Hoppa till innehållet

Annons

Mobilåterförsäljaren tar in kapital från tidigare Telia-vd

Mobilåterförsäljaren Refurbly tar in närmare sex miljoner i en nyemission ledd av den tidigare Telia-vd:n Johan Dennelind. 

”Tillverkarna har blivit mer angelägna om att jobba med reparation”, säger vd:n och grundaren David Lundgren Fetah.

Refurblys grundare och vd David Lundgren Fetah
Refurblys grundare och vd David Lundgren Fetah

Refurbly jobbar mot dagens slit- och släng konsumtion på telefonmarknaden genom att kombinera försäljningen av begagnade mobiltelefoner med reparation och försäkringar.

Nu tar bolaget in 5,9 miljoner kronor i en nyemission ledd av den tidigare Telia-vd:n Johan Dennelind, Jimmy Palmqvist och David Stenmarck från Epidemic Sound. 

Sedan juni förra året har bolaget tagit in totalt 12 miljoner kronor. 

”Målet är att bli den gröna reparatören. Vi vill att kunder ska tänka att de får hälften så billig mobil, reparation och försäkring hos oss jämfört med andra”, säger vd:n och grundaren David Lundgren Fetah.

Med det nya kapitalet lanserar bolaget även en ny abonnemangstjänst tillsammans med mobiloperatören Verbal.

En stor målgrupp är barnet som får sitt första abonnemang.

”Det vi ser är att folk inte vill betala jättemycket för mobiler som så småningom kommer spricka. Det är enkelt för oss som att erbjuda billig försäkring och på så vis nå ut till kunder som får sitt första abonnemang.” 

2021 låg företagets omsättning på 4,6 miljoner med ett minusresultat på 1,6 miljoner kronor. I år tror de sig nå en omsättning på 20 miljoner kronor. 

Grundaren menar att efterfrågan på begagnade mobiler ökar. 

”Inflation gör att fler vänder sig till andrahandsmarknaden och cirkulära tjänster. Jag tror det passar bolaget bra det som händer i samhället”, säger han.

David Lundgren Fetah upplever även ett skifte i telekom-branschen. I samband med konsumenternas efterfrågan på billiga samt miljövänliga alternativ måste företagen satsa mer på service, snarare än tillverkning.

”Operatörerna har tidigare varit låsta av tillverkarna men det håller på att förändras nu när begagnat blivit mer aktuellt. Tillverkarna har blivit mer angelägna om att jobba med reparation.” 

Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Web DDoS Tsunami-attacker: Ett växande hot i den digitala världen

Hans Grapenmyr, säljchef Norden på Radware
Hans Grapenmyr, säljchef Norden på Radware

Web DDoS Tsunami-attacker kallas för den nya generationens cyberhot. De är svåra att bekämpa – men med de senaste avancerade säkerhetslösningarna kan organisationer skydda sig.

– För att effektivt kunna försvara sig mot dessa svårfångade, nya tsunami-attacker måste man kunna skilja mellan legitim och skadlig webbtrafik i realtid och skapa nya signaturer i farten. Detta är något som traditionella begränsningsverktyg baserade på redan existerande signaturer eller hastighetsbaserade detektioner helt enkelt inte varit byggda för att göra, säger Hans Grapenmyr, säljchef Norden på Radware.

Det är ingen överraskning att cyberattacker blir allt vanligare och mer avancerade. Enligt Radwares Threat Analysis Report First Half 2023 ökade antalet transaktioner med skadliga webbapplikationer med 500 procent jämfört med första halvåret 2022. Web DDoS Tsunami-attacker är en betydande del av detta växande hot. 

– Det som gör denna nya typ av attack unik är dess farliga kombination av volym, varaktighet och komplexitet, säger Grapenmyr. 

Han förklarar att de destruktiva, lager 7 (L7), HTTPS Flood-attackerna rullar ut i flera vågor, varar från sekunder till dagar och når enorma volymer. Syftet är att överbelasta och slå ut webbplatser och onlinetjänster samt att trötta ut en organisations säkerhetsteam. 

Eftersom de ser ut som legitim webbtrafik är de extremt svåra att upptäcka och kringgår traditionella lösningar för DDoS-skydd och brandväggar för webbapplikationer (WAF). För att undgå upptäckt använder de flera olika tekniker, exempelvis slumpmässiga HTTP-headers, cookies och förfalskning av IP-adresser.

Kringgår traditionella lösningar 

– Företagen blir tagna på sängen, varnar Grapenmyr. Utan ett beteendebaserat tillvägagångssätt och automatiserade realtidssignaturer blir standardskydden helt enkelt överväldigade och utmanövrerade, och företagen lämnas exponerade.

Standardlösningar för WAF och nätverksbaserat DDoS-skydd är ineffektiva när det gäller att upptäcka och mildra DDoS-tsunamis på webben utan att påverka den legitima trafiken. Grapenmyr förklarar att det för att upptäcka dessa attacker krävs dekryptering och djupgående inspektion av L7-trafikhuvudena, vilket nätverksbaserade DDoS-skyddslösningar inte kan göra. Samtidigt är lokala eller molnbaserade WAF-lösningar som förlitar sig på signaturbaserade skydd dåligt rustade för att hantera den slumpmässiga karaktären och omfattningen hos dessa sofistikerade attacker.

Skydd som förändrar spelplanen

Grapenmyr konstaterar att det krävs avancerade skyddslösningar för att effektivt bekämpa DDoS-tsunami-attacker på webben. Radware har utvecklat en imponerande skyddslösning som på ett unikt sätt kombinerar beteendebaserade, automatiserade algoritmer med den storskaliga infrastruktur som krävs för att försvara organisationer mot attacker med hög request-per-second (RPS). 

– Radwares avgörande skillnad är att vår lösning är unikt utformad för att skilja mellan legitima och skadliga trafikströmmar, och sedan kirurgiskt blockera den dåliga trafiken utan att störa verksamheten, förklarar Grapenmyr. Den supersmarta tekniken analyserar automatiskt olika hot och deras varianter, och anpassar sig ständigt till attackmönster och randomiseringsmetoder. Vårt jobb är att rusta organisationer så att de kan försvara sig mot tsunami-attacker och samtidigt hålla sin online-verksamhet säker och tillgänglig.

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera