Hoppa till innehållet

Annons

Kjell fick fel skor av Amazon – sex gånger i rad

I mitten av december bestämde sig Kjell Johansson för att köpa ett par träningsskor i julklapp till sin fru Theres.

Först i förra veckan fick han rätt par – efter sex leveranser med fel storlek.

”Det var lite komiskt i början, men när kundtjänst inte kunde hjälpa var det inte lika roligt”, säger han och skickar en känga till e-handelsjätten.

Kjell Johansson och hans fru Theres är glada i dag. Amazon har skickat rätt skor efter månader av misslyckanden – och Theres kan äntligen börja förbereda sig för Göteborgsvarvet.
Kjell Johansson och hans fru Theres är glada i dag. Amazon har skickat rätt skor efter månader av misslyckanden – och Theres kan äntligen börja förbereda sig för Göteborgsvarvet.Foto: Privat

E-handelsjätten Amazons olika barnsjukdomar sedan lanseringen i Sverige har varit ämne för många skratt i e-handelsbranschen.

Redan på premiärdagen uppmärksammades att mängder av produktnamn hade översatts automatiskt från andra Amazonländer till den svenska marknadsplatsen – med dråpligt resultat.

En jacka som kallades för ”glassmaskin” hörde till det mer lustiga missarna, medan produkter som innehöll ordet tupp – ”cock” på engelska – fick en mer barnförbjuden översättning.

Läs mer: Amazons Sverigechef träder fram: ”Svenskar är annorlunda”

Amazons förklaring var att e-handeln öppnade med 150 miljoner produkter, varför automatik i översättningen hade varit nödvändigt.

”Vi lär oss hela tiden”, sa Amazons Sverigechef Gulfem Toygar i en intervju med Di förra året angående starten.

Inlärning kan dock ta tid, har det visat sig. En som fått uppleva det är Kjell Johansson från Lilla Edet. 

Han bestämde sig i mitten av december för att köpa ett par träningsskor från Amazon.se. Planen var att ge skorna till sin fru Theres i julklapp inför hennes förberedelser och sedermera deltagande i Göteborgsvarvet. Men när skorna kom fram var de i storlek 39 istället för 38 som han beställt.

Han gjorde en retur, beställde nya, men fick på nytt storlek 39.

”Jag ringde deras kundtjänst och fick prata med en jättetrevlig person som inte kunde se vad som var fel. De sa att de skulle skriva till lagret i Tyskland och se till att de verkligen gjorde rätt tredje gången”, säger han.

De förklarade att de bara kunde chatta med sina överordnade

Men felet upprepades. Nya samtal med kundtjänst förblev fruktlösa. Även fjärde gången kom fel storlek.

”De sa till och med att 'vi verkar inte kunna få det här rätt, du kanske ska köpa dem på stan istället'”, säger Kjell Johansson och menar att det inte kan höra till vanligheterna att butiker tipsar om konkurrenter när de inte får rätsida på ett till synes enkelt problem.

”Samma skor i butiker i Sverige kostade dubbelt så mycket, det var därför jag var så mån om att fortsätta och försöka få rätt storlek”, säger han och fortsätter:

”Jag försökte be om att få prata med en chef, eller i alla fall att de på kundtjänst skulle prata med någon högre upp. Men de förklarade att de bara kunde chatta med sina överordnade. Jag förstod inte systemet riktigt, men det blev tydligt att de inte kunde hjälpa mig på annat sätt än att 'eskalera' frågan hos lagret i Tyskland.”

Först efter det sjätte paret skor i storlek 39 gav han upp på den ordinarie vägen. Först efter att ha berättat för Di om sin upplevelse, och Di i sin tur kontaktat Amazon för att höra vad som blivit fel, fick skohärvan en förklaring.

Läs mer: Experten om Amazons Prime-satsning i Sverige: ”Förändrar allt”

”Det var ett katalogfel som var orsaken till att kunden fick fel storlek, där skostorleken inte hade registrerats korrekt i våra system. Tack vare att kunden tog kontakt med oss har felet nu åtgärdats”, skriver Amazons pressavdelning i ett uttalande till Di.

Det framstår dock som en halvsanning.

”Jag pratade med kundtjänst många gånger. Men personen som ringde mig i förra veckan sa att det var på grund av att Di hade hört av sig som de nu tittat extra på det”, säger Kjell Johansson.

Vi har varit i direkt kontakt med honom för att reda ut situationen

Han frågar sig hur många andra som stöter på samma problem men som ger upp efter en andra eller tredje gång.

Enligt Amazon är dock Kjell Johanssons problem unikt:

”Det är en väldigt ovanlig situation, och vi ber om ursäkt för att det tog så lång tid. Vi förstår att detta varit frustrerande för kunden och vi har varit i direkt kontakt med honom för att reda ut situationen. Vi rekommenderar alltid att ta kontakt med vår kundtjänst för den här typen av frågor”, skriver Amazon i sitt svar.

Kjell Johansson har nu fått rätt storlek, och är nöjd med att det löst sig.

”Alla jag pratat med har varit väldigt trevliga i alla fall och nu kan min fru förbereda sig för Göteborgsvarvet”, säger han.

Innehåll från GolfamoreAnnons

Spela några av Portugals bästa banor till halv greenfee

Praia d’El Rey Golf & Beach Resort
Praia d’El Rey Golf & Beach Resort

Med Golfamore kortet i hand eller i mobil öppnar sig en helt ny värld för golfare. Golfamore erbjuder spel till halv greenfee på över 1 300 golfbanor i 23 europeiska länder, där Portugal är ett av dessa länder. Portugal erbjuder ett stort utbud av toppbanor kopplade till Golfamore, allt från banor nära Lissabon till Algarvekusten längst ned i söder. 

Här köper du Golfamore-kortet  

Portugal har alltid varit en av favoritdestinationerna för golfare i Europa. Inte undra på det, landet erbjuder några av Europas finaste banor med vyer och spel längs med Atlanten. Många av dessa banor är partner med Golfamore vilket innebär att golfare kan spela banorna till halv greenfee. – När det kommer till banor som tar andan ur dig för de ligger på en så otroligt vacker plats så toppar flera portugisiska banor vårt utbud, säger Anders Carlén, vd för Golfamore.

Här är några utvalda toppbanor värda ett besök.

Spela nära Lissabon

Obidos Spa & Golf Resort
Obidos Spa & Golf Resort

Lissabon, Portugals huvudstad, är väl värd ett besök med en spännande blandning av gammal och modern arkitektur. Många museer och ett av Europas största akvarium. Inte långt från staden ligger flera riktigt bra golfbanor. Åker du norrut runt nio mil kommer du till Royal Obidos Spa & Golf Resort. En riktig toppbana designad av legendaren Severiano Ballesteros.

Señor Ballesteros har designad en bana av allra högsta klass. Proffstävlingen på herrarnas Europatour, Portuguese Open 2023, spelas på banan i september, bara en sådan sak. Redan första hålet, ett dogleg höger hål, sätter standarden för ronden. Utsikten över lagunen, Lagoa de Óbidos, är underbar och de avslutande nio hålen bjuder på vyer över Atlanten. Pricken över ”i-et” är det 18e hålet. Ett par 5-hål där du har en panoramavy över de sista nio hålen, klubbhuset och havet. En ”måste” bana!

Saltdroppar i ansiktet

Lite längre söderut hamnar du i Praia d’El Rey Golf & Beach Resort. Det är en helt suverän resort och 2007 blev anläggningen utnämnd till Europas bästa golfresort. Och det var faktiskt innan den nya banan, West Cliffs, var byggd. Några av hålen ligger så nära den mäktiga Atlanten att du att du känner saltkristallerna i ansiktet om det blåser på från sydväst. Det är en spännande, utmanande och variationsrik bana i dramatisk natur vid havet där framför allt hål 12 till 15 bjuder på en minnesvärd golfupplevelse. Hela anläggningen är luxuös med hotell, restauranger och så två toppbanor. Det är svårt att hitta någon annan resort som möjligen kan vara bättre. 

Moscatel och Tróia

Tróia Golf
Tróia Golf

Söder om Lissabon mot hamnstaden Setúbal, där det berömda Moscatel-vinet kommer ifrån, tar du färjan över till den sandiga halvön Tróia. 

Tróia Golf är en av de mest fascinerande golfutmaningarna i Portugal. Banan är rankad som Top-50 av europeiska golfbanor. Här talar vi om links-golf på en halvö nära havet. Det är sagolikt vackert, bara färjan i sig är spännande och rolig, och banan är en av de absolut bästa golfbanorna i Portugal. 

Det är en halvö lugn, fridfull, romantisk och med en golfbana av allra, allra högsta klass. Links-golf blir inte så mycket bättre ens på de brittiska öarna.

Den amerikanske banarkitekten Robert Trent Jones Sr, som designat fler än 500 golfbanor runt om i världen, har lyckats med designen och hål 3 ansåg han var så bra att hålet platsade bland de 18 bästa hålen som han designat. En drömbana helt enkelt.  

Flera toppbanor på Algarve

Längst i söder av Portugal, på den natursköna Atlantkusten i Algarve, erbjuder Golfamore spel på tre toppbanor. Det är Palmares Ocean Living & Golf och Boavista Golf & Spa som ligger nära varandra i den västra delen av Algarve i den mysiga staden Lagos och så Quinta da Ria, som ligger österut och ganska nära gränsen mot Spanien.

Palmares ligger spektakulärt nära havet. Här finns tre 9-hålsslingor designade av Robert Trent Jones Jr nära bukten i Lagos. Scenerierna över havet är magnifika och utmaningarna på banan omväxlande för alla typer av golfspelare. Spelar du från backtee får du verkligen något att bita i! 

De tre slingorna, Alvor, Lagos och Praia ger en fingervisning av landskapet där hålen ligger, och slingorna har sin egen stil och karaktär. Det finns få banor i Portugal där du kommer så nära havet som slingan ”Praia” och Palmares blev nyligen för sjunde året i rad utsedd till Portugals bästa golfbana.

Inte långt därifrån ligger Boavista Golf & Spa. En inlandsbana där du bland annat måste slå över en ravin på hål 6 och 8. Utsikten är magnifik från banan och du spelar bland pittoreska broar, vattenhinder och utmanande hål. En fin golfbana som tillsammans med Palmars är perfekt i närområdet. 

En fullträff nära gränsen

Quinta da Ria
Quinta da Ria

Längre österut, nära floden Guadiana, som är gränsen mellan Portugal och Spanien, spelar vi gärna på Quinta da Ria. Banan ligger i en nationalpark, Ria Formosa, och bjuder på spektakulära vyer över Atlanten och stranden på Cacela Velha, som är rankad som en av de finaste stränderna i världen. Golfbanan passar alla kategorier spelare där du spelar mellan uråldriga olivträd och fem dammar till fina greener. Quinta da Ria kompletterar Golfamores övriga banor på Algarve på ett utmärkt sätt och en golfresa hit till Portugal har alla förutsättningar att bli lyckad. 

Här kan du läsa mer om Golfamore samt se vilka portugisiska banor som ingår i Golfamore-kortet. 

 

Mer från Golfamore

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Golfamore och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera