Hoppa till innehållet

Annons

Musik-startupen Auddly tar in 20 miljoner

Startup-bolaget som har bland annat ABBA-stjärnan Björn Ulvaeus som investerare tar nu in nytt kapital.

Björn Ulvaeus, en av musikprofilerna som har investerat i musiktjänsten Auddly
Björn Ulvaeus, en av musikprofilerna som har investerat i musiktjänsten AuddlyFoto:TT

Musiktjänsten Auddly har flera kända musikprofiler som investerare. Utöver ABBA-veteranen finns även bland annat musikproducenten Max Martin och Aviciis manager Ash Pournouri bland investerarna. Bolaget grundades 2012 av Niclas Molinder och tar nu in 20 miljoner kronor, enligt Breakit.

Företaget, som startades 2012, har haft det motigt de första åren och tagit in pengar från sina investerare i flera omgångar. Senaste gången var så sent som i augusti i fjol, då Auddly tog in 15 miljoner kronor.

Läs mer: Brakförlust för ABBA-stjärnans startup

Auddlys tjänst går ut på att låtskrivare och producenter kan dokumentera och kommunicera vad som har gjorts av vem i en låtproduktion. Syftet är att det inte ska råda några oklarheter kring rättigheterna till de gjorda låtarna.

Tidigare har Auddly gått med förlust, 2015 med 8,7 Mkr och 2014 med 3,8 Mkr. Vilka det är som går in med det nya kapitalet i Auddly är i dagsläget oklart.

Läs mer: Stjärnproducenter investerar i svensk musiktjänst

Innehåll från SoftwareONEAnnons

Så kan ramverket FinOps skapa affärstillväxt

Lisbeth Vigermyr, vd för SoftwareOne Sweden.
Lisbeth Vigermyr, vd för SoftwareOne Sweden.

Precis som säkerhet idag genomsyrar alla delar i ett företag behöver ett ramverk likt FinOps prägla hela bolagsstrukturen.

– FinOps är en organisatorisk och kulturell förflyttning där vi jobbar med att få ihop samspelet mellan finans, operations, DevOps och alla affärsenheter och tekniker, säger Lisbeth Vigermyr, vd för SoftwareOne Sweden.

De senaste åren har utvecklingen och användandet av cloudtjänster gått framåt i en rasande fart. För att hänga med i kapplöpningen är molnet idag fundamentalt för alla företag, med effekten att helt andra affärsmodeller uppstått. Kostnaderna för molntjänster ökar exponentiellt och på SoftwareOne ser man att marknaden har mognat för att ta upp konversationen kring vilka arbetssätt som kan bidra för bättre. 

Det här är FinOps

Många tror felaktigt att FinOps är en förkortning av Financial Operations, men det stämmer inte, förtydligar Lisbeth Vigermyr. I själva verket är FinOps ett ramverk och arbetssätt som hjälper företag att ta kostnadskontroll och samtidigt organisera sig tillsammans för framtida innovation. Finans, affärsenheter, utvecklare, it-enheter och HR samarbetar för att få ut maximalt av sin cloudkostnad på ett datadrivet sätt och vid rätt tidpunkt.

– Vi ser ett ökat behov av att få hjälp med arbetssätt och best practice för att ta kontroll över och förstå sina cloudkostnader – och hur den informationen sedan kan användas för att uppnå företagsmålen och driva ny innovation. Då är FinOps helt rätt väg att gå, förklarar Lisbeth Vigermyr.

De största utmaningarna med Cloud

Enligt undersökningar gjorda av FinOps Foundation är de största utmaningarna med Cloud att kunna prognostisera kostnader, att kostoptimera lösningar och att samverka datadrivet. 

– Många frågar sig hur man ska kunna lägga en budget på något så flytande som cloudtjänster. Utmaningen ligger i att köpa och innovera i molnet på ett strukturerat sätt som även inkluderar ekonomistyrning, säger Lisbeth Vigermyr.

SoftwareOne är idag en av världens största FinOps-partners och certifierade som FinOps MSP och som FinOps Platform. I ett typiskt uppdrag hjälper de organisationen att ta fram en strategisk riktning och kontroll. Genom att definiera en strategi för att optimera molnkostnader hålls kostnaderna inom en fördefinierad gräns över en bestämd tidsperiod.

– Vi säkerställer att företagets molnarkitektur är fit for purpose och förser ledningen med strategisk riktning och avancerade rapporter. Vidare faciliterar vi workshops och utbildningar för kulturell förändring med FinOps ramverk, berättar Lisbeth Vigermyr och avslutar:

– Som kund är det aldrig för sent eller för tidigt att börja med FinOps – det är som med vilken träning som helst – aldrig för sent och kan dessutom rädda många kostsamma kvartalsslut.

 

 

Mer från SoftwareONE

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SoftwareONE och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera