1515
Annons

Kry oroliga över medarbetare i Ukraina

Nätläkaren Kry har medarbetare i Ukraina, som just nu drabbas av en rysk invasion. I ett internt mejl till medarbetare luftar vd:n Johannes Schildt oro. 

”Vi är oroliga över situationen så snälla finns där för varandra, ta dig till att lyssna och prata”, skriver han. 

I ett mejl till Krys anställda skriver vd:n Johannes Schildt att han är orolig över situationen i Ukraina. Till höger: Rysslands president Vladimir Putin.
I ett mejl till Krys anställda skriver vd:n Johannes Schildt att han är orolig över situationen i Ukraina. Till höger: Rysslands president Vladimir Putin.

Efter en tids oroligheter infriar Ryssland det världen befarat. Vid 04-tiden på torsdagsmorgonen meddelade den ryska presidenten Vladimir Putin att Ryssland inleder en militär insats i östra Ukraina. Sedan dess har larm om om explosioner i flera städer följt och minst sju personer har dött enligt officiella siffror från Ukraina. 

I landet finns svenska företag som it-konsultbolaget Proxify och Beetrot, med tillsammans 670 anställda i landet. Andreas Flodström, som medgrundat Beetrot, uppgav nyligen att det finns ”hundratals, kanske tusentals,” it-konsulter i Ukraina som arbetar på uppdrag av svenska företag. 

Ett annat svenskt företag som nu drabbas av Rysslands invasion är Kry, som har medarbetare i landet som arbetar med produktutveckling. Krys presstalesperson Jonas Beltrame-Linné vill inte uppge hur många som är drabbade, var i Ukraina medarbetarna befinner sig eller om någon är svensk medborgare. 

”Vi är måna om våra medarbetare och deras säkerhet och kan därför inte gå in på närmare detaljer om dem i nuläget.”

I ett mejl som skickades ut till medarbetare på Kry tidigare i dag skriver vd Johannes Schildt att man följer situationen och gör allt man kan för att stötta kollegorna i Ukraina. 

”Mina tankar går till människorna i Ukraina, deras familjer och alla i regionen. Vi är oroliga över situationen så snälla finns där för varandra, ta dig till att lyssna och prata. Ta kontakt med din närmsta chef eller 'people partner' för stöd om du behöver det”, skriver vd:n. 

Kry vill inte ställa upp på någon intervju. Enligt bolaget berör inte produktutvecklingen i Ukraina den svenska marknaden. 


Innehåll från PaypalAnnons

PayPal fortsätter satsa på Sverige efter Zettleköpet – Därför ska du jobba här

Det finns många anledningar till att PayPal investerar i Sverige och ännu fler anledningar att ansluta sig till Stockholmskontoret för att arbeta med framtidens teknologi, enligt Jonas Breding, chef för norra Europa på PayPal.

Fyra år efter köpet av Zettle fortsätter PayPal att satsa på Stockholm för att utveckla sömlösa betallösningar som används av allt fler bolag och kunder världen runt.

Varför satsar PayPal på Sverige?

–  Zettle hade inte kunnat skapas på någon annan plats. Vi hade följt dem i flera år innan uppköpet och visste hur mycket talang som fanns i bolaget. Visst var vi ute efter Zettles briljanta tekniska lösningar, men också efter den kultur som låg bakom. Det gör det helt naturligt att fortsätta satsa här i Stockholm, säger Jonas.

PayPal finns i 200 länder med 429 miljoner användarkonton och har över 30 000 anställda på fler än 50 kontor i fler än 30 länder. 

Vad är det som utmärker Sverige som teknikland?

– Det finns duktiga utvecklare över hela världen, men i Sverige finns det kunskap som är kopplad till mer än kod. Här finns en bredare förståelse för utveckling där design, användarvänlighet och andra kompetenser spelar stor roll. Man förstår helheten i det problem som ska lösas, hur kundupplevelsen blir så bra som möjligt, vilket Zettle har varit ett klockrent exempel på ända sedan starten.

Det pågår en konstant rekrytering i Sverige från PayPals sida och bolaget har nyligen börjat välkomna medarbetarna till det nya kontoret på Regeringsgatan mitt i centrala Stockholm för att arbeta enligt en hybridmodell där de jobbar både på kontoret och distans.

Varför ska man söka sig till PayPal i Sverige?

– Här får du den perfekta kombinationen av en svensk, öppen arbetskultur där man uppmuntras att ta egna initiativ och en internationell, kulturell mångfald som de flesta bolag bara kan drömma om - vi har nog ett hundratal nationaliteter representerade. Tillsammans med de otroliga förmåner du får ta del av redan som nyanställd blir det en fantastisk arbetsplats.

PayPal arbetar med en rad olika förmåner för sina medarbetare, dels för att säkra deras ekonomiska trygghet men även för det fysiska och psykiska välmåendet. Anställda erbjuds bland annat en månads extra betald ledighet vart femte år för att helt logga ut från den digitala världen och reflektera över sina karriärsambitioner. Jonas har själv precis kommit hem från fyra veckors bergsklättring i Nepal men det är inte förmånerna utan framför allt att få jobba med den absolut senaste teknologin och framtiden som han lockas av.  

– Oavsett vilken funktion du har så arbetar du i vissa delar med forskning och att tänka långsiktigt. På ett lönsamt bolag av den här storleken, som fokuserar på avancerad teknologi, arbetar du med det nyupptäckta - det handlar hela tiden om trender och framtida trender. Våra hack weeks är ett bra exempel. Utvecklarveckor som hålls flera gånger om året där alla bolagets funktioner ingår i olika team. Vi använder den senaste teknologin för att på sju dagar utveckla innovationer så långt att de, i vissa fall, kan tas direkt till marknaden. 

Läs mer här 

Mer från Paypal

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Paypal och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?