Hoppa till innehållet

Annons

Money, money, money: EQT-grundaren och AMF investerar i Abbas miljardshow

Efter 39 år släpper svenska supergruppen Abba ett nytt album. Samtidigt byggs en avancerad show med ny teknik och visuella effekter där AMF och EQT-grundaren Conni Jonsson är delägare. 

”Jag tror att det här har stor potential att bli en bra affär”, säger Anders Oscarsson, ägaransvarig på AMF som går in med 200 miljoner kronor.

EQT-grundaren Conni Jonsson är genom olika bolag delaktig i Abbas nya show. Till höger syns de digitala avatarerna för gruppen.
EQT-grundaren Conni Jonsson är genom olika bolag delaktig i Abbas nya show. Till höger syns de digitala avatarerna för gruppen.
Medlemmarna i Abba visar upp sig i de dräkter som används för att inspelningen av deras avatarer, eller Abbatarer.
Medlemmarna i Abba visar upp sig i de dräkter som används för att inspelningen av deras avatarer, eller Abbatarer.Foto:Baillie Walsh/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från OxceedAnnons

Ekonomisk trygghet trots osäkra tider – med automatisering av rapportering

Genom att automatisera rapporteringen fick den snabbväxande SEO-byrån Pixel Nordic koll på sitt kassaflöde och mer tid över för strategiska frågor.

Pixel är ett ungt teknikbolag med expertis inom sökmotoroptimering som hjälper företag att synas bättre via sökmotorer. Sedan starten 2014 har Pixel vuxit kraftigt och omsätter idag cirka 50 miljoner kronor.

Automatiserad rapportering och datadrivna beslut

Pixel tog hem ekonomifunktionen från en redovisningsbyrå i februari 2020, men Rebecca Berg, CFO, insåg snabbt att den befintliga rapporteringen i affärssystemet inte var tillräcklig. Att bygga rapporter manuellt i Excel var inte hållbart, Pixel valde istället att implementera Oxceed, ett automatiserat rapporteringsverktyg som ger stabilitet och trygghet i rapporteringen.

Läs mer: Så skapar du skräddarsydda finansiella rapporter med Oxceed 

– Genom att ha tillgång till ett pålitligt system som säkerställer korrekta siffror och bygger upp förtroende, kan vi frigöra värdefull tid och fokusera mer på vår kärnverksamhet. Detta har bidragit till vår effektivitet och förmåga att leverera resultat för våra kunder. Med hjälp av data kan vi ta snabba och välgrundade beslut, även när framtiden är osäker, säger Rebecca.

Mer tid över för strategiska frågor

Med Oxceed har Pixel fått enkel tillgång till rapporter som ger företagets ledning en snabbare nutidsbild. Förutom Rebecca använder sig även Pixels vd Henrik Vikström av Oxceed i arbetet.

– Att ha tillgång till stöd och en visuell presentation av siffrorna är en stor fördel eftersom det möjliggör snabb felsökning och uppföljning. På längre sikt ger det också mer tid över till strategiska frågor. Det innebär att vi kan se över vart vi vill med bolaget, och vad vi behöver göra för att hamna där, berättar Rebecca.

Läs mer: Bevaka företagets finansiella situation i realtid 

En ytterligare fördel för Pixel är den sömlösa kopplingen till Fortnox:

– Så fort jag gör något i Fortnox vet jag att det kommer in i Oxceed. Jag slipper manuellt extraarbete för att se till att allt stämmer, och uppskattar hur tidsbesparande det är.

”Skräddarsydda rapporter sparar mycket tid”

Tack vare Oxceeds rapportfunktion kan budgetansvariga anpassa rapporter efter sina behov, vilket gör rapporteringsprocessen ännu mer effektiv.

– Vi kan justera rapporterna utifrån verksamheten och framförallt efter målgrupp. Till exempel har budgetansvariga egna rapporter så att de har koll på sina siffror och de konton som är mest relevanta för dem. Det har sparat mig mycket tid eftersom de slipper gå via mig, förklarar Rebecca.

Pixel använder även Oxceeds prognosfunktion i sin rapportering, vilket är extra värdefullt under tider som dessa.

– Likviditetsbudget-funktionen ger en snabb överblick över hur kassaflödet ser ut, och hur kassan kommer att se ut under en viss period – en viktig parameter i osäkra tider.

Samarbetet driver affären framåt

I dagsläget fokuserar Pixel på att kommersialisera sin nya AI-baserade SaaS-tjänst, Voxel. I samband med detta kommer byrån att lägga den nya produkten i ett eget bolag och bli en koncern, där Oxceed kommer att stödja i att maximera lönsamhet och effektivitet. 

– Med Oxceed kan vi fokusera på verksamheten och leverera hög kvalitet till kunder, ta bättre beslut med hjälp av data och nå våra mål. Vi ser fram emot att fortsätta samarbeta med Oxceed för att driva vår affär framåt, avslutar Rebecca.

Läs mer: Effektivare rapportering och uppföljning för snabbväxande koncern 

Mer från Oxceed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oxceed och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera