1515
Annons

Nordisk Film Games snor åt sig EA-veteran

Nordisk Film Games har gjort ett antal större förvärv av svenska spelstartups. Nu går en EA- och Dice-veteran in i Egmonts gren för spelinvesteringar.

Karl Magnus Troedsson, ny partner på Nordisk Film Games.
Karl Magnus Troedsson, ny partner på Nordisk Film Games.Foto:Press.

På mindre än två år har Nordisk Film Games, som ägs av mediekoncernen Egmont, pumpat in nästan 1,4 miljarder kronor i sex nordiska spelstudios. 

Bland investeringarna finns svenska hästspelbolaget Starstable Entertainment, indiestudion Raw Fury och danska spelföretaget Reto Moto. Dessutom köpte Nordisk Film Games upp hela Avalanche Studios i maj 2018 

Läs mer: Nordisk Film köper Avalanche Studios i jätteaffär

Nu går spelveteranen och förre Dice-vd:n Karl Magnus Troedsson in som senior partner i Egmonts spelsatsning. 

”Jag brinner för att komma in tidigt i livscykeln i företag. Det är min personliga passion. Jag kommer kliva in och hjälpa Nordisk Film Games göra liknande investeringar som de gjort nu och kanske bredda typen av bolag de går in i”, säger Karl Magnus Troedsson.

Läs mer: Nordisk Film går in tyngre i Star Stable – köper aktier för 100 miljoner

Karl Magnus Troedsson har jobbat i mer än 20 år i spelbranschen. På Dice var han i 12 år där han hade roller som exekutiv producent, general manager och vd, där han efterträdde svenska spelprofilen Patrick Söderlund, som lämnade Electronic Arts EA +0,83% Dagens utveckling i augusti förra året för att starta egen studio.

”Vi är otroligt glada över att ha lyckats attrahera Karl Magnus Troedsson till Nordisk Film Games. Han är en fantastisk person som kommer att bidra med en djup branscherfarenhet och ett enastående nätverk”, säger Mikkel Weider, vd på Nordisk Film Games, i ett uttalande.

Läs mer: EA-stjärnan Patrick Söderlund startar ny speljätte i Stockholm

Efter karriären på Dice gick Karl Magnus Troedsson, precis som Patrick Söderlund, vidare till EA där han axlade en rad globala chefsroller. Sedan 2016 har han varit affärsängel och investerat i en rad bolag inom spelbranschen som han också sitter i styrelsen i. Det var genom ett av dem, Raw Fury, som även Nordisk Film Games investerat i, som klivet in i Nordisk Film Games togs.

”Nu har jag spenderat två och ett halvt, tre år med att göra egna investeringar i främst spelstartups. Jag har länge velat göra större investeringar och när jag kopplade ihop Nordisk Film Games med Raw Fury så hade vi en vidare dialog om det. Det här är ett naturligt steg eftersom jag och Nordisk Film Games delar en vision om hur man bygger kreativa team och bolag inom spel”, säger Karl Magnus Troedsson.

Läs mer: Nordisk Film fortsätter investerarturnén: 49 miljoner i indiebolaget Raw Fury 

 


Innehåll från SavelendAnnons

Starta året med en ny vana: Få dina sparpengar att växa utan ansträngning

Återigen är januari här, månaden som både betraktas som årets fattigaste och ett startskott för nya löften. Sparplattformen SaveLend vill uppmuntra alla att använda det nya året till att se över sitt sparande och ta tillfället i akt att bygga en stabil ekonomisk grund. I stället för att låta dina pengar ligga sovandes på ett sparkonto utan ränta kan SaveLend hjälpa dig att sätta sparpengarna i arbete – och skapa möjlighet för dem att växa.

Ett nytt år är här och för många markerar det en möjlighet att börja med, eller återuppta, olika goda vanor. Att komma i gång med träningen eller ge upp tobak är nog några av de allra vanligaste nyårslöftena men 2022 kan också bli året du börjar satsa på ditt sparande, på riktigt. Många har idag stora summor pengar på vanliga sparkonton till nollränta, helt utan avkastning. Det är precis lika ineffektivt som att stoppa pengar i madrassen, menar Ludwig Pettersson, vd på SaveLend.

– Riksbanken har som uppgift att hålla inflationen på runt 2 procent per år så faktum är att dina sparpengar tappar köpkraft med tiden om de ligger vilande. Du bör i stället se till att placera pengarna där de jobbar och levererar avkastning. 

Steg ett är helt enkelt att komma i gång med det aktiva sparandet och det kan göras på många olika sätt, du kan till exempel köpa aktier och fonder, investera i råvaror eller spara i krediter. Nästa steg är att se till att du har en plan framåt, förklarar Ludwig Pettersson. En annan viktig faktor för ett framgångsrikt sparande är nämligen att spara varje månad, över tid. På så vis investerar man i alla konjunkturer och slipper tänka på att försöka förutse marknaden.

En naturlig diversifiering

Idén till SaveLend föddes 2014 ur viljan att erbjuda en sparform som står utanför aktiemarknadens dagliga svängningar och som ger grund för stabil avkastning. Krediter är en välkänd och beprövad investeringsform som tack vare teknikens utveckling numera kan erbjudas till alla. Genom att dela upp kapitalet på många olika krediter och kredittyper når man också en naturlig diversifiering då risken delas upp både sett till koncentration per kredit och kredittyper – så som företagslån, fastighetskrediter, konsumentlån och liknande. Det är också en sparform som inte kräver några förkunskaper eller stora startkapital. 

– Att spara i krediter skapar ett naturligt kassaflöde med ränteutbetalningar vid olika tillfällen och tider så att pengar fortsätter att ticka in. Och sedan får man ränta-på-ränta-effekten på det, säger Ludwig.  

Lägre risk

Han understryker att samtliga krediter hos SaveLend omfattas av en noggrann kreditkontroll och att krediter som tillgångsslag generellt har lägre risk än aktier. Trots detta ska krediter inte heller utgöra hela sparportföljen utan det är alltid viktigt att säkerställa en bra bredd så att man sprider sina risker. Avkastning och risk går hand i hand och man ska vara medveten om att en möjlighet till hög avkastning också innebär en hög risk. Du måste därför fundera på hur planen för ditt eget sparande ser ut. 

– Krediter bör vara en självklar del av varje sparportfölj för att skapa en bra diversifiering mellan både tillgångsslag och risknivåer. Vår målavkastning ligger på 7–9 procent per år, och under de senaste tolv månaderna nådde vi 8,92 procents avkastning efter avgifter och kreditförluster. 

Möter både nya och erfarna sparare

SaveLends plattform är utformad för att möta behovet hos alla typer av sparare. Från nybörjarsparare, som förstår att pengar behöver aktiveras men inte har något större intresse av att hålla koll på att köpa och sälja. Till de mer erfarna och kapitalstarka investerarna som vill ha en större bredd i portföljen och en tryggare investeringsgrund att stå på. 

– Vår investeringsmotor SmartInvest möjliggör ett helt automatiskt sparande i krediter vilket gör att vi kan möta de med lite mindre kapital som bara vill komma i gång och aktivera sitt kapital. Samtidigt kan de mer erfarna investerarna engagera sig mer i plattformen och göra egna inställningar för att få den spridning de vill ha i olika kredittyper samt bestämma exakt koncentration av kapital per kredit, avslutar Ludwig Pettersson. 

Kom i gång idag på Savelend.se 

 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?