1515

Klockmiljardären Filip Tysander tar Bianca Ingrossos smink till Kina

Bianca Ingrossos sminkmärke Caia värderades nyligen till 400 miljoner kronor. Nu tar bolaget steget till Asien och tar hjälp av någon som tidigare lyckats i Kina – klockmiljardären Filip Tysander.

Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander och Caias medgrundare Bianca Ingrosso.
Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander och Caias medgrundare Bianca Ingrosso.Foto:Jack Mikrut, Oskar Omne.

Bianca Ingrosso är en av Sveriges största influerare med över 1,1 miljoner följare på Instagram och och omkring 350 000 prenumeranter på Youtube. Hon medverkar även i tv-serien ”Wahlgrens Värld” tillsammans med sin mamma Pernilla Wahlgren.

För snart två år sedan lanserade hon sitt sminkmärke Caia tillsammans med sin manager Vanessa Lindblad och industriveteranerna Mikael Snabb och Jesper Matsch. Produkterna säljs enbart direkt till konsumenter via bolagets hemsida och marknadsförs i sociala medier.

Caia har sålt drygt 600 000 produkter sedan starten och omsatte 55 miljoner kronor 2019, med en vinst på 5,5 Mkr. 

I juli blev riskkapitalbolaget Verdane, med fokus på e-handelsinvesteringar, majoritetsägare i Caia. Affären ska ha värderat bolaget till 400 miljoner kronor, enligt Di Digitals uppgifter.

Sminkbolaget har i dag kunder i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och USA. Nu tar Caia steget mot Asien. 

”Planen har sedan start varit att göra varumärket internationellt och Asien är en spännande del i den utvecklingen”, säger Bianca Ingrosso i ett uttalande.

”Jag är väldigt glad över att göra detta med våra affärspartners i Hongkong och tillsammans med olika influerare från Asien”, fortsätter hon.

Det svenska klockimperiet Daniel Wellington har tidigare rönt stora framgångar i Kina, med hjälp av marknadsföring genom influencers. 

Sminkmärket får nu hjälp av Daniel Wellingtons grundare Filip Tysander. Han blir delägare i ett nytt joint venture, eller samriskbolag, som Caia startar i Asien. Även Bim Norman med bakgrund på Daniel Wellington tar en ägarpost i det nya bolaget.

Caia kommer även i Asien sälja direkt till konsumenter och den nya plattformen kommer att finnas tillgänglig på kantonesiska och engelska. 

”Det är ett stort steg för Caia och jag känner mig väldigt trygg med vårt team i Asien. Jag kunde inte önska mig bättre samarbetspartner”, säger Bianca Ingrosso.


Innehåll från WintAnnons

Konsulter som struntar i admin tjänar troligen mer

Daniel Johansson, VD Wint.
Daniel Johansson, VD Wint.

I Brainvilles konsultrapport över första halvåret 2021 går det att läsa att ett för konsulter angenämt problem uppstått. Det finns fler uppdrag än konsulter just nu, och precis som på bostadsmarknaden är det säljarens, alltså konsultens, marknad. Wint ser liknande vindar både där fler konsulter efterfrågar en lösning för att lätta arbetsbördan, men också att fler nya bolag startas.

Hos den automatiserade bokföringstjänsten Wint kan man relatera till den utveckling som Brainvilles siffror visar. Det finns en större efterfrågan från både nystartade och äldre bolag. 

– En stor del av vår kundbas är få- och flermans konsultbolag, såväl IT- som HR- och management-konsulter. Många är så gott som fullbelagda just nu och behöver optimera sin tid och sina arbetsdagar. Att då lägga tid på administration funkar inte, det är debiterbara timmar som egentligen bara försvinner. Jag kan absolut gå så långt som att säga att konsulter som släpper mycket av administrationen och istället låter oss sköta den, troligen tjänar mer, säger Daniel Johansson, VD på Wint. 

Wints tjänst är framtagen med grundidén om att företagande ska vara superenkelt. Alla onödiga moment som stjäl tid ska skalas bort. Som konsult ger det ju mer tid till kunden och uppdraget. Till skillnad från många andra tjänster på marknaden är Wint en helhetslösning som helt tar över administrationen, från löner och betalningar till deklarationer och bokslut. I modellen ingår även att kunna ge företagare ekonomisk rådgivning utifrån deras företag och behov, allt till en fast månadskostnad. 

Läs också: så förenklar Wint vardagen för hundratals svenska konsulter 

Stort behov av effektivisering

När första halvårets konsultrapport från Brainville presenterades visade det sig att uppdragen i storstadsregionerna just nu är så många att konsulternas tid inte räcker till. Det går att välja och vraka bland uppdrag och det finns en tendens att alla företag inte kan få den hjälp de behöver. 

– Det är absolut konsulternas marknad. Samtidigt som de har ett stort behov av att effektivisera och strukturera för att möta efterfrågan går det ju inte heller att jobba fler timmar än vad som finns på ett dygn. Att konsulterna själva börjar leja bort jobb och uppgifter är en naturlig del i det här, säger Manuel de Verdier på Brainville. 

Förändrad prisbild och bättre lönsamhet

En annan del av utvecklingen där uppdragen är fler än konsulterna är att prisbilden kan förändras. Som vanligt när marknaden styrs efter tillgång och efterfrågan finns det utrymme att se över prissättning och utveckla nya delar av sitt erbjudande. Brainville ser att marknaden är redo att betala det konsulterna begär.

– Vi ser mindre skillnad mellan vad konsulterna vill ha betalt och det uppdragsgivarna är villiga att betala. Detta halvår är det lite extra intressant att se att uppdragsgivarnas priser har ökat snabbare än säljarnas, vilket förstås är ett tydligt tecken på att det är säljarens marknad.

Att både kunna höja sitt arvode och samtidigt använda sig av en extern tjänst för löneutbetalningar, deklarationer, betalningar och bokslut ger stora möjligheter till större lönsamhet och bättre rörelseresultat. 

 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?