1515

Mer statliga pengar till Stings startups – mitt i coronakrisen

Statliga Saminvest går in med fler miljoner i riskkapitalbolaget Propel Capital – som har över 120 startupbolag i portföljen. Orsaken är coronakrisens utbrott. ”Det finns en risk att ett antal sunda bolag får svårigheter att finna finansiering”, säger Peder Hasslev, vd på Saminvest.

Propel Capitals vd Maria Ljungberg och Saminvestes vd Peder Hasslev.
Propel Capitals vd Maria Ljungberg och Saminvestes vd Peder Hasslev.Foto:Press.

Inkubatorn Stings riskkapitalbolag Propel Capital får in ytterligare 12 miljoner kronor mitt under den brinnande coronakrisen. Det är statliga Saminvest som skjuter till medel.

”Vi ser att det finns en risk att ett antal sunda bolag får svårigheter att finna finansiering på grund av kortsiktig brist på riskvilligt kapital. Detta vill vi motverka”, säger Peder Hasslev, vd på Saminvest, i en kommentar.

Tanken är att pengarna ska kunna gå till följdinvesteringar i utvalda portföljbolag i Propel Capitals fjärde fond, som nu totalt tagit in 32 Mkr sedan starten.

I den ingår bland annat Mindmore, Tortalk, The Fit, Pliance och Airmee. 

Bland tidigare portföljbolag finns till exempel Sellpy som sålts till H&M, Karma som tagit in kapital från Electrolux och Kinnevik, samt Qasa som köpts av Blocket.

Hittills har Propel Capitals fem olika fonder investerat över 40 Mkr i drygt 120 olika bolag. Kapitalet kommer delvis från privata affärsänglar, men också från Saminvest.

”Utökningen av Propel Capital ger oss en fantastisk möjlighet att stötta dem i en tid av osäkerhet och begränsad kapitaltillgång”, säger vd:n Maria Ljungberg.

 Läs mer: 42 affärsänglar investerar i nya Sting-fonden 


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?