1515
Annons

Miljardbolaget Babyshop varslar hälften av Lekmers personal

Ungefär hälften av personalen på Lekmer varslas efter Babyshops uppköp. ”Vi har tagit en del tuffa beslut”, säger vd:n Marcus Tagesson till Di Digital.

Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop.
Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop.Foto:Press

I våras köpte den snabbväxande e-handlaren Babyshop konkurrenten Lekmer i en affär värd 90 miljoner kronor.

Läs mer: Babyshop köper Qliros Lekmer för 90 miljoner

I samband med affären tog Babyshop in kapital till en värdering om 1 miljard kronor. Det gör Babyshop till ett av Sveriges högst värderade startupbolag.

Men nu försvinner ett 30-tal tjänster, eller ungefär hälften av personalen, från Lekmer, vilket Breakit var först att rapportera om.

Marcus Tagesson, vd för Babyshop, bekräftar nedskärningarna för Di Digital:

”Redan innan förvärvet tittade vi på hur vi kan få ihop verksamheterna på bästa sätt för att vända en negativ trend i Lekmer till något positivt. Vi har jobbat hårt på att få ut fulla synergier, för att få ett lönsamt och hälsosamt bolag. Det är viktigt för att Babyshop-gruppen ska fortsätta med sin ledande position. Därför har vi tagit en del tuffa beslut”, säger han.

Integreringen av Babyshop och Lekmer går annars enligt plan, berättar Babyshop-vd:n. Lekmer kommer att fortsätta drivas som ett eget bolag. Mellan bolagen ser han en hel del synergier.

”Vi arbetar mot samma leverantörer och samma slutkunder. Sen har vi tittat på andra synergier så som system, alltifrån ekonomi till e-handeln.”

I ägarledet har Babyshop bland annat de avhoppade SCA-cheferna Sverker Martin-Löf och Jan Johansson samt Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén. Största ägare i bolaget är Verdane Capital. I samband med emissionen för att finansiera köpet av Lekmer klev bland annat Nordnets tidigare styrelseordförande Claes Dinkelspiel in som ägare.

Läs mer: Nu är deras Babyshop ett dubbelt miljardbolag


Innehåll från Wittra Sweden ABAnnons

Ny enkel lösning för 3D-positionering förutspås revolutionera möjligheten för IoT inom bygg och fastighet

Företaget Wittra har en ny lösning för automatisk 3D-positionering av sensorer, byggd på en öppen radiostandard som förstärker erbjudandet från redan existerande stora LPWAN leverantörer som LoRa och MIOTY, via Wittras nyligen lanserade Unified Gateway.

– Nu kan alla fastighetsutvecklare accelerera utvecklingen mot smarta fastigheter genom att enkelt och snabbt installera sensorer. Det är en game-changer för hela branschen, säger Patrik Johansson, Partner & Strategic Advisor på Wittra.

I smarta fastigheter används sensorer för digitalisering och automatisering av processer för att optimera drift och skötsel men också komfort och säkerhet. Det sänker de totala kostnaderna och ökar samtidigt värdet på fastigheten.

Den här utvecklingen har dock försvårats av höga kostnader för installation och igångsättning.

Det svenska företaget Wittra har efter 10 års arbete och över 60 patent utvecklat en kommersiell lösning för 3D-positionering som gör det enklare, billigare och snabbare att göra fastigheter smarta.

– Vi kan sätta upp sensorerna i varje rum och de vet själva i vilket rum de finns. En färdig installation i en fastighet som tidigare tagit två veckor till hög kostnad görs nu på en dag till låg kostnad, säger Håkan Dackefjord, Chief Commercial Officer på Wittra.

Wittras infrastruktur öppnar för många leverantörer

Sensorernas uppgift kan enkelt ändras genom FOTA, alltså ny programvara.

– Man kan alltså byta roll på sensorn och använda den i ett annat syfte. Det gör vår lösning digitalt hållbar, säger Patrik Johansson.

Wittra jobbar med globala distributörer så som Farnell och Mouser. Det möjliggör för partners och kunder att nyttja Wittras teknologi på en stadigt växande världsmarknad för IoT.

Wittras teknik har många användningsområden, som till exempel i byggsektorn. Där kan små sensortaggar placeras på material och utrustning.

– Man kan då enkelt följa materialflödet eller snabbt hitta rätt verktyg. Det ökar effektiviteten dramatiskt. Man kan mäta framdrift och avvikelser och få en bättre överblick, avslutar Patrik Johansson.

Läs mer på: www.wittra.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wittra Sweden AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?