1515
Annons

Misstänkt dödsolycka med elsparkcykel

De senaste fem åren har minst fyra dödsolyckor skett i samband med elsparkcykelåkning. Nu misstänker Polisen att ytterligare en dödsolycka skett. 

Genrebild.
Genrebild.Foto:Christophe Ena

En död man i 60-årsåldern hittades i kanalen i Hofors under lördagsmorgonen. Händelsen utreddes först som en drunkningsolycka, men nu misstänker polisen att det i stället rör sig om en trafikolycka, rapporterar Gefle Dagblad.

”Som vi befarar så kom personen på elsparkcykel och hamnade i ån på något sätt. Vi utreder det som en olyckshändelse, en trafikolycka med elsparkcykel”, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström till tidningen.

Det var förbipasserande som hittade mannen och larmade polis och räddningstjänst. Mannen var avliden när polisen kom till platsen.

De senaste fem åren har minst fyra dödsolyckor med minst en inblandad elsparkcykel skett i Sverige. Tre enligt Transportstyrelsens senaste statistik från november 2021 plus ytterligare en person som avled efter att ha kört omkull med en elsparkcykel i Nässjö under våren 2022.

Läs mer: Efter brakförlusten – Voi ställer om mot lönsamhet 

Förre Teliachefen ångrar inte jätteköpet

C More och TV4 har blivit ett svart hål för Telia. Nu talar teleoperatörens dåvarande vd Johan Dennelind ut om det uppmärksammade beslutet att ge sig in i innehållsbranschen.  

Di Digitals reportrar Julia Caesar och Johannes Karlsson.

PODD

Di Digitals reportrar Julia Caesar och Johannes Karlsson.

Telias köp av Bonnier Broadcasting beräknas ha kostat runt 10 miljarder, men än väntar affären på att bevisa sig. Enligt Telias senaste kvartalsrapport så gjorde affärsbenet, där TV4 och C More ingår, en rörelseförlust på nästan 250 miljoner kronor under året första halva. Samma period 2021 gjorde man en rörelsevinst på 200 miljoner. 

Bakom förvärvet står Johan Dennelind, som sade upp sig bara ett år efter att köpet gick igenom. Sedan dess har det varit tyst från den tidigare topp-vd:n, men nu pratar han ut i en lång intervju med Di där han berättar om tankarna bakom beslutet. 

Lyssna på dagens avsnitt här:

 

Du hittar även Digitalpodden på Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera