1515
Annons

Nestorn: Arbetsmarknaden förändrad på några veckor

Nedskärningarna på Kry, Klarna och andra techbolag har friat upp en hel del personal i den tidigare så heta techsektorn. ”Vi märker en skillnad”, säger Staffan Mörndal på riskkapitalbolaget Verdane, som just nu rekryterar över 200 personer till sina portföljbolag.

Verdanes partner Staffan Mörndal tror att uppsägningarna på bolag som Kry och Klarna kan gynna marknaden i stort.
Verdanes partner Staffan Mörndal tror att uppsägningarna på bolag som Kry och Klarna kan gynna marknaden i stort.

Den senaste tiden har Di Digital kunnat rapportera om omfattande varsel, uppsägningar och sparpaket på bolag som Klarna, Kry, Na-kd, Storytel och Readly. Nu uppger Staffan Mörndal, partner på riskkapitaljätten Verdane, att det märks en tydlig skillnad på marknaden. 

”De senaste veckorna har det varit lättare att hitta kandidater när vi rekryterar personal till våra portföljbolag”, säger Mörndal, som varit partner sedan 2010 och idag främst ansvarar för bolagets investeringar konsumentinriktade techbolag som CAIA Cosmetics, Easypark, Swappie och den tyska second hand-appen Momox. 

Han nämner att han hör liknande tongångar från ledamöterna i de olika styrelser han kommer i kontakt med. 

Totalt har Verdane över 100 teknikbolag i portföljen. De är verksamma inom e–handel, digitala konsumenttjänster, mjukvara samt ett område de kallar ”hållbart samhälle”.

”Just nu söker våra portföljbolag över 200 nya medarbetare bara i Sverige. Då pratar jag tjänstemän, inte chaufförer och folk som jobbar på plocklager”, säger Staffan Mörndal.

Vilka är det som rekryterar?
”Många Saas-bolag. Ett exempel är Voyado, som utvecklar CRM-mjukvara åt e-handelsbolag. Mathem och Babyshop rekryterar. Easypark har exempelvis 25 öppna poster.”

Vem säger upp? Är det främst Kry och Klarna?
”Det är ju dem. Klarna är nog den som gör sig av med flest personer. Men det är många mindre techbolag som har svårt att ta in pengar nu. Jag tror vi får se en hel del konkurser.” 

Hur ser du på utvecklingen?
”I grund och botten är detta bra. Bra bolag kommer att ha lättare hitta personal. Vissa medarbetare kommer kanske att behöva lämna techsektorn för att hitta jobb. Men det berikar andra branscher! De flesta bolag försöker ju bli mer digitala för att effektivisera sig. De som jobbat på techbolag är attraktiva på arbetsmarknaden. 

Kan uppsägningarna skapa arbetslöshet på sikt, tror du?
”De som jobbar med it-utveckling och digital marknadsföring har mycket goda förutsättningar, även om marknadslägen fortsätter att försämras. De som jobbat med kredithantering, eller som projektledare får det inte lika lätt. Men unga, hungriga personer med bra CV hittar ofta jobb.”

Riskkapitalbolaget Verdane är en av Sveriges största investerare inom det så kallade ”growth”-segmentet, det vill säga lönsamma, eller nästan lönsamma, tillväxtbolag som har en hög teknisk nivå. Bolagets fonder gör både minoritets- och majoritetsinvesteringar och har även möjligheten att köpa hela portföljer av techbolag.  

Bolaget har tio fonder med över 40 miljarder kronor i utfäst kapital (se faktaruta).

Läs mer: Verdane går in på börsen – köper in sig i Pierce

Läs mer: Verdane stänger ny fond på 5 miljarder

De vill minska personalbristen i vården – backas av ishockeyspelare

Startupen Vivium vill motverka personalbristen i vården med hjälp av en plattform som drar ner på det administrativa arbetet. Nu tar bolaget in färska miljoner, bland annat från två NHL-spelare. ”Vi vill vara en av de självklara aktörerna när det kommer till schemaläggning för vården för Europa och USA”, säger vd:n Peter Westerholm. 

Viviums grundare. Från vänster: Philip Gustavsson, Peter Westerholm och Andreas Jakubowicz.
Viviums grundare. Från vänster: Philip Gustavsson, Peter Westerholm och Andreas Jakubowicz.

Startupbolaget Vivium vill effektivisera tiden det tar att rekrytera ny personal till den underbemannade vårdsektorn med hjälp av automatisering. 

”Om vi vinner tid i det administrativa arbetet kan vi få tid över som istället kan läggas på patienterna”, säger vd:n och medgrundaren Peter Westerholm som tror att personalbristen delvis beror på ineffektiva rekryteringsmetoder. 

Han är förvånad över att så stora delar av det administrativa arbetet fortfarande sker manuellt.

”Vi märkte att det fanns väldigt mycket som kunde förbättras och att det saknades digitala verktyg,” säger vd:n som själv kommer från vårdbemanningsbranschen. 

På Viviums digitala plattform kombineras schemaläggning och resurshantering för timanställda och bemanningspersonal. Tjänsten kan integreras både i privat- och offentlig sektor.  

”Vi är unika för att vi tagit grepp om helheten. Det finns aktörer som bara sköter schemaläggning, sen finns det de som endast tillhandahåller vikarier. Vi däremot, kombinerar alla delar.” 

Vivium har inte haft någon omsättning sedan starten 2020. Men efter det första halvåret 2022 är bolaget uppe i 400.000 kronor. 

Sedan januari är cirka 300 medarbetare vid Danderyds sjukhus uppkopplade till Vivium. Peter Westerholm menar att sjukhuset tack vare plattformen kunnat göra tidsbesparingar på upp till 75 procent. 

”Vårdpersonalen upplever minskad stress och betydligt enklare hantering av schemaläggning som en effekt av Vivium”, säger han. 

I höst lanserar företaget sin tjänst hos ytterligare en aktör som driver sex olika vårdmottagningar. 

”Målsättningen är att fyrdubbla omsättningen under andra delen av året”, säger Peter Westerholm.

I maj stängde Vivium en runda på nio miljoner kronor med befintliga ägare som investeraren Hidden Dreams, fastighetsentreprenören Fredrik Holmström och serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh. 

Nya till Vivium är bland annat NHL-spelarna Oliver Kylington från Calgary Flames och Patrik Nemeth från New York Rangers, som är vänner till en av grundarna. 

Med pengarna tänker de fortsätta satsa på utvecklingen av plattformen samt på att få ut den hos fler kunder. Tanken är att anställa fler till bolaget som i dagsläget består av fyra heltidsanställda på huvudkontoret, varav tre är grundarna själva, plus 10-15 utvecklare.

Peter Westerholm menar att tjänsten så småningom kan komma att utvecklas för områden utanför vårdsektorn.

”Vivium kan appliceras på alla företag med timvikarier. Vi började i den här vertikalen eftersom grundarteamet kommer ifrån vårdbemanningsbranschen.”

Framöver är planen att expandera. Inom fem år vill Vivium ha tagit klivet utanför den svenska marknaden. 

”Vi vill vara en av de självklara aktörerna när det kommer till schemaläggning för vården för Europa och USA.” 

Läs mer: Studenternas vårdplattform tar in miljoner från Dropbox-grundare 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera