1515
Annons

Kry växlar upp med fysisk vård i Frankrike

Kry är Europas största digitala vårdgivare, men har fortfarande huvudsakligen sin verksamhet i Sverige. Men nu tar nätläkaren nästa steg i Frankrike tillsammans med landets näst största privata vårdgivare.

”Målet att öppna vårdcentraler runt om i hela Frankrike”, meddelar vd:n Johannes Schildt.

Johannes Schildt är medgrundare och vd för Kry.
Johannes Schildt är medgrundare och vd för Kry.Foto:Gustaf Månsson, Michael Kappeler

Med hittills 109 miljoner patienter och över 600 anställda är Kry störst på digital vård i Europa. Nyligen rapporterade nätläkaren dubblerade intäkter för 2020 till 781 miljoner kronor med en förlust på 844 Mkr.

Enligt årsredovisningen stod den svenska marknaden för 87 procent av Krys omsättning. Samtidigt fortsätter tillväxten i bolagets andra huvudmarknader Storbritannien, Frankrike, Norge och Tyskland.

Kry, som kallas för Livi utomlands, har nu inlett ett partnerskap i Frankrike med vårdaktören Elsan. Kry kommer att bygga sina första fysiska vårdcentraler i landet och erbjuda videomöten via sin plattform med husläkare.

”Vi är stolta och glada över att nu börja samarbeta med Elsan för att tillsammans utveckla den digitala och fysiska vården för miljontals patienter i Frankrike. Vår plan är att öppna de första vårdcentralerna tillsammans inom det närmsta året och sedan är målet att öppna vårdcentraler runt om i hela Frankrike”, säger Johannes Schildt, Krys vd, i ett uttalande.

Elsan är Frankrikes näst största privata vårdgivare med 127 kliniker och över 28 000 anställda. 

”Att ge våra patienter relevant och tillgänglig kvalitetsvård när de behöver det, det är Krys vision, digitalt när det går och fysiskt när det behövs. Genom att samarbeta med Elsan kan vi tillsammans fortsätta att förbättra tillgången till primärvård i Frankrike genom att göra den enklare, effektivare och mer personlig”, meddelar Jonathan Ardouin, chef för Kry i Frankrike.

Kry tog in investeringar på 2,65 miljarder kronor i april till en värdering på 17 miljarder för att fortsätta tillväxtresan.

Läs mer: Krys vd efter jätteaffären: ”Andra länder är avundsjuka på Sverige”

 


Innehåll från Wittra Sweden ABAnnons

Ny enkel lösning för 3D-positionering förutspås revolutionera möjligheten för IoT inom bygg och fastighet

Företaget Wittra har en ny lösning för automatisk 3D-positionering av sensorer, byggd på en öppen radiostandard som förstärker erbjudandet från redan existerande stora LPWAN leverantörer som LoRa och MIOTY, via Wittras nyligen lanserade Unified Gateway.

– Nu kan alla fastighetsutvecklare accelerera utvecklingen mot smarta fastigheter genom att enkelt och snabbt installera sensorer. Det är en game-changer för hela branschen, säger Patrik Johansson, Partner & Strategic Advisor på Wittra.

I smarta fastigheter används sensorer för digitalisering och automatisering av processer för att optimera drift och skötsel men också komfort och säkerhet. Det sänker de totala kostnaderna och ökar samtidigt värdet på fastigheten.

Den här utvecklingen har dock försvårats av höga kostnader för installation och igångsättning.

Det svenska företaget Wittra har efter 10 års arbete och över 60 patent utvecklat en kommersiell lösning för 3D-positionering som gör det enklare, billigare och snabbare att göra fastigheter smarta.

– Vi kan sätta upp sensorerna i varje rum och de vet själva i vilket rum de finns. En färdig installation i en fastighet som tidigare tagit två veckor till hög kostnad görs nu på en dag till låg kostnad, säger Håkan Dackefjord, Chief Commercial Officer på Wittra.

Wittras infrastruktur öppnar för många leverantörer

Sensorernas uppgift kan enkelt ändras genom FOTA, alltså ny programvara.

– Man kan alltså byta roll på sensorn och använda den i ett annat syfte. Det gör vår lösning digitalt hållbar, säger Patrik Johansson.

Wittra jobbar med globala distributörer så som Farnell och Mouser. Det möjliggör för partners och kunder att nyttja Wittras teknologi på en stadigt växande världsmarknad för IoT.

Wittras teknik har många användningsområden, som till exempel i byggsektorn. Där kan små sensortaggar placeras på material och utrustning.

– Man kan då enkelt följa materialflödet eller snabbt hitta rätt verktyg. Det ökar effektiviteten dramatiskt. Man kan mäta framdrift och avvikelser och få en bättre överblick, avslutar Patrik Johansson.

Läs mer på: www.wittra.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wittra Sweden AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?