1515
Annons

Landslagsstjärnor investerar i hälsobolaget Twiik

När fotbollsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson inte är med och tar Sverige till fotbolls VM investerar de även i techbolag. Nu har duons investmentbolag PJ & PL Invest gått in i hälsobolaget Twiik. 

Landsslagsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson är även techinvesterare.
Landsslagsspelarna Robin Olsen och Pontus Jansson är även techinvesterare.Foto:TT

Malmöbolaget Twiik utvecklar en digital coachingplattform som vänder sig till gym, företagshälsor och arbetsgivare. Nu tar bolaget in 2 miljoner kronor från befintliga ägare samt Robin Olsen och Pontus Janssons investmentbolag PJ & PL Invest. 

“Vi har haft ögonen på start-upscenen i Malmö under en längre tid, men samtidigt varit väldigt selektiva. Twiik är ett intressant bolag med en tydlig vision om att få fler att må bättre” säger Robin Olsen. 

Läs mer: Twiik köper konkurrent

"Som elitidrottare kan man enkelt relatera till vikten av att ge fler tillgång till bra träning,  både fysiskt och mentalt, och att friskvård och träning håller på att digitaliseras har nog ingen missat”, fortsätter Pontus Jansson.

PJ & PL Invest har tidigare även investerat i Studybee, som utvecklar mjukvara som lärare kan använda sig av ihop med Google Classroom, och det var i samma veva som de kom i kontakt med Twiik (NTL). 

Läs mer: Landslagsstjärnor investerar i Malmöbolaget Studybee

De färska miljonerna ska Twiik använda till att skala upp verksamheten och under 2018 planerar man att expandera utanför Sveriges gränser. 

Anders Gran, vd för Twiik.
Anders Gran, vd för Twiik.

"Nästa år har vi ambitionen att expandera internationellt och har haft en del kontakt med aktörer framför allt i England. Utöver att Robin och Pontus är seriösa investerare så har de starka namn och den dagen vi ska över kanalen så tror vi att de är en bra väg på många sätt. En stor del av vad vi på Twiik gör är att koppla seriösa tränings- och friskvårdsaktörer till individer och företag", säger Anders Gran, vd på Twiik. 

Är de med som passiva investerare eller kommer de bidra ytterligare?

"Det är först och främst en monetär investering. Sen tittar vi på hur vi kan använda oss av deras varumärke och deras nätverk. Exakt hur det kommer se ut har vi inte bestämt", säger Anders Gran.

Tidigare i år köpte Twiik coachingplattformen Shapelink som nu har har byggt ihop med Twiik till en gemensam plattform som lanserades för ett par veckor sedan. 

"Vi arbetade om affärsmodellen efter köpet och nu handlar det om expansion. Vi växer stadigt och börjar se utvecklingen i intäkterna. Vi räknar med att ha 20 anläggningar innan årets slut och ser tydlig skalbarhet i affären", säger Anders Gran. 

Twiik grundades 2013 och har tidigare tagit in omkring 5 miljoner kronor i riskkapital. 


Innehåll från DinteroAnnons

Nu blir betalningstransaktioner ännu enklare

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.
‍Dinteros grundare Daro Navaratnam.

‍Dinteros grundare Daro Navaratnam hittade en brist i betalningsmarknaden. Med en unik och kundcentrerad strategi förvandlade han bristen till en framgångssaga. Nu gör Dintero betalningstransaktioner ännu enklare för företag.

Tech-företaget Dintero har haft en kraftig tillväxt ända sedan starten. I januari 2021, efter bara tre års verksamhet, värdesattes bolaget till 200 miljoner kronor. Sedan dess har marknadsvärdet fortsatt att öka. 

Dintero har sin bas i Daros erfarenhet från det första företag han byggde – Dsafe. I kombination med en klar företagsfilosofi och en bra idé, visste han att han var något riktigt unikt på spåren. 

– Vi såg att de minsta kunderna betalar ganska mycket för sina betalningslösningar i jämförelse med stora aktörer och tänkte att så bör det inte vara, säger Daro Navaratnam. 

Målet med Dintero var därför att ta bort komplexiteten i betalningsbranschen. Daro föresatte sig att utveckla en användarvänlig och flexibel betallösning för att skapa ett rimligare alternativ för små och medelstora företag. För kunderna har skillnaden blivit markant – Dintero erbjuder stor flexibilitet, men också en samlad plats för alla behov och funktioner. 

I starten var det bara två anställda, Daro och Frode Aannevik, som idag är Chief Technology Officer (CTO) i Dintero.

– Vi fokuserar väldigt mycket på att skaffa en förståelse för kundernas behov, speciellt vad gäller små- och medelstora företag. Det är helt essentiellt att lyssna på kunderna för att förstå vilka utmaningar de har och hur vi kan lösa deras unika behov på ett bra sätt med teknologi, konstaterar Frode.  

En sak i synnerhet var uppenbar: 

– Att bygga en långsiktig, förtroendebaserad relation med kunderna betyder väldigt mycket mer än kortsiktig försäljning. 

Läs mer om Dintero  

Fick licens från finansinspektionen

‍Denna grundfilosofi har företaget fortfarande, fyra år senare och många kunder rikare. Idag har Dintero 16 anställda som arbetar med utveckling och försäljning. I november i fjol nådde företaget en ny milstolpe – då de fick sin licens beviljad hos norska finansinspektionen. 

– Detta var ett stort erkännande som möjliggör för oss att förenkla kundernas betalningsresa ytterligare, säger Magnus Gleditsch, som är Growth Manager hos Dintero.

Företaget fortsätter att kontinuerligt utveckla och förbereda betalningslösningar anpassade för omnikanal och vidareutvecklar ständigt för att göra livet enklare för sina kunder.

– Vårt mål är sund växt framför snabb tillväxt. Vi ska alltid leverera det vi har lovat våra kunder och följa upp med goda råd och support, avslutar Magnus. 

Se hur enkelt det är att komma igång med Dintero 

Mer från Dintero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dintero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?