1515
Annons

Leif GW Perssons sömnapp bäddar för notering

Med ett nytt samarbetsavtal med Sleep Cycle går den mindre svenska sömnutmanaren Learning to Sleep till First North.

Bolagets psykolog-app ökade omsättningen med över 200 procent 2021 – men även förlusterna stegrade.

”En god sömn är nödvändig för att livet i övrigt ska fungera”, säger storägaren Leif GW Persson i ett uttalande.

Leif GW Persson har investerat i en app för KTB-behandling mot sömnproblem.
Leif GW Persson har investerat i en app för KTB-behandling mot sömnproblem.Foto:Gustaf Månsson

Learning to Sleep är en nätpsykolog med fokus på kognitiv beteendeterapi (KBT) mot sömnproblem.

Bolaget har dels en egen app men fungerar också som underleverantör till nätläkaren Doktor.se och har precis slutit ett samarbetsavtal med jätten i sömnsammanhanget, Sleep Cycle.

Sleep Cycle noterades å sin sida under sommaren 2021, men aktien har fallit till under 60 kronor efter att initialt ha handlats närmare 80 kronor.

När Learning to Sleep nu noteras är målet att ta in 11 miljoner kronor för att kunna fortsätta sin tillväxtresa. De värderas i samband med emissionen till 50 Mkr, innan de nya pengarna. Första handelsdag planeras till den 3 februari.

Förutom de tjänster bolaget erbjuder i dag skriver Learning to Sleep i sitt prospekt att de avser lansera en renodlad tekniklösning enligt en Saas-modell (tekniktjänst mot prenumerationsavgift). Detta till andra nätläkare som vill kunna erbjuda KBT mot sömnproblem.

Bland bolagets större ägare märks bland annat kriminalprofessorn Leif GW Perssons investmentbolag ”Arastapour & Persson Invest”. Med 7,3 procent är bolaget den sjätte största ägaren.

Läs mer: Leif GW Persson om investeringarna: ”Vi tjänar en jävla massa pengar”

”En god sömn är nödvändig för att livet i övrigt ska fungera men tyvärr är det så att en växande andel av vår befolkning har fått problem med detta. Att kunna erbjuda ett fungerande alternativ till beroendeframkallande sömnmedel är således en viktig uppgift”, säger Leif GW Persson i ett uttalande i samband med noteringen.

Learning to Sleep redovisar i sitt prospekt en omsättning på drygt 3,78 Mkr för 2021, vilket motsvarar en uppgång med 236 procent från 1,13 Mkr 2020.

Resultatet 2021 slutade dock med en förlust på närmare 17 Mkr, en dramatisk ökning från 4,4 Mkr 2020.

Learning to Sleep är grundat av terapeuten Peter Boye, psykologen och sömnexperten Helena Kubicek Boye och Micael Gustafsson.

Lär mer: Se upp – totalt fiasko för GW-hajpade bolag


Innehåll från WintAnnons

Framtidens företagare har all administration ”under ett tak”

Människor har alltid letat efter sätt att spara tid i vardagen. Som en effekt av detta uppstod under början av 1900-talet uttrycket One stop shop – ett ställe för allt. Och nu har det som länge varit ett fenomen i fysiska butiker tagit steget in i den digitala världen. Allt fler digitala tjänster erbjuder nämligen ”allt i ett gränssnitt”.

Det är inte svårt att förstå att konceptet One stop shop blev en hit när det lanserades för snart 100 år sedan. Istället för att gå till en butik för att köpa mjölk, en annan för att köpa kött och en tredje för att handla bröd kunde man nu köpa allt under samma tak, vilket hade många positiva effekter på människors vardag.

Nu ser vi att den utveckling som skedde med fysiska butiker för 100 år sedan har förflyttats till digitala arenor. Idag sitter många företagare i flera olika system för att hantera sin vardag. Ett verktyg för bokföring, ett annat för fakturor, en egen app för tidrapportering och mailkommunikation med sin redovisningskonsult. Att hoppa mellan olika gränssnitt och system tar mycket mer tid än vad de flesta är villiga att lägga. Lösningen: digitala one stop shops för företagare. 

Den automatiska bokföringstjänsten Wint är en av de aktörer som nu tagit sitt erbjudande ytterligare ett steg längre genom att bland annat introducera tidrapportering som en del av sin helhetstjänst.

 – Wint har länge haft som mål att göra livet för Sveriges företagare till en behaglig upplevelse. Det innebär att vi tar begreppet One stop shop på stort allvar. Hos oss ska du kunna lösa allt på samma plattform och i samma gränssnitt. Att vi sköter bokföringen är en självklarhet. Likaså att våra kunder fakturerar och hanterar sina kvitton i Wint, berättar Nathalie Björnman, projektledare på Wint. 

– Wint sköter även kundernas betalningar och samlar all kommunikation mellan oss och våra kunder direkt i gränssnittet, för att de ska slippa hoppa mellan olika system. Nu tar vi vårt erbjudande för företagaren ytterligare ett steg och lanserar tidrapportering som är helt integrerad i tjänsten, berättar Nathalie Björnman.

Läs också: Så fungerar Wints helhetstjänst 

Tidrapportering som synkar med bolagets ekonomi

I de flesta större bolag är tidrapportering en del av vardagen, men även för mindre bolag finns många fördelar med att hålla koll på den arbetade tiden. Att inte veta exakt hur mycket tid du lägger i ett projekt är ofta en nackdel. Dels vet du inte riktigt hur mycket tid du lägger, men inte heller hur väl dina offerter och fakturor stämmer med verkligheten. Att jobba för mycket för alldeles för lite lön för mödan är vare sig kul eller bra.

– Det finns bara fördelar med att tidrapportera överlag. Men vi har givetvis tagit det ett steg längre, säger Nathalie Björnman. I Wint får du tidrapporteringen helt integrerad. Det betyder att din tidrapport synkar med fakturering, bokföring, avvikelser och löneunderlag. Dessutom får du rapporter och realtidskoll som ger er möjlighet till uppföljning på projektnivå och bättre underlag till strategiska beslut på företagsnivå. Det här One stop shop på riktigt, konstaterar hon.

Läs också: Så fungerar Wints integrerade tidrapportering 

One stop shop under utveckling

Men att integrera tidrapportering i tjänsten är bara ett steg på vägen för Wint. Inom kort kommer man också erbjuda möjlighet att automatiskt skicka obetalda kundfakturor till inkasso direkt från gränssnittet och flera nya samarbeten och funktioner är under utveckling. Men är det så enkelt att allt kan lösas på samma plattform?

– Idag ser vi att flera konkurrerar om att vara den enda tjänsten för företagaren, en plats där du med samma log-in kan sköta allt från bokföring till uppföljning. Problemet för företagaren är att alla funktioner ofta finns i olika moduler och tillägg och du måste plocka ihop ditt eget paket utefter dina behov, vilket ofta blir en ganska kostsam historia, berättar Nathalie Björnman.

– Målet med Wint är att du som företagare ska kunna lösa alla dina ekonomiska ärenden – och i förlängningen all administration – på samma plats och till en fast månadskostnad. En One stop shop för företagare helt enkelt, avslutar Nathalie Björnman.

Läs mer om hur Wint kan förenkla din vardag och ge dig mer till annat. 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?