1515
Annons

Nasdaq handelsstoppar Jocke & Jonnas börsraket – utesluter inte permanent stopp

Nasdaq handelstoppar aktien i Jocke & Jonnas influerarbolag – och utesluter inte att den upphör permanent. 

”Vi har bedömt att aktien i bolaget just nu inte bör handlas på First North”, säger kommunikationschefen David Augustsson.

Joakim och Jonna Lundell är två av Sveriges mest kända influerare, med egen realityserie och 1 miljon prenumeranter på Youtube.
Joakim och Jonna Lundell är två av Sveriges mest kända influerare, med egen realityserie och 1 miljon prenumeranter på Youtube.Foto:Fredrik Sandberg/TT

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Sedan kameraföretaget Newton Nordic röstat ja till ett förvärv av influerarbolaget Influencer Panel, för att därefter byta ut verksamheten via ett omvänt förvärv på börsen, har aktien gått upp med över 30 procent. Men vägen dit har kantats av kontroverser vilket lett till att styrelsen lämnat bolaget. Nu tar även Nasdaq ton och stoppar all handel på First North, där aktien handlats fram till och med igår. 

”Anledningen till handelsstoppet är att vi inte kan garantera ändamålsenlig handel i bolaget, som man kallar det på juristspråk. Vi har bedömt att aktien i bolaget just nu inte bör handlas på First North och därför har vi valt att stoppa den”, säger Nasdaqs kommunikationschef David Augustsson.

Influencer Panel är en plattform som kopplar ihop varumärken med influerare och har medgrundats av det kända radarparet Joakim ”Jockiboi” och Jonna Lundell. 

David Augustsson kan inte heller ge något besked om när mer information kommer. 

”Det är också upp till bolaget att åtgärda de brister som vi funnit. Så vi kan inte ge någon tidshorisont just nu, utan vi får helt enkelt be att få återkomma till marknaden när eller om vi bedömer att handeln kan återupptas.”

Även Influencer Panels vd Danjal Kanani är förtegen. 

”Jag har inga kommenterare mer än det som har kommunicerats utåt innan, vi väntar på Nasdaqs godkännande fortfarande”, skriver han i ett sms. 

I en tidigare intervju med Di har han berättat om den potential han ser i verksamheten. 

”Idag har många företag problem med 'influencer marketing'. De kan inte få tag i rätt influerare, det är svårt att veta rätt pris och vad man får för det man betalar. Det finns ingen plattform som kopplar samman allt. Där kommer vi in, vi vill skapa lite ordning och reda”, säger Danjal Kanani. 

Läs mer: Influerar-bolagets vd: ”De har bränt miljoner på aktieägarnas bekostnad” 


Innehåll från FintechFactoryAnnons

Gör ditt företag mer lönsamt 2022: Outsourca

Blir 2022 året som ditt bolag ska vinna mark och bli mer lönsamt? I så fall så bör outsourcing vara en del av er strategi för ditt företag. Här listar FintechFactory några av de främsta skälen till att outsourcing kan gynna just ditt företag!

Oavsett om du har en startup, ett mindre eller medelstort företag som befinner sig i en tillväxtfas, eller om du redan är en större aktör på marknaden – outsourcing av kundtjänst kommer med flera fördelar som kan gynna just ditt bolag.

Här är fem anledningar till varför outsourcing av kundtjänst är lönsamt för dig som har ett fintech-bolag:

1. Outsourcing låter dig fokusera på kärnverksamheten

När du outsourcar en eller flera av ditt företags processer tillåts du lägga din fokus på kärnverksamheten. Genom att låta ett kvalificerat outsourcingbolag sköta din kundtjänst, marknadsföring eller social media content, kan du lägga din tid och energi på exempelvis produkt- och affärsutveckling.

2. Du kan spara stora pengar på outsourcing

Outsourcing av kundtjänst är väldigt kostnadseffektivt samtidigt som kvaliteten är hög. Etablerade outsourcingbolag som FintechFactory garanterar ett fast timpris som är samma oavsett om du vill ha kundtjänst på vardagar, helger eller högtider. Det tillkommer inga startavgifter eller extra avgifter i form av OB-tillägg eller liknande.

Detta innebär att du kan täcka upp din kundtjänst under dygnets alla timmar om det behövs. Detta har stor betydelse, särskilt vid perioder av hög belastning.

3. Sälj på flera marknader – täck upp med språkresurser för samtliga

Finns din verksamhet även utanför Sverige eller kommer ni att expandera utomlands? För dig som verkar inom Norden kan ni genom outsourcing få kostnadseffektiv kundtjänst på svenska, danska, norska och finska. Kanske finns ni redan i Europa eller USA? Kundtjänst på bland annat engelska, tyska, och franska stärker ert varumärke på respektive marknad och ger er fördelar över konkurrenterna. FintechFactory har idag kundtjänst på 15 olika språk och hjälper företag med sin kundservice över hela Europa, USA och Asien.

4. Outsourcing låter dig skala upp verksamheten snabbt och enkelt

Under säsongstoppar kan det vara svårt att snabbt skjuta till extra resurser, och att förlita sig på traditionella bemanningsföretag kan vara både dyrt och oberäkneligt. Med ett kvalificerat outsourcingbolag får du en lösning som är kostnadseffektiv och enkel att implementera. Du får snabbt kvalificerad personal på plats som jobbar dedikerat för dig.

5. Nå ut till fler kunder med influencer marketing

FintechFactory tillhandahåller inte bara tjänster inom outsourcing av kundtjänst. Med över 5 års erfarenhet av influencer marketing erbjuder vi även en välbeprövad och kraftfull metod för att nå ut till nya kunder.

6. Bonus: När det är svårt att få tag i utvecklare så finns våra tillgängliga

Vi har förstått, då vi jobbat med kunder inom fintech, att det finns ett skriande behov av utvecklare inom olika områden. Vi har därför satsat på att knyta till oss utvecklare för att tillgodose alla dessa olika ändamål.

Kontakta FintechFactory för mer information om att outsourca kundtjänst, influencer marketing och utvecklare. Välkommen att höra av dig till info@fintechfactory.se eller besök http://www.fintechfactory.se/

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FintechFactory och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?