1515

Nätbanken sänker bolåneräntan med fem punkter

Efter en avmattad tillväxt väljer Avanzas bolåneutmanare Stabelo att sänka sin tremånadersränta med fem punkter. Därmed blir Stabelos listränta återigen den lägsta på marknaden.

Stabelos medgrundare och vd Hampus Brodén.
Stabelos medgrundare och vd Hampus Brodén.Foto:TT och press.

Bolåneutmanaren Stabelo, som har nischbanken Avanza AZA -0,45% Dagens utveckling som delägare och distributionskanal, sänker sin rörliga tremånadersränta från 1,34 till 1,29 procent.

Di Digital kunde nyligen rapportera att allt färre bolånekunder strömmar till uppstickaren. I april ökade Stabelos utlånade volym med 4 procent till 7,3 miljarder kronor, en märkbart avmattad tillväxt i jämförelse med de föregående månaderna.

Därmed blir Stabelos listränta den lägsta på marknaden, enligt jämförelsesajten Compricer. Därefter följer konkurrenten Hypoteket, som har mediekoncernen Schibsted som storägare, med en tremånadersränta på 1,33 procent.

I november 2018 chocksänkte Stabelo sin ränta till 1,09 procent. Men bolaget justerade kort därefter sitt erbjudande, i samband med Riksbankens beslut att höja reporäntan. 

Läs mer: Vinden vänder: Tillväxten dyker för bolåneutmanare 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?