1515
Annons

Klarnas vd om varselvågen: ”De som vågar kommer ta sig bäst ur det”

Från matkuponger till techmiljardär. Di TV:s ”Mitt i bruset” träffar Sebastians Siemiatkowski som talar ut om varselvågen på Klarna och varför han tror att motgångar behövs. 

Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz gästades av Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i det andra avsnittet av ”Mitt i bruset”.
Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz gästades av Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski i det andra avsnittet av ”Mitt i bruset”.Foto:Joey Abrait

Det har varit minst sagt turbulenta dagar för Sebastian Siemiatkowski och betalbolaget Klarna, som han medgrundade för snart två decennier sedan. I början av veckan presenterade bolaget ett sparpaket som innebär att 10 procent av de anställda, alltså 700 personer, får lämna bolaget. Beskedet följer efter att förlusterna skenat till 2,5 miljarder kronor under det första kvartalet.  

”Det är tufft och sorgligt på många sätt. Det är väldigt tråkigt när man tvingas till beslut som leder till att man ska säga hej då till ett antal vänner och kollegor”, säger Sebastian Siemiatkowski i Di TV:s program ”Mitt i bruset”, på plats i aulan på Handelshögskolan – en plats som annars kan symbolisera en av bolagets första motgångar. 

Sebastian Siemiatkowski sitter i samma aula där han en gång presenterade Klarna, då Kreditor, för flera näringslivstoppar och blev sågad för idén.
Sebastian Siemiatkowski sitter i samma aula där han en gång presenterade Klarna, då Kreditor, för flera näringslivstoppar och blev sågad för idén.Foto:Joey Abrait

Det var i mitten av 2000-talet, och Sebastian Siemiatkowski hade fått idén om ett betalningsföretag för e-handeln, efter att ha arbetat på ett factoringbolag. Med sig på tåget hade han fått klasskompisarna Niklas Adalberth och Victor Jacobsson och de skulle presentera sin idé för några av svenskt näringslivs tyngsta makthavare.

”På den här raden längst fram satt faktiskt kungen själv. Sedan satt det en jury där som bestod av Peggy Bruzelius, Stefan Persson och Marcus Wallenberg. Sedan var vi tre bolag från inkubatorn som fick presentera”, säger han. 

Men vinsten gick till en annan elev på skolan.

”Så här i efterhand kan man väl skratta åt det litegrann. Men för att vara ärlig, då som 23-åring, som givetvis har fantastisk respekt och beundran till de här legenderna inom svensk industri… Att höra att det här inte var det bästa förslaget var någonting som man tog väldigt hårt.”

Modet räddades av en professor på skolan som kom fram efter presentationen och sa att åt dem att inte bry sig om kritikerna – bankerna skulle ändå förstå att sektorn var i förändring för sent. 

”Det var inte bara att han såg utan även att han tog sig tiden och energin att komma fram och säga det. Det förtjänar så mycket uppskattning.” 

Just revanschlusten är en drivkraft som Sebastian Siemiatkowski lyfter fram. Han är född och uppväxt i Sverige med två föräldrar som flytt från kommunismens Polen. Trots föräldrarnas akademiska bakgrund behövde pappan köra taxi i sitt nya hemland och vissa dagar var matkassan skral. 

”Men nånstans har jag blivit mer och mer övertygad om att det här med motgångar krävs för att lära sig att bli bättre.” 

De senaste åren har Sebastian Siemiatkowski varit föremål för återkommande kritik. I media har bland annat bolagets ”köp nu, betala senare”-modell kritiserats för att slussa människor till inkasso i onödan. Men Sebastian Siemiatkowski har klarat sig relativt helskinnad genom kriserna – och lagt till sig med ett livligt twittrande för att sprida sina egna ord. 

Med varslet på Klarna står han inför sin kanske största prövning hittills. Samtidigt delar han motgångarna med andra tillväxtbolag som Kry och Nakd, som också varslat medarbetare.

”Jag tycker inte att det är förvånande att Johannes (Schildt, Di:s anm.) på Kry och Jarno (Vanhatapio, Di:s anm.) på Nakd har tvingats göra förändringar. Tyvärr tenderar media att presentera det som ett misslyckande för bolaget. Det är givetvis otroligt sorgligt för de berörda, det finns ingen diskussion om det, men för mig skapar det snarare motsatt reaktion.”

”De personer som vågar fatta beslut tror jag är de som kommer att ta sig bäst ur det här.” 

Läs och titta på förra avsnittet av Mitt i bruset med Krys Johannes Schildt: Från barnskådis till internationell techjätte

Mitt i bruset går även att lyssna på som podd:


Innehåll från Mpya DigitalAnnons

Mjukvaruutveckling med betoning på ”mjuk”

När Anton Gunnarsson hos Mpya Digital tog steget in i karriären inom mjukvaruutveckling, låg hans fokus på de tekniska aspekterna. Idag har han nått nya insikter och är övertygad om att betoningen bör ligga någon helt annan stans. 

När Anton började sin karriär var han den första att kasta sig över alla böcker om kodning och programmering, och han lyssnade noga på alla som predikade om testutveckling och andra nymodigheter om teknik och kod. 

– Jag var insnöad i tekniken. Visst, jag lärde mig massor, men ju mer jag jobbar med utveckling  inser jag att den sociala delen av vårt yrke är vad som verkligen betyder något. Det är trots allt i interaktionen med andra som de flesta nya idéer uppstår, understryker Anton, som är Web Developer hos Mpya Digital. 

Tyvärr är det inte helt lätt att skapa miljöer som främjar just det. Brist på tillit och trygghet är något som ofta kan saknas. Men vad är det som gör att man känner sig trygg? Antons övertygelse är att det handlar om att våga vara sårbar och våga prata om känslor. Men som det ser ut idag är det mycket enklare att argumentera om tekniska detaljer än att vara uppriktig med hur man känner. 

– Vilket kanske inte förvånar någon. Men det som förvånar i alla fall mig är att så få ser kraften i att prata om hur man känner eller hur man mår. Att det leder till en bättre miljö för kreativ utveckling och innovativ kod. 

Han tycker att det är dags att vi vågar prata mer om hur det är att vara människa i en tekniktung bransch; hur man ska göra för att må bra och hur man hittar modet att bli den bästa versionen av sig själv, istället för att bara prata om teknik och programmering. 

– Men att använda empati och sårbarhet för att hjälpa sig själv och andra är inte bara utelämnande, det är också skrämmande. Jag vet, för jag jobbar med det varje dag! Men att prata om riktiga känslor och mjuka värden gör att vi bygger förtroende och förståelse för varandra. Vilket i sin tur gör att den där tryggheten växer. Tryggheten att vara sig själv. Tryggheten som gör att vi blir modiga och vågar leda oss själva och andra. Och på köpet växer vi som människor och som team, inte bara som utvecklare. I ordet mjukvaruutveckling finns ordet ”mjuk”. Jag tycker vi ska våga ta fasta på det, avslutar han bestämt. 

Läs mer om Mpya här 

 

Mer från Mpya Digital

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Digital och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?