1515
Annons

Malmö startar accelerator för att locka talanger

Vid årsskiftet får Malmö ett nytt acceleratorprogram. "Fast Track Malmö" ska locka talanger, från bland annat Stockholm, att flytta till Skåne. 

Malmö ska locka internationella talanger till staden med ett nytt acceleratorprogram.
Malmö ska locka internationella talanger till staden med ett nytt acceleratorprogram.Foto:TT

Den första oktober börjar rekryteringen till Malmös nya acceleratorprogram Fast Track Malmö. 

Acceleratorprogrammet är ett samarbete mellan fyra organisationer: Almi invest, Minc, Malmö startups och Invest in Skåne. Målsättningen är att locka fler startup-bolag att etablera sig i Malmö.

"Det här är ett sätt att få bolag att komma till södra Sverige som är ett grymt ställe att starta bolag på. Om man jämför med London, Berlin och Stockholm så är det enkelt att hitta boende, billigt och lätt att hitta bra folk här nere", säger Joel Larsson, affärsutvecklare på Minc och programansvarig för Fast Track Malmö.

Joel Larsson, programansvarig för Fast Track Malmö

Entreprenören Hampus Jakobsson, som också är involverad i acceleratorn via Malmö Startups, håller med. 

"Stadens kostnadsstruktur i kombination med ett svårslaget nätverk av mentorer gör oss unika. I Malmö är det billigt att hitta en lokal och enkelt att rekrytera duktiga människor", säger Hampus Jakobsson till sajten 8till5.

I acceleratorpogrammet ingår kontorsplats, affärscoacher och en investering på 200 000 kronor från Almi Invest. Under hösten kommer fem bolag att tas in till programmet som bland annat ska marknadsföras mot Stockholmsbolag. 

 

Vi tror det här är bra ställe att bygga bolag på just nu, och man slipper konkurrera med Spotify och Klarna om utvecklare.

 

"Vi kan erbjuda ett stort startupcommunity, med hela södra Sverige plus Köpenhamn. Vi tror det här är bra ställe att bygga bolag på just nu, och man slipper konkurrera med Spotify och Klarna om utvecklare", säger Joel Larsson. 

Vad letar ni efter för bolag?

"Vi söker vanliga startups inom internet och tech som är i det läget att de kan ta in en första investering inom fem månader. De ska vara ett komplett team som kan ta fram hela produkten och som gärna hunnit göra en prototyp", säger Joel Larsson. 

Acceleratorprogrammet är sex månader långt och syftet är att bolagen ska ta in sin första investeringsrunda i vår. 


Innehåll från FintechFactoryAnnons

Gör ditt företag mer lönsamt 2022: Outsourca

Blir 2022 året som ditt bolag ska vinna mark och bli mer lönsamt? I så fall så bör outsourcing vara en del av er strategi för ditt företag. Här listar FintechFactory några av de främsta skälen till att outsourcing kan gynna just ditt företag!

Oavsett om du har en startup, ett mindre eller medelstort företag som befinner sig i en tillväxtfas, eller om du redan är en större aktör på marknaden – outsourcing av kundtjänst kommer med flera fördelar som kan gynna just ditt bolag.

Här är fem anledningar till varför outsourcing av kundtjänst är lönsamt för dig som har ett fintech-bolag:

1. Outsourcing låter dig fokusera på kärnverksamheten

När du outsourcar en eller flera av ditt företags processer tillåts du lägga din fokus på kärnverksamheten. Genom att låta ett kvalificerat outsourcingbolag sköta din kundtjänst, marknadsföring eller social media content, kan du lägga din tid och energi på exempelvis produkt- och affärsutveckling.

2. Du kan spara stora pengar på outsourcing

Outsourcing av kundtjänst är väldigt kostnadseffektivt samtidigt som kvaliteten är hög. Etablerade outsourcingbolag som FintechFactory garanterar ett fast timpris som är samma oavsett om du vill ha kundtjänst på vardagar, helger eller högtider. Det tillkommer inga startavgifter eller extra avgifter i form av OB-tillägg eller liknande.

Detta innebär att du kan täcka upp din kundtjänst under dygnets alla timmar om det behövs. Detta har stor betydelse, särskilt vid perioder av hög belastning.

3. Sälj på flera marknader – täck upp med språkresurser för samtliga

Finns din verksamhet även utanför Sverige eller kommer ni att expandera utomlands? För dig som verkar inom Norden kan ni genom outsourcing få kostnadseffektiv kundtjänst på svenska, danska, norska och finska. Kanske finns ni redan i Europa eller USA? Kundtjänst på bland annat engelska, tyska, och franska stärker ert varumärke på respektive marknad och ger er fördelar över konkurrenterna. FintechFactory har idag kundtjänst på 15 olika språk och hjälper företag med sin kundservice över hela Europa, USA och Asien.

4. Outsourcing låter dig skala upp verksamheten snabbt och enkelt

Under säsongstoppar kan det vara svårt att snabbt skjuta till extra resurser, och att förlita sig på traditionella bemanningsföretag kan vara både dyrt och oberäkneligt. Med ett kvalificerat outsourcingbolag får du en lösning som är kostnadseffektiv och enkel att implementera. Du får snabbt kvalificerad personal på plats som jobbar dedikerat för dig.

5. Nå ut till fler kunder med influencer marketing

FintechFactory tillhandahåller inte bara tjänster inom outsourcing av kundtjänst. Med över 5 års erfarenhet av influencer marketing erbjuder vi även en välbeprövad och kraftfull metod för att nå ut till nya kunder.

6. Bonus: När det är svårt att få tag i utvecklare så finns våra tillgängliga

Vi har förstått, då vi jobbat med kunder inom fintech, att det finns ett skriande behov av utvecklare inom olika områden. Vi har därför satsat på att knyta till oss utvecklare för att tillgodose alla dessa olika ändamål.

Kontakta FintechFactory för mer information om att outsourca kundtjänst, influencer marketing och utvecklare. Välkommen att höra av dig till info@fintechfactory.se eller besök http://www.fintechfactory.se/

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med FintechFactory och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?