Annons

”Krokodilen på Wall Street” gripen i gigantisk bitcoin-härva

Paret marknadsförde sig som techentreprenörer och kreatörer. Igår greps ”The crocodile of Wall Street” tillsammans med sin man med stulna bitcoin värda motsvarande 41 miljarder kronor.

Pressbild från när den gripna kvinnan släppte låten ”Versace Bedouin” under sitt artistnamn Razzlekhan.
Pressbild från när den gripna kvinnan släppte låten ”Versace Bedouin” under sitt artistnamn Razzlekhan.

Heather Morgan och Ilya Lichtenstein gjorde sina namn som tech-entreprenörer i USA framför allt i sociala medier. Heather Morgan gick också under artistnamnet ”Razzlekhan”, som släppte rap-musik och sysslade med konst som skulptur, kollage och modedesign. 

Hon rappade även om investeringsstrategier där hon kallade sig för ”slug som en alligator” och ”en riktig risktagare”. Heather Morgan har nu tagit ned sina musikvideor från sin Youtube-kanal, men som finns att spåra på andra håll.

Heather Morgan figurerade även som skribent för tidningen Forbes under titeln ”ekonom, serieentreprenör, Saas-investerare och rappare” där hon skrev rådgivande material som ”så blir du en framgångsrik Youtuber”.

Hennes man som kallar sig själv för ”Dutch” hade dock en mindre flashig framtoning som entreprenör och magiker, men som ska ha friat via reklamplats på Times Square i New York, rapporterar Bloomberg.

Deras varumärke fick sig dock en snabb vändning när det igår framstod att de arresterats för pengatvätt av 119.754 bitcoin. Kryptotillgångarna ska ha stulits under hackningen av marknadsplatsen Bitfinex 2016. De ska sedan ha förts över till Ilya Lichtenstein kryptoplånbok och därefter vidare till parets gemensamma.

2016 låg värdet på den överförda bitcoin-tillgången på 71 miljoner dollar, men motsvarar i dag 4,5 miljarder dollar eller 41 miljarder kronor, enligt Bloomberg. Amerikanska myndigheter har hittills lyckats rädda motsvarande 3,6 miljarder dollar av mynten. Paret har dock inte anklagats för själva hackningen. 

De trädde fram i rätten på Manhattan på tisdagen där domaren satte borgen till 3 miljoner dollar för Morgan och 5 miljoner dollar för Lichtenstein. Rättsfallet ska sedan avgöras i Washington. Enligt Bloomberg riskerar paret 20 års fängelse.

Innehåll från ProactAnnons

Hybrid cloud – men var borde jag spara mitt data?

Molnteknologi är i dag en av de viktigaste faktorerna för en stark tillväxt. Att kombinera lokalt data med molntjänster möjliggör en flexibilitet som ger goda förutsättningar för nya affärsmodeller att växa fram. Här kommer Proacts gedigna erfarenhet av datalagring in.

Förr var det tillgängligheten av data som var fokus och utmaning för många organisationer, man jobbade hårt med exempelvis spegling av data mellan sina datacenter, vilket var tekniskt jobbigt och kostsamt. I dag är det enklare, nu är det dataskydd och säkerhet som seglat upp som den viktigaste frågan. I samband med den ökade konsumtionen av molntjänster ställs alla organisationer inför utmaningen hur och var deras värdefulla data ska lagras och skyddas. Många tjänster tillhandahåller lagring i själva applikationen, men detta är ofta inte optimalt då man skapar öar av data, menar Mattias Tamme, Presaleschef på Proact.

– Tänk på att ingen annan älskar ditt data som du, data är ofta en organisations mest värdefulla tillgång! 

För ökad kontroll pekar dock trenden på att fler och fler verksamheter idag väljer att kombinera lokalt lagrade data med molntjänster, en så kallad hybridlösning. Här ligger Proact i framkant, med skräddarsydda lösningar som matchar såväl den egna verksamheten som slutkundens krav.

Erfarenhet av säkra lagringslösningar

Proact är ett svenskgrundat men numera internationellt it-bolag med specialistkompetens inom molntjänster och lagring. Efter 28 år inom data management har man tillsammans med teknikleverantörer såsom NetApp, Commvault, Rubrik med flera utvecklat den erfarenhet som krävs för att skapa agila, kostnadseffektiva och säkra lagringslösningar, oavsett var man väljer att lagra sina data.  

Det kan vara ett avancerat och riskabelt jobb att flytta stora mängder data, och i synnerhet om informationen ska vara tillgänglig under perioden den flyttas. Molnplattformen Proact Hybrid Cloud är utvecklad i syfte att förenkla IT-infrastrukturen och därmed frigöra tid och skapa flexibilitet och frihet för verksamheten. Det är helt upp till kunden var ens data ska lagras: lokalt, hos Proact, i ett publikt moln – eller i en hybrid av samtliga alternativ.

– Vår definition av hybrid cloud handlar om att hitta den rätta mixen av olika typer av IT-lösningar som erbjuder en dynamisk flexibilitet, utan tekniska hinder. Kunden väljer externa eller interna IT-leverantörstjänster beroende på projekt, typen av data och legala krav, säger Mattias Tamme.

Säkerhet i flera lager

Med stora mängder data som är kritisk för verksamheten blir säkerhetsaspekten viktigare än någonsin, och något som alltid behöver tas i beaktning. Här har Proact stor erfarenhet att skydda organisationer mot till exempel ransomwarehot.

– Säkerhetslandskapet har ändrats markant, det räcker inte längre med brandväggar och antivirussystem, man behöver bygga säkerhet i flera lager och designa med inställningen att man garanterat förr eller senare kommer att drabbas av någon typ av intrång, säger Tamme och lyfter komplexiteten i att planera för sin datalagring.

– Allting passar inte i molnet och allt passar inte i samma moln. I dag har kunder en mer nyanserad och mogen moln-strategi än för ett par år sedan då publika moln var lösningen på alla problem. Nu ser vi i stället att många bygger sina egna privata moln – ”cloud on the ground”-organisationer – och de allra flesta kör hybrida miljöer. Det ger friheten att välja den bästa plattformen för varje enskild uppgift och möjliggör på så vis agilitet, avslutar Mattias Tamme. 

 

Mer från Proact

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Proact och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera