Annons

Nordisk Film Games snor åt sig EA-veteran

Nordisk Film Games har gjort ett antal större förvärv av svenska spelstartups. Nu går en EA- och Dice-veteran in i Egmonts gren för spelinvesteringar.

Karl Magnus Troedsson, ny partner på Nordisk Film Games.
Karl Magnus Troedsson, ny partner på Nordisk Film Games.Foto:Press.

På mindre än två år har Nordisk Film Games, som ägs av mediekoncernen Egmont, pumpat in nästan 1,4 miljarder kronor i sex nordiska spelstudios. 

Bland investeringarna finns svenska hästspelbolaget Starstable Entertainment, indiestudion Raw Fury och danska spelföretaget Reto Moto. Dessutom köpte Nordisk Film Games upp hela Avalanche Studios i maj 2018 

Läs mer: Nordisk Film köper Avalanche Studios i jätteaffär

Nu går spelveteranen och förre Dice-vd:n Karl Magnus Troedsson in som senior partner i Egmonts spelsatsning. 

”Jag brinner för att komma in tidigt i livscykeln i företag. Det är min personliga passion. Jag kommer kliva in och hjälpa Nordisk Film Games göra liknande investeringar som de gjort nu och kanske bredda typen av bolag de går in i”, säger Karl Magnus Troedsson.

Läs mer: Nordisk Film går in tyngre i Star Stable – köper aktier för 100 miljoner

Karl Magnus Troedsson har jobbat i mer än 20 år i spelbranschen. På Dice var han i 12 år där han hade roller som exekutiv producent, general manager och vd, där han efterträdde svenska spelprofilen Patrick Söderlund, som lämnade Electronic Arts i augusti förra året för att starta egen studio.

”Vi är otroligt glada över att ha lyckats attrahera Karl Magnus Troedsson till Nordisk Film Games. Han är en fantastisk person som kommer att bidra med en djup branscherfarenhet och ett enastående nätverk”, säger Mikkel Weider, vd på Nordisk Film Games, i ett uttalande.

Läs mer: EA-stjärnan Patrick Söderlund startar ny speljätte i Stockholm

Efter karriären på Dice gick Karl Magnus Troedsson, precis som Patrick Söderlund, vidare till EA där han axlade en rad globala chefsroller. Sedan 2016 har han varit affärsängel och investerat i en rad bolag inom spelbranschen som han också sitter i styrelsen i. Det var genom ett av dem, Raw Fury, som även Nordisk Film Games investerat i, som klivet in i Nordisk Film Games togs.

”Nu har jag spenderat två och ett halvt, tre år med att göra egna investeringar i främst spelstartups. Jag har länge velat göra större investeringar och när jag kopplade ihop Nordisk Film Games med Raw Fury så hade vi en vidare dialog om det. Det här är ett naturligt steg eftersom jag och Nordisk Film Games delar en vision om hur man bygger kreativa team och bolag inom spel”, säger Karl Magnus Troedsson.

Läs mer: Nordisk Film fortsätter investerarturnén: 49 miljoner i indiebolaget Raw Fury 

Innehåll från OxceedAnnons

Nytt succéår trots osäker omvärld – Fortsatt tillväxt för SaaS-bolaget Oxceed

Elif Schmidt, VD, Oxceed.
Elif Schmidt, VD, Oxceed.

När fintech-företaget Oxceed summerar 2022 kan de se tillbaka på ett framgångsrikt år meden ARR-tillväxt som landar på 74 procent, god omsättning och flera nya funktioner. Bakom bedriften ligger lyckade partnerskap, ambitionen att alltid ligga i framkant och en produkt som ligger rätt i tiden.

– Allt fler företag vill bort från att sköta den finansiella rapporteringen i Excel, framförallt för att minimera risken för fel, men också för att det är enkelt och sparar tid, säger Elif Schmidt, VD. 

Oxceed erbjuder en molntjänst för företag som ger dem möjlighet att få en tydlig överblick av sin ekonomi i realtid. Genom att koppla sitt bokföringssystem med Oxceed kan företag förenkla sin finansiella rapportering, budgetering och uppföljning. På senare tid har intresset för tjänsten ökat kraftigt. 

Under 2022 har bolaget lagt extra tyngd på att vidareutveckla och förbättra sina lösningar för företag, koncerner och redovisningsbyråer. Det innebär dels en fördjupad funktionalitet inom koncernrapportering, projektbudgetering och avancerade nyckeltal, men även ett breddat erbjudande gentemot redovisningsbyråer. 

Läs också: Techbolaget fick bättre finansiell överblick 

Stark efterfrågan visar på relevant lösning i tuffa tider

Den vässade produktportföljen, tillsammans med ett ökat behov av effektivare rapportering bland företag, har gjort att 2022 summeras som ett av de bästa åren i bolagets historia.

– Vi är glada över att arbetet som vi har lagt ned på att förbättra våra tjänster har tagits emot så positivt. Det är tydligt att intresset från företag, som vill automatisera sin rapportering, spara tid i den finansiella uppföljningen och enkelt kunna bevaka sina nyckeltal, har ökat. Samtidigt ser vi också att vår churn har minskat stadigt, vilket är ett tecken på allt nöjdare kunder, säger Elif Schmidt och fortsätter:

– Vår lösning behövs inte bara när det går bra, utan minst lika mycket när det går sämre för ekonomin. Då blir det extra kritiskt att snabbt kunna se avvikelser och på så sätt få möjlighet att agera snabbt. 

Läs mer: Ehandelsbolaget kapar kostnader med automatisk rapportering 

Fortsatt satsning på tillväxt och nya rekryteringar

Under 2022 har Oxceed förstärkt sina partnerskap, där deras lösning bland annat utgör ett centralt verktyg i redovisningsbyrån Grant Thorntons rapportering och rådgivning gentemot sina kunder. Oxceed är numera också en integrerad del av banken SEB:s företagserbjudande vilket innebär att deras företagskunder enkelt kan koppla på tjänsten ”Finansiell överblick” i Business Arena (tidigare internetbanken). 

Läs mer: Grant Thornton väljer Oxceed för budget och månadsrapportering 

Efter ett starkt 2022 inleder Oxceed det nya året precis som det avslutades: Full fart framåt med fokus på att fortsätta att växa genom att vässa på sina kunderbjudanden och stärka upp teamet med nya rekryteringar. 

– Vår målsättning framöver är glasklar, vi ska bibehålla samma tillväxttakt som vi haft tidigare. Det kommer att bli ett spännande år, avslutar Elif Schmidt. 

 

Mer från Oxceed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oxceed och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera