabs startades våren 2021 av Takura, ett svenskt bolag som jobbar med att kommersialisera cellforskning. Vd är Mattias Bernow, känd som en av grundarna bakom det digitala vårdbolaget Doctrin.

”Cellterapier har potentialen att bota och lindra ett flertal av de stora folksjukdomarna”, säger han.

”Dessa celler tas från benmärg av friska individer 18-30 år och tekniken är inte kontroversiell.”

Bolaget består för närvarande av ett tiotal medarbetare i Stockholm. I mitten av februari invigde man sitt laboratorium vid Campus Solna vid Karolinska. 

”Nu söker vi tillstånd från Läkemedelsverket med målet att börja producera stamceller redan i år”, säger vd Mattias Bernow. 

De stamceller han syftar på är så kallade mesenkymala stamceller (se faktaruta). De ska inte förväxlas med embryonala stamceller, celler från den tidiga embryonalutvecklingen, som är en teknik som väckt etisk debatt under åren. 

”Dessa celler tas från benmärg av friska individer 18–30 år och tekniken är inte kontroversiell över huvud taget. Jag har både lämnat celler personligen, och dragit celler som läkare”, förklarar Mattias Bernow, som utbildad som både civilekonom och läkare.

Mesenkymala stamceller (MSC) uppges ha ”antiinflammatoriska, regenerativa och immunmodulerande funktioner” som gör dem intressanta för behandling av flera globala folksjukdomar. Cellerna har bland annat visat klinisk effekt vid artros, diabetes typ 1 och åldersskörhet, enligt Cellcolabs.

Med bas i 20 år av svensk forskning tror sig bolaget nu ha hittat ett sätt med vilken de kan skala upp produktionen av MSC. Därigenom kan man sänka priset och öka tillgängligheten på högkvalitativa celler för både forskning och behandling i stor skala.

Nu tar Cellcolabs alltså in 64 miljoner kronor i riskkapital med Takura och Norrsken som största investerare. Parterna investerar lika mycket, men Takura, som startat Cellcolabs, kvarstår som största ägare. 

”Vi hoppas komma igång med produktionen i år och vara kassaflödespositiva redan om några år.”

Bland de mindre investerare som deltar i rundan nämns näringslivsprofilerna Sven Hagströmer, Susanna Campbell och John Hedberg, samt Avito-grundarna Filip Engelbert och Jonas Nordlander och Voi:s vd och medgrundare Fredrik Hjelm. 

Maria Rankka, arbetande styrelseordförande, och Mattias Bernow, vd på Cellcolabs.
Maria Rankka, arbetande styrelseordförande, och Mattias Bernow, vd på Cellcolabs.

Hur stort Cellcolabs kan bli på sikt är svårt att säga. Men målet är att vara 20–25 medarbetare i Stockholm innan årsskiftet och expandera med produktionshubbar internationellt. 

”Vår ambition är att bygga ett riktigt stort bolag”, säger Maria Rankka, arbetande styrelseordförande på Cellcolabs.

Hon är tidigare känd för sin roll som vd för Stockholms Handelskammare, men har sedan 2019 arbetat med kommunikation och affärsutveckling på Takura. 

”När vi vi passerar miljarden är inget vi kan sia om i dagsläget. Men detta bygger på produktion så det är annorlunda från andra biofarmabolag som behöver genomgå validering och tillstånd i många led. Vi hoppas komma igång med produktionen i år och vara kassaflödespositiva redan om några år”, säger Maria Rankka.

Stiftelsen Norrsken startades av Klarnas ena grundare Niklas Adalberth och har som mål investera i så kallade ”impact-bolag”, eller bolag som kan få en positiv inverkan på världen. 

Innehåll från DeelAnnons

Deels lösning förenklar global expansion

Att hantera globala löner kan vara tidskrävande och frustrerande. Med Deels lösning Global Payroll kan företag koncentrera sig på det som är viktigt.

– Med vår lösning kan man spara tid, undvika felaktigheter och få en bättre översikt över sin lönehantering – och i stället fokusera på expansion och tillväxt, säger Daniel Eisenberg, Nordenchef på Deel.

En av de vanligaste utmaningarna som företag står inför efter att ha expanderat globalt är att hantera lönehantering i flera länder samtidigt. När företag blir internationella kan de behöva etablera partnerskap med lokala lönebolag i varje land. Detta kan exempelvis handla om skillnader i processer, system och servicetermer, vilket gör att företagen behöver lägga mycket tid och resurser på att sammanställa och översätta information för att få en tydlig översikt.

Daniel Eisenberg, Nordenchef på Deel, menar att dessa utmaningar kan leda till tidskrävande manuellt arbete för att få en översiktlig bild av lönehanteringen.

– Inte bara kan det vara klurigt för företag att navigera den, ofta snåriga, djungeln som olika processer på olika marknader innebär, det kan även visa sig svårt för företag att få snabba svar eller korrigeringar från sina lönepartners. 

En vanlig lösning är att samarbeta med mindre aktörer i de länder som företagen har anställda i, men detta resulterar ofta i en fragmenterad löneavdelning som är svår att få en översikt av. Samtidigt kan det ta veckor att få svar på frågor om lönespecifikationer eller andra frågor som en anställd kan ha.

En plattform för alla marknader

Genom att använda Deels Global Payroll-lösning kan företag spara tid och få en bättre översikt över hela sin lönehantering och undvika felaktigheter, förseningar i löneutbetalningar och ha en fast kontaktperson som kan svara på eventuella frågor.

– Anställda kan själva fylla i eventuell semester, frånvaro andra lönerelaterade ärenden direkt på plattformen. All information delas direkt med Deels experter, vilket helt tar bort behovet av manuella arbetsprocesser. För företag som vill automatisera löneprocessen ytterligare kan vi hantera samtliga löneutbetalningar och skatter i samtliga länder de är verksamma i samt i dess lokala valuta, och sedan skicka en samlad faktura till huvudkontoret, förklarar Daniel.

Fördelarna med Deels lösning går längre än så då den inkluderar möjligheten att kombinera och få kontroll över alla personalkostnader i ett och samma system, oavsett om det gäller anställda i den juridiska enheten eller konsulter. Detta ger företag en tydlig översikt och möjlighet att analysera statistik från en central plattform.

Daniel poängterar dock att Global Payroll inte nödvändigtvis innebär att man tar över hela företagets lönehantering i samtliga länder. 

– Det kan vara aktuellt för företag som har kontor i flera länder och behöver hjälp specifikt för den utländska delen av sin lönehantering, men att de hanterar den svenska verksamheten själva, säger han och avslutar:

– Global Payroll kan vara en utmanande process, men genom att använda lösningar som Deel kan erbjuda kan företag spara tid, undvika felaktigheter och få en bättre översikt över sin lönehantering – och i stället fokusera på expansion och tillväxt.

Läs mer om Deel här! 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera