1515

Kryptobolaget Hilbert noteras på First North

Kryptobolaget Hilbert har godkänts för notering på First North. Det framgår av ett pressmeddelande.

Grundarna Niclas Sandström och Magnus Holm.
Grundarna Niclas Sandström och Magnus Holm.

Under september gjorde bolaget en så kallad ”pre-ipo”-emission som tillförde bolaget 88 miljoner kronor till en teckningskurs om 10 kronor per aktie.

Bakom Hilbert Group står en grupp svenskar med erfarenhet från investmentbankerna i London och New York. Bland grundarna återfinns bland andra fysikern Niclas Sandström och det tidigare pokerproffset Magnus Holm. Bland investerarna återfinns namnkunniga profiler som Lars Thunell, tidigare vd för SEB.

”Vi bedömer att den starkaste tillväxtsektorn de närmaste fem-tio åren kommer att vara kryptosektorn och vi håller på att bygga en bred exponering mot denna tillgångsklass. Genom att vara ett noterat bolag kommer vi att ha större möjligheter att kapitalisera på den höga utvecklingstakt som pågår i det här segmentet”, skriver bolagets vd Niclas Sandström.

Första beräknade handelsdag är den 27 oktober.

Eminova Fondkommission är bolagets rådgivare i samband med noteringen. 

Läs mer: First North nästa för kryptobolaget som älskar dramatiska kursrörelser 


Innehåll från Björn LundénAnnons

Bokföringsprogrammet som ser till att du inte får bakläxa av Skatteverket

Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Men nu larmar både myndigheter och branschorganisationer om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren, som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt, riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott.

Inbyggt kunskapsstöd i Björn Lundéns nya bokföringsprogram 

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB. Vanliga fel är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Företagaren ensam ansvarig för bokföringen

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet eller på att man inte fått tidigare års deklarationer underkända. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap.

Läs mer på bjornlunden.se  

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?