Hoppa till innehållet

Annons

Missa inte Di Digitals event

Di Digital genomför återkommande event där du får fördjupning, inspiration och nya insikter tillsammans med experter och makthavare.

Di:s Thomas Frostberg och Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz intervjuar Northvolts medgrundare Peter Carlsson (mitten) under Impact Summit.
Di:s Thomas Frostberg och Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz intervjuar Northvolts medgrundare Peter Carlsson (mitten) under Impact Summit.Foto:Amanda Lindgren

Di Proptech: 29 april

Fastighetssektorn bubblar av utvecklingsmöjligheter samtidigt som den pågående corona-krisen utmanar innovationskraften på helt nya sätt. Hur förändras kundernas efterfrågan, vilka nya beteenden uppstår och kan affärsmöjligheter födas när branschen tvingas omformulera sina verksamheter? 

Här samlar vi fastighetsbranschen för en heldag med presentationer, debatt och nätverkande för att staka ut vägen framåt med fullt fokus på tech och digitalisering.

Se programmet och läs mer om eventet här.

Impact Summit Norrsken: 26 augusti

I århundraden har Norden legat i frontlinjen kring social välfärd och utveckling. Under det senaste decenniet har de nordiska länderna utmärkt sig inom digital teknik och innovation och skapat några av världens mest kända varumärken på området. Dagens industri och Aktuell Hållbarhet sätter ljuset på affärsmodeller, företag och investerare där kärnan i verksamheten syftar till att skapa samhällsförändring och ROI som en lösning på globala samhällsutmaningar.

Se programmet och läs mer om eventet här.

Uppstart Sverige: 7–9 september

Sverige och världen kämpar fortfarande med en pandemi som orsakat så mycket skada. Samtidigt behöver vi planera och fatta beslut för framtiden.

Di-gruppen presenterar årets största digitala mötesplats för beslutsfattare i näringsliv, politik, offentlig sektor och organisationer. Vi har skapat en samlingsplats där beslutsfattare kan diskutera och nå samsyn i de avgörande framtidsfrågorna för Sverige och gemensamt sätta upp mål för det kommande året.

Under konferensen har Di Digital ett digitaliseringsspår.

Se programmet och läs mer om eventet här. 

Female Founders: 24 november

Di Digital arbetar sedan många år med att lyfta fram kvinnliga grundare. På eventet hyllar vi kvinnliga grundare, makthavare och investerare som hjälper kvinnliga techstjärnor att nå sin fulla potential. Samtidigt koras årets kvinnliga investerare, årets entreprenör och vi genomför en pitchtävling.

Mer information om eventet kommer längre fram.

Innehåll från SoftwareONEAnnons

Så kan ramverket FinOps skapa affärstillväxt

Lisbeth Vigermyr, vd för SoftwareOne Sweden.
Lisbeth Vigermyr, vd för SoftwareOne Sweden.

Precis som säkerhet idag genomsyrar alla delar i ett företag behöver ett ramverk likt FinOps prägla hela bolagsstrukturen.

– FinOps är en organisatorisk och kulturell förflyttning där vi jobbar med att få ihop samspelet mellan finans, operations, DevOps och alla affärsenheter och tekniker, säger Lisbeth Vigermyr, vd för SoftwareOne Sweden.

De senaste åren har utvecklingen och användandet av cloudtjänster gått framåt i en rasande fart. För att hänga med i kapplöpningen är molnet idag fundamentalt för alla företag, med effekten att helt andra affärsmodeller uppstått. Kostnaderna för molntjänster ökar exponentiellt och på SoftwareOne ser man att marknaden har mognat för att ta upp konversationen kring vilka arbetssätt som kan bidra för bättre. 

Det här är FinOps

Många tror felaktigt att FinOps är en förkortning av Financial Operations, men det stämmer inte, förtydligar Lisbeth Vigermyr. I själva verket är FinOps ett ramverk och arbetssätt som hjälper företag att ta kostnadskontroll och samtidigt organisera sig tillsammans för framtida innovation. Finans, affärsenheter, utvecklare, it-enheter och HR samarbetar för att få ut maximalt av sin cloudkostnad på ett datadrivet sätt och vid rätt tidpunkt.

– Vi ser ett ökat behov av att få hjälp med arbetssätt och best practice för att ta kontroll över och förstå sina cloudkostnader – och hur den informationen sedan kan användas för att uppnå företagsmålen och driva ny innovation. Då är FinOps helt rätt väg att gå, förklarar Lisbeth Vigermyr.

De största utmaningarna med Cloud

Enligt undersökningar gjorda av FinOps Foundation är de största utmaningarna med Cloud att kunna prognostisera kostnader, att kostoptimera lösningar och att samverka datadrivet. 

– Många frågar sig hur man ska kunna lägga en budget på något så flytande som cloudtjänster. Utmaningen ligger i att köpa och innovera i molnet på ett strukturerat sätt som även inkluderar ekonomistyrning, säger Lisbeth Vigermyr.

SoftwareOne är idag en av världens största FinOps-partners och certifierade som FinOps MSP och som FinOps Platform. I ett typiskt uppdrag hjälper de organisationen att ta fram en strategisk riktning och kontroll. Genom att definiera en strategi för att optimera molnkostnader hålls kostnaderna inom en fördefinierad gräns över en bestämd tidsperiod.

– Vi säkerställer att företagets molnarkitektur är fit for purpose och förser ledningen med strategisk riktning och avancerade rapporter. Vidare faciliterar vi workshops och utbildningar för kulturell förändring med FinOps ramverk, berättar Lisbeth Vigermyr och avslutar:

– Som kund är det aldrig för sent eller för tidigt att börja med FinOps – det är som med vilken träning som helst – aldrig för sent och kan dessutom rädda många kostsamma kvartalsslut.

 

 

Mer från SoftwareONE

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SoftwareONE och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera