1515

Nelly-grundaren tar in 35 miljoner till ny modesatsning

Nelly.com-grundaren Jarno Vanhatapio håller på att bygga upp ett nytt modeimperium på nätet. Nu tar bolaget in 35 miljoner kronor från bland andra Collector-grundaren Lena Apler.

E-handlaren NA-KD, med grundare Jarno Vanhatapio, tar in 35 miljoner kronor i nytt kapital.
E-handlaren NA-KD, med grundare Jarno Vanhatapio, tar in 35 miljoner kronor i nytt kapital.

E-handelsprofilen Jarno Vanhatapio (NTL), mest känd för att ha grundat modesajten Nelly.com, drog igång NA-KD (uttalas "naked") i slutet av förra året. Projektet är en ambitiös satsning för att bygga upp ett nätverk av varumärken och e-handelssajter med koppling till mode.

Under året har NA-KD (NTL) gjort en rad förvärv av mindre e-handlare. Nu fyller man på kassan med 35 Mkr från existerande ägare. Samtidigt kliver Collector-grundaren och affärsängeln Lena Apler (NTL) in som delägare i bolaget. 

"Vi för även dialog med henne om en styrelseplats. Hon är riktigt vass och hon gillar vår vision. Vi är ju även Boråsbördiga båda två", säger Jarno Vanhatapio till Di Digital. 

Tillväxten under året har gått över förväntan, säger Jarno Vanhatapio.

"Vi har skeppat till 115 olika länder de första sju månaderna. En klar majoritet av försäljningen går utanför norden, precis som planerat", säger han. 

Prognosen för 2016 är att nå en nettoförsäljning om 140 Mkr, säger han.

"Tillväxt är en färskvara och man kan aldrig slappna av. Just nu är fokus på bygga och förbättra. Men helt klart så har vi en global acceptans på ett sätt jag inte upplevde med Nelly. Vi ser nyckeltal på stora marknader som är väldigt lovande trots att vi bara varit verksamma i sju månader", säger Jarno Vanhatapio.

I bolagets ägarkrets finns bland andra Happy Socks-grundaren Mikael Söderlindh, Tradedoubler-investeraren Magnus och spelföretaget Mojangs vd Jonas Mårtensson. Jarno Vanhatapio själv äger 30 procent av NA-KD. 

Läs även: Djur-affär på nätet – Animail köper Zoozoo


Innehåll från WebbhusetAnnons

Outl1:s nya e-handelslösning har gett effektivare administration, ökad omsättning och bättre användarupplevelse

Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.
Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.

Med hjälp av Webbhuset kunde Outl1, på bara tre månader, byta ut sin gamla e-handelslösning och lansera sin nya. En systemlösning som hjälpt dem att effektivisera digitala processer, få kvalitativ data i realtid och maximera kundnyttan.

– Vi jobbar med Magento som plattform, och strukturen i vår gamla e-handelslösning gjorde att vi inte kunde vara så dynamiska som vi ville vara. Vi märkte också att vår gamla lösning inte kunde hänga med när vi behövde skala upp. Vi började leta efter en ny samarbetspartner för en smartare e-handelslösning kring Magento som kunde vara lika snabbfotad som oss och som kunde följa med oss i vår framtida utvecklingsresa, säger Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1. 

Det som var absolut viktigast för Outl1, när de letade ny leverantör, var att hitta en stabil partner med egen expertis.  

– Vi satte stort värde i att Webbhuset har lång erfarenhet av Magento och bara har inhouse-utvecklare till skillnad från många andra aktörer på marknaden. Webbhusets genuina intresse för helheten i Outl1:s affär och inte endast fokuserat på själva sajten har bidragit såväl till ett effektivt samarbete som en bättre slutprodukt. Erfarenhet av att jobba med större e-handelsbolag med stora trafikvolymer, hög konvertering och stora orderflöden, var såklart en extra trygghet i val av partner när vi bestämt oss för att göra stora investeringar för att få en till en lösning som är verkligt skalbar och framtidssäkrad 

Outl1 erbjuder produkter med hög kvalité till konkurrenskraftiga priser inom framför allt hem,  hushåll, trädgård, sport och fritid via nätet. Företaget har funnits sedan 2014 och har sedan dess etablerat sig som en självklar destination i sin nisch med en stark marknadsposition på den svenska marknaden.

– Vi har haft en fantastisk tillväxtresa under de senaste åren och tillslut blev vår plattform en bromskloss. Med vår nya lösning kan vi koppla ihop flera av våra affärssystem, effektivisera vår administration och hantera mycket större flöden än tidigare. Vi kan exempelvis synka order, lager och frakt i realtid, få kvalitativ data snabbare vilket gör att vi kan vara mer proaktiva än tidigare. Våra kunder möts idag av en mer lättnavigerad, snabbare webbplats med ett lagersaldo som hela tiden är korrekt. Vi har exempelvis kunnat automatisera allt som rör förbokningar för att kunna ge kunden en bättre service.

Att få tillgång till ett system som kan implementera det senaste inom digitalisering och e-handel nu och framöver var ett av de krav som Outl1 hade på sin nya e-handelslösning.  

– Vi har en tät dialog med Webbhuset när det kommer till ny funktionalitet. De är mycket proaktiva och kommer med många innovativa lösningar som fungerar för vår verksamhet. Vi gick live i mars och det har fungerat otroligt smidigt. Vi fick dessutom ihop e-handelslösningen på bara tre månader tack vare att Webbhuset toppade sitt team. Vi har nu ett system som är kraftfullt, dynamiskt, skalbart och framtidssäkrat, avslutar Aram Soltani.

Besök outl1 

 

 

 

Mer från Webbhuset

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Webbhuset och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?