1515
Annons

Låser ute hackare från robotar – siktar in sig på försvaret

När allt mer utrustning kopplas upp, Sakernas internet, ökar även riskerna för intrång från hackare. Xertified vill råda bot på det genom ett slags digitalt hänglås för industrin, vården och framöver försvaret. Nu tar Uppsalabolaget in 40 miljoner från kronor bland Volvos vd Martin Lundstedt.

Martin Eriksson är vd och grundare till Xertified.
Martin Eriksson är vd och grundare till Xertified.

De senaste åren har cyberbrottsligheten ökat lavinartat och även riktat sig mot samhällskritiska funktioner. Ett exempel är hur en hackare förra året försökte förgifta ett vattenverk i San Francisco i USA.

När Sakernas internet, Internet of things, breder ut sig ökar även riskerna för intrång. Xertified har utvecklat en hårdvara som agerar som ett digitalt lås framför uppkopplad utrustning man vill skydda. Det kan vara allt från en röntgenapparat till en skrivare eller en industrirobot. Varje enhet får en unik digital identitet.

Enligt bolaget finns det idag över 2 miljarder uppkopplade samhällskritiska och industriella enheter som är osäkrade.

”Vi har utvecklat våra produkter och lösningar för att säkra alla uppkopplade enheter med hjälp av unika digitala identiteter och ge kunden full kontroll över vem som har anslutning till respektive utrustning”, säger Martin Eriksson, vd och grundare av Xertified.

Bolaget startade 2019 och lanserade produkten i december 2021. Förra årets omsättning landade under miljonen, men ska växa till tvåsiffrigt och tresiffriga miljonbelopp inom tre år med samarbeten med minst 20 aktörer.

Di Digital rapporterade i november 2020 att bolaget tog in 10 miljoner kronor från bland andra Volvos vd Martin Lundstedt. Han deltar även nu tillsammans med MW Group, som arbetar med tjänster för att säkra samhällsviktiga funktioner, och Combient när bolaget fyller på med ytterligare 40 Mkr. Affären värderar Xertified till ”väl över 100 miljoner” enligt bolaget. 

Bolaget har tidigare främst riktat sig till samhällskritisk infrastruktur, vården och industrin. Tillsammans med MW vill bolaget även rikta in sig mot försvarssektorn.

De största ägarna är grundarna Martin Eriksson, Anders Ericsson och Patrik Sarin samt MW, och ett privat ”family office”. 


Innehåll från PaypalAnnons

PayPal fortsätter satsa på Sverige efter Zettleköpet – Därför ska du jobba här

Det finns många anledningar till att PayPal investerar i Sverige och ännu fler anledningar att ansluta sig till Stockholmskontoret för att arbeta med framtidens teknologi, enligt Jonas Breding, chef för norra Europa på PayPal.

Fyra år efter köpet av Zettle fortsätter PayPal att satsa på Stockholm för att utveckla sömlösa betallösningar som används av allt fler bolag och kunder världen runt.

Varför satsar PayPal på Sverige?

–  Zettle hade inte kunnat skapas på någon annan plats. Vi hade följt dem i flera år innan uppköpet och visste hur mycket talang som fanns i bolaget. Visst var vi ute efter Zettles briljanta tekniska lösningar, men också efter den kultur som låg bakom. Det gör det helt naturligt att fortsätta satsa här i Stockholm, säger Jonas.

PayPal finns i 200 länder med 429 miljoner användarkonton och har över 30 000 anställda på fler än 50 kontor i fler än 30 länder. 

Vad är det som utmärker Sverige som teknikland?

– Det finns duktiga utvecklare över hela världen, men i Sverige finns det kunskap som är kopplad till mer än kod. Här finns en bredare förståelse för utveckling där design, användarvänlighet och andra kompetenser spelar stor roll. Man förstår helheten i det problem som ska lösas, hur kundupplevelsen blir så bra som möjligt, vilket Zettle har varit ett klockrent exempel på ända sedan starten.

Det pågår en konstant rekrytering i Sverige från PayPals sida och bolaget har nyligen börjat välkomna medarbetarna till det nya kontoret på Regeringsgatan mitt i centrala Stockholm för att arbeta enligt en hybridmodell där de jobbar både på kontoret och distans.

Varför ska man söka sig till PayPal i Sverige?

– Här får du den perfekta kombinationen av en svensk, öppen arbetskultur där man uppmuntras att ta egna initiativ och en internationell, kulturell mångfald som de flesta bolag bara kan drömma om - vi har nog ett hundratal nationaliteter representerade. Tillsammans med de otroliga förmåner du får ta del av redan som nyanställd blir det en fantastisk arbetsplats.

PayPal arbetar med en rad olika förmåner för sina medarbetare, dels för att säkra deras ekonomiska trygghet men även för det fysiska och psykiska välmåendet. Anställda erbjuds bland annat en månads extra betald ledighet vart femte år för att helt logga ut från den digitala världen och reflektera över sina karriärsambitioner. Jonas har själv precis kommit hem från fyra veckors bergsklättring i Nepal men det är inte förmånerna utan framför allt att få jobba med den absolut senaste teknologin och framtiden som han lockas av.  

– Oavsett vilken funktion du har så arbetar du i vissa delar med forskning och att tänka långsiktigt. På ett lönsamt bolag av den här storleken, som fokuserar på avancerad teknologi, arbetar du med det nyupptäckta - det handlar hela tiden om trender och framtida trender. Våra hack weeks är ett bra exempel. Utvecklarveckor som hålls flera gånger om året där alla bolagets funktioner ingår i olika team. Vi använder den senaste teknologin för att på sju dagar utveckla innovationer så långt att de, i vissa fall, kan tas direkt till marknaden. 

Läs mer här 

Mer från Paypal

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Paypal och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?