1515

Jakten på Sveriges hetaste startupbolag är i gång – sök till Di Startup Tour 2018

För tredje i året i rad kommer Di Digital att fara land och rike runt för att hitta Sveriges hetaste startupbolag. Nu har portarna öppnats för alla som vill ansöka om att pitcha på Startup Tour 2018.

Doctrin segrade i Startup Tour 2017 och vann därmed bland annat 1 miljon kronor i annonspengar från Bonnier News. Nu drar vi igång jakten på Sveriges hetaste startup 2018!
Doctrin segrade i Startup Tour 2017 och vann därmed bland annat 1 miljon kronor i annonspengar från Bonnier News. Nu drar vi igång jakten på Sveriges hetaste startup 2018!Foto:Jesper Frisk

Höstens stora pitchevent för alla Sveriges startupbolag närmar sig med stormsteg. Nu startar ansökningsperioden till Di Digitals Startup Tour 2018.

I fem delfinaler i Stockholm, Luleå, Linköping, Göteborg och Malmö ska en vinnare utses. Dessa möts sedan i den stora finalen i Stockholm den 28 november för att pitcha sitt bolag inför en tung jury bestående av investerare och riskkapitalbolag.

De första stegen har redan tagits. Vattenåtervinningsbolaget Mimbly och medicinteknikbolaget Medituner är direktkvalificerade till finalen genom sina segrar på eventen Female Founders respektive Health Tech Pitch Day tidigare i vår.

Årets upplaga av Di Digital Startup Tour är den tredje i ordningen. 2016 vann medtech-bolaget Amra från Linköping. Därefter har bolaget tagit in omkring 120 miljoner kronor i riskkapital.

I fjol stod det digitala vårdbolaget Doctrin som slutlig segrare. Kort efter segern tog bolaget in 100 miljoner kronor i riskkapital.

Läs mer: Riskkapitalfavoriten Doctrin: ”Vi mångdubblar garanterat omsättningen i år” 

Flera andra bolag som har varit med i tävlingen har tagit in stora summor i riskkapital eller börsnoterats.

Förutom pitchtävlingen erbjuder Startup Tour även inspirerande intervjuer och speed dating mellan entreprenörer och investerare.

Klicka här för att anmäla ditt bolag eller ditt intresse.

Startupbolag från hela landet är välkomna att ansöka till lämplig ort. Är man baserad utanför de fem tävlingsorterna kan man bli omplacerad.


Dessa datum gäller för Startup Tour 2018:
Delfinaler:

19 september – Stockholm
(Deadline för att ansöka: 19/8)

3 oktober – Luleå
(Deadline för att ansöka: 3/9)

17 oktober – Linköping
(Deadline för att ansöka: 3/9)

24 oktober – Göteborg
(Deadline för att ansöka: 24/9)

7 november – Malmö
(Deadline för att ansöka: 24/9)

Final:
28 november – Final Stockholm

Ett urval av höstens gäster:

Faviana Vangelius von Heijne - medgrundare av och vd Svrvive
Martin Gren - medgrundare av Axis
Josefin Landgård - medgrundare av och tillväxtchef för Kry
Alexander Hars - grundare av System OK och Let's Deal
Hampus Jakobsson - affärsängel och medgrundare av TAT
Yosef Mohamed - medgrundare av och vd för Transfer Galaxy
Vanja Tufvesson - medgrundare av Pink Programming

Fler gäster och jurymedlemmar kommer att presenteras löpande.

 


Innehåll från WebbhusetAnnons

Outl1:s nya e-handelslösning har gett effektivare administration, ökad omsättning och bättre användarupplevelse

Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.
Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1.

Med hjälp av Webbhuset kunde Outl1, på bara tre månader, byta ut sin gamla e-handelslösning och lansera sin nya. En systemlösning som hjälpt dem att effektivisera digitala processer, få kvalitativ data i realtid och maximera kundnyttan.

– Vi jobbar med Magento som plattform, och strukturen i vår gamla e-handelslösning gjorde att vi inte kunde vara så dynamiska som vi ville vara. Vi märkte också att vår gamla lösning inte kunde hänga med när vi behövde skala upp. Vi började leta efter en ny samarbetspartner för en smartare e-handelslösning kring Magento som kunde vara lika snabbfotad som oss och som kunde följa med oss i vår framtida utvecklingsresa, säger Aram Soltani, Head of E-commerce & Marketing på Outl1. 

Det som var absolut viktigast för Outl1, när de letade ny leverantör, var att hitta en stabil partner med egen expertis.  

– Vi satte stort värde i att Webbhuset har lång erfarenhet av Magento och bara har inhouse-utvecklare till skillnad från många andra aktörer på marknaden. Webbhusets genuina intresse för helheten i Outl1:s affär och inte endast fokuserat på själva sajten har bidragit såväl till ett effektivt samarbete som en bättre slutprodukt. Erfarenhet av att jobba med större e-handelsbolag med stora trafikvolymer, hög konvertering och stora orderflöden, var såklart en extra trygghet i val av partner när vi bestämt oss för att göra stora investeringar för att få en till en lösning som är verkligt skalbar och framtidssäkrad 

Outl1 erbjuder produkter med hög kvalité till konkurrenskraftiga priser inom framför allt hem,  hushåll, trädgård, sport och fritid via nätet. Företaget har funnits sedan 2014 och har sedan dess etablerat sig som en självklar destination i sin nisch med en stark marknadsposition på den svenska marknaden.

– Vi har haft en fantastisk tillväxtresa under de senaste åren och tillslut blev vår plattform en bromskloss. Med vår nya lösning kan vi koppla ihop flera av våra affärssystem, effektivisera vår administration och hantera mycket större flöden än tidigare. Vi kan exempelvis synka order, lager och frakt i realtid, få kvalitativ data snabbare vilket gör att vi kan vara mer proaktiva än tidigare. Våra kunder möts idag av en mer lättnavigerad, snabbare webbplats med ett lagersaldo som hela tiden är korrekt. Vi har exempelvis kunnat automatisera allt som rör förbokningar för att kunna ge kunden en bättre service.

Att få tillgång till ett system som kan implementera det senaste inom digitalisering och e-handel nu och framöver var ett av de krav som Outl1 hade på sin nya e-handelslösning.  

– Vi har en tät dialog med Webbhuset när det kommer till ny funktionalitet. De är mycket proaktiva och kommer med många innovativa lösningar som fungerar för vår verksamhet. Vi gick live i mars och det har fungerat otroligt smidigt. Vi fick dessutom ihop e-handelslösningen på bara tre månader tack vare att Webbhuset toppade sitt team. Vi har nu ett system som är kraftfullt, dynamiskt, skalbart och framtidssäkrat, avslutar Aram Soltani.

Besök outl1 

 

 

 

Mer från Webbhuset

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Webbhuset och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?