1515
Annons

Nätapoteket tar in 167 miljoner – Rutger Arnhult ny storägare

Nätapoteket Meds kan se tillbaka på ett fenomenalt 2020. Omsättningen slutade på 222 miljoner – en ökning med 162 procent. ”Nu har vi nått kritisk massa för att växla upp till en helt ny nivå framåt”, säger vd Björn Thorngren, som fyller kassan med mer externt kapital.

Rutger Arnhult har investerat i Björn Thorngrens nätapotek Meds.
Rutger Arnhult har investerat i Björn Thorngrens nätapotek Meds.

Personer över 65 år har hittat till nätapoteken.

Inte alls orimligt med tanke på restriktioner och rekommendationer som gällt under pandemin.

En av vinnarna är apoteksuppstickaren Meds, som såg störst tillväxt i just kundkategorin 65 plus.

”2020 var ett speciellt år där vi på Meds spelat en avgörande roll som alternativ till fysiska apotek. Men det gäller flera apotek, även statens, så nu gäller det att ta vår position framåt”, säger Björn Thorngren.

Att bolaget nu tar in mer kapital – 167 miljoner till en värdering av 727 miljoner – beskrivs som en förutsättning för vidare expansion. 

”Branschen har passerat 20 procent online. Men jag tror att vi kan bli som bokhandeln, där 60 procent av handeln sker online. Det är ett race mot det nu”, säger han.

Rundan leds av fastighetsmiljardären Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management.

Läs mer: Extremt tryck på nätapoteken – bromsade reklam ”för att mäkta med”

”Vi investerar i det snabbast växande företaget inom den snabbast växande e-handelsbranschen”, säger Rutger Arnhult själv och tillägger:

”Meds passar perfekt i vår strategi att bredda investeringar från fastigheter till tech och life science.”

Ni pratar om expansion, vart vill ni?

”Dels flyttar vi till ett större lager en bit från där vi är i dag. Sedan ska vi lägga pengar på marknadsföring”, säger Björn Thorngren.

Är det fortfarande för svårt regulatoriskt att gå utomlands?

”Det har faktiskt hänt saker under coronapandemin. Vi ser att Tyskland ska gå till hundra procent e-recept 2022. Vi följer det här förstås. Men Sverige är världsledande fortfarande, med digitala recept och bank-id. Vi kan ha recept en sekund efter att de är utskrivet och sedan kan du ha varorna inom någon timme. Det är en bra kundupplevelse som inte finns någon annanstans i Europa.”

Läs mer: Rusning till nätpsykologer: ”Coronakrisen kan följas av pandemi i psykisk ohälsa”


Innehåll från FintechFactoryAnnons

Gör ditt företag mer lönsamt 2022: Outsourca

Blir 2022 året som ditt bolag ska vinna mark och bli mer lönsamt? I så fall så bör outsourcing vara en del av er strategi för ditt företag. Här listar FintechFactory några av de främsta skälen till att outsourcing kan gynna just ditt företag!

Oavsett om du har en startup, ett mindre eller medelstort företag som befinner sig i en tillväxtfas, eller om du redan är en större aktör på marknaden – outsourcing av kundtjänst kommer med flera fördelar som kan gynna just ditt bolag.

Här är fem anledningar till varför outsourcing av kundtjänst är lönsamt för dig som har ett fintech-bolag:

1. Outsourcing låter dig fokusera på kärnverksamheten

När du outsourcar en eller flera av ditt företags processer tillåts du lägga din fokus på kärnverksamheten. Genom att låta ett kvalificerat outsourcingbolag sköta din kundtjänst, marknadsföring eller social media content, kan du lägga din tid och energi på exempelvis produkt- och affärsutveckling.

2. Du kan spara stora pengar på outsourcing

Outsourcing av kundtjänst är väldigt kostnadseffektivt samtidigt som kvaliteten är hög. Etablerade outsourcingbolag som FintechFactory garanterar ett fast timpris som är samma oavsett om du vill ha kundtjänst på vardagar, helger eller högtider. Det tillkommer inga startavgifter eller extra avgifter i form av OB-tillägg eller liknande.

Detta innebär att du kan täcka upp din kundtjänst under dygnets alla timmar om det behövs. Detta har stor betydelse, särskilt vid perioder av hög belastning.

3. Sälj på flera marknader – täck upp med språkresurser för samtliga

Finns din verksamhet även utanför Sverige eller kommer ni att expandera utomlands? För dig som verkar inom Norden kan ni genom outsourcing få kostnadseffektiv kundtjänst på svenska, danska, norska och finska. Kanske finns ni redan i Europa eller USA? Kundtjänst på bland annat engelska, tyska, och franska stärker ert varumärke på respektive marknad och ger er fördelar över konkurrenterna. FintechFactory har idag kundtjänst på 15 olika språk och hjälper företag med sin kundservice över hela Europa, USA och Asien.

4. Outsourcing låter dig skala upp verksamheten snabbt och enkelt

Under säsongstoppar kan det vara svårt att snabbt skjuta till extra resurser, och att förlita sig på traditionella bemanningsföretag kan vara både dyrt och oberäkneligt. Med ett kvalificerat outsourcingbolag får du en lösning som är kostnadseffektiv och enkel att implementera. Du får snabbt kvalificerad personal på plats som jobbar dedikerat för dig.

5. Nå ut till fler kunder med influencer marketing

FintechFactory tillhandahåller inte bara tjänster inom outsourcing av kundtjänst. Med över 5 års erfarenhet av influencer marketing erbjuder vi även en välbeprövad och kraftfull metod för att nå ut till nya kunder.

6. Bonus: När det är svårt att få tag i utvecklare så finns våra tillgängliga

Vi har förstått, då vi jobbat med kunder inom fintech, att det finns ett skriande behov av utvecklare inom olika områden. Vi har därför satsat på att knyta till oss utvecklare för att tillgodose alla dessa olika ändamål.

Kontakta FintechFactory för mer information om att outsourca kundtjänst, influencer marketing och utvecklare. Välkommen att höra av dig till info@fintechfactory.se eller besök http://www.fintechfactory.se/

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FintechFactory och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?