1515

Nätapoteket tar in 167 miljoner – Rutger Arnhult ny storägare

Nätapoteket Meds kan se tillbaka på ett fenomenalt 2020. Omsättningen slutade på 222 miljoner – en ökning med 162 procent. ”Nu har vi nått kritisk massa för att växla upp till en helt ny nivå framåt”, säger vd Björn Thorngren, som fyller kassan med mer externt kapital.

Rutger Arnhult har investerat i Björn Thorngrens nätapotek Meds.
Rutger Arnhult har investerat i Björn Thorngrens nätapotek Meds.

Personer över 65 år har hittat till nätapoteken.

Inte alls orimligt med tanke på restriktioner och rekommendationer som gällt under pandemin.

En av vinnarna är apoteksuppstickaren Meds, som såg störst tillväxt i just kundkategorin 65 plus.

”2020 var ett speciellt år där vi på Meds spelat en avgörande roll som alternativ till fysiska apotek. Men det gäller flera apotek, även statens, så nu gäller det att ta vår position framåt”, säger Björn Thorngren.

Att bolaget nu tar in mer kapital – 167 miljoner till en värdering av 727 miljoner – beskrivs som en förutsättning för vidare expansion. 

”Branschen har passerat 20 procent online. Men jag tror att vi kan bli som bokhandeln, där 60 procent av handeln sker online. Det är ett race mot det nu”, säger han.

Rundan leds av fastighetsmiljardären Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management.

Läs mer: Extremt tryck på nätapoteken – bromsade reklam ”för att mäkta med”

”Vi investerar i det snabbast växande företaget inom den snabbast växande e-handelsbranschen”, säger Rutger Arnhult själv och tillägger:

”Meds passar perfekt i vår strategi att bredda investeringar från fastigheter till tech och life science.”

Ni pratar om expansion, vart vill ni?

”Dels flyttar vi till ett större lager en bit från där vi är i dag. Sedan ska vi lägga pengar på marknadsföring”, säger Björn Thorngren.

Är det fortfarande för svårt regulatoriskt att gå utomlands?

”Det har faktiskt hänt saker under coronapandemin. Vi ser att Tyskland ska gå till hundra procent e-recept 2022. Vi följer det här förstås. Men Sverige är världsledande fortfarande, med digitala recept och bank-id. Vi kan ha recept en sekund efter att de är utskrivet och sedan kan du ha varorna inom någon timme. Det är en bra kundupplevelse som inte finns någon annanstans i Europa.”

Läs mer: Rusning till nätpsykologer: ”Coronakrisen kan följas av pandemi i psykisk ohälsa”


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?