1515

Jakten på Sveriges hetaste startupbolag är i gång – sök till Di Startup Tour 2018

För tredje i året i rad kommer Di Digital att fara land och rike runt för att hitta Sveriges hetaste startupbolag. Nu har portarna öppnats för alla som vill ansöka om att pitcha på Startup Tour 2018.

Doctrin segrade i Startup Tour 2017 och vann därmed bland annat 1 miljon kronor i annonspengar från Bonnier News. Nu drar vi igång jakten på Sveriges hetaste startup 2018!
Doctrin segrade i Startup Tour 2017 och vann därmed bland annat 1 miljon kronor i annonspengar från Bonnier News. Nu drar vi igång jakten på Sveriges hetaste startup 2018!Foto:Jesper Frisk

Höstens stora pitchevent för alla Sveriges startupbolag närmar sig med stormsteg. Nu startar ansökningsperioden till Di Digitals Startup Tour 2018.

I fem delfinaler i Stockholm, Luleå, Linköping, Göteborg och Malmö ska en vinnare utses. Dessa möts sedan i den stora finalen i Stockholm den 28 november för att pitcha sitt bolag inför en tung jury bestående av investerare och riskkapitalbolag.

De första stegen har redan tagits. Vattenåtervinningsbolaget Mimbly och medicinteknikbolaget Medituner är direktkvalificerade till finalen genom sina segrar på eventen Female Founders respektive Health Tech Pitch Day tidigare i vår.

Årets upplaga av Di Digital Startup Tour är den tredje i ordningen. 2016 vann medtech-bolaget Amra från Linköping. Därefter har bolaget tagit in omkring 120 miljoner kronor i riskkapital.

I fjol stod det digitala vårdbolaget Doctrin som slutlig segrare. Kort efter segern tog bolaget in 100 miljoner kronor i riskkapital.

Läs mer: Riskkapitalfavoriten Doctrin: ”Vi mångdubblar garanterat omsättningen i år” 

Flera andra bolag som har varit med i tävlingen har tagit in stora summor i riskkapital eller börsnoterats.

Förutom pitchtävlingen erbjuder Startup Tour även inspirerande intervjuer och speed dating mellan entreprenörer och investerare.

Klicka här för att anmäla ditt bolag eller ditt intresse.

Startupbolag från hela landet är välkomna att ansöka till lämplig ort. Är man baserad utanför de fem tävlingsorterna kan man bli omplacerad.


Dessa datum gäller för Startup Tour 2018:
Delfinaler:

19 september – Stockholm
(Deadline för att ansöka: 19/8)

3 oktober – Luleå
(Deadline för att ansöka: 3/9)

17 oktober – Linköping
(Deadline för att ansöka: 3/9)

24 oktober – Göteborg
(Deadline för att ansöka: 24/9)

7 november – Malmö
(Deadline för att ansöka: 24/9)

Final:
28 november – Final Stockholm

Ett urval av höstens gäster:

Faviana Vangelius von Heijne - medgrundare av och vd Svrvive
Martin Gren - medgrundare av Axis
Josefin Landgård - medgrundare av och tillväxtchef för Kry
Alexander Hars - grundare av System OK och Let's Deal
Hampus Jakobsson - affärsängel och medgrundare av TAT
Yosef Mohamed - medgrundare av och vd för Transfer Galaxy
Vanja Tufvesson - medgrundare av Pink Programming

Fler gäster och jurymedlemmar kommer att presenteras löpande.

 


Innehåll från JetshopAnnons

Composable Commerce är svaret på en kundresa i förändring

Den globala e-handeln utvecklas i extrem fart. Medan det öppnar för spännande möjligheter innebär det också en komplex utmaning för många e-handelsaktörer, inte minst eftersom kundens väg genom kundresan tenderar att förändras minst lika fort.

– Det gäller att ständigt vara redo att ställa om för att möta sina kunder på bästa sätt, vare sig det är via sociala medier eller via live-shopping, som exempel på viktiga orderkanaler, säger Rikard Andersson, kommersiell chef Jetshop.

Med nära två decenniers erfarenhet från e-handeln och dess skiftande premisser har SaaS-leverantören Jetshop samlat på sig en mängd värdefulla insikter kring hur branschen utvecklas. Rikard berättar att en viktig lärdom har varit att de som vill ligga i täten vad gäller konkurrenskraft behöver vara genuint nyfikna, våga testa och sedan ta datadrivna beslut.

– Det innebär i högsta grad att våga prova nya system och att ge sin organisation rätt verktyg för att hålla en hög takt. Ett sådant experimentellt tankesätt kräver dock rätt ramverk och flexibla lösningar för att slå väl ut. Då kan man inte fortfarande arbeta utifrån ett one-stop-shop-koncept genom klumpiga legacysystem, konstaterar han. Dessa monoliter saknar den flexibilitet och snabbrörlighet som krävs för att genomföra de förändringar som är nödvändiga för att fortsätta utveckla sin affär i en ständigt föränderligt klimat.

API-baserad arkitektur

Rikard rekommenderar istället att arbeta utifrån en flexibel, API-baserad arkitektur och att satsa på så kallad Composable Commerce. Med detta koncept är aktörer och varumärken inte längre bundna till monolitiska applikationssviter, utan kan arbeta flexibelt och byta ut de delar som inte uppfyller kraven. Detta kan gälla exempelvis funktionalitet kring personalisering, prisoptimering eller kampanj- och lojalitetshantering.

– Composable Commerce handlar om att ge varumärken och återförsäljare flexibiliteten och verktygen för att smidigt utöka sin handelslösning, verksamhet och tillväxt baserat på affärskrav och strategi. Att man kan komponera sin lösning efter just de system som bäst löser många affärskritiska utmaningar och skapar de bästa kundupplevelserna.

Framtidssäkrar verksamheten

Genom att anamma dessa flexibla, fristående moduler i en helhetsstruktur via API:er kan e-handlare implementera sin egen digitala handelsteknologistack och därmed definiera exakt hur frontend-upplevelsen ser ut och hur verksamheten fungerar på backend.

Således lägger verksamheten grunden för den snabbrörlighet som krävs för att man ska kunna leverera innovativa upplevelser i snabbhet och skala och skilja sig i en allt hårdare konkurrens.

– Detta är ett oerhört effektivt sätt att framtidssäkra sin verksamhet. Moderna lösningar består av kraftfulla applikationer som kommunicerar med varandra genom välformulerade API:er. Det gäller därför att bygga sin lösning på en teknisk bas som möjliggör flexibilitet och att man utökar funktionaliteten genom att byta ut enskilda komponenter istället för hela lösningar. Detta är anledningen till att vi byggt Jetshop Commerce som en API- och molnbaserad SaaS-plattform för e-handlare, som alltid körs på senaste versionen med senaste tekniken.

Jetshop Commerce är en helt headless och API-driven lösning, vilket öppnar upp för att skapa design och funktionalitet som är helt anpassade efter kundens behov och önskemål. Tack vare ett vidsträckt ekosystem av partners ger Jetshop därmed sina kunder möjlighet att välja de lösningar som passar bäst i just deras e-handel, lite som att bygga Lego.

– Vi är Nordens största SaaS-företag inom digital handel och det är en position vi har nått genom att vara lyhörda för e-handlarna och deras behov. Det tänker vi fortsätta med; vi vill spela en aktiv roll vad gäller att hjälpa våra kunder att utveckla sina onlineaffärer och nå sina mål, avslutar Rikard.

Läs mer om Jetshops lösningar för e-handel här 

Lär mer om Composable Commerce 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jetshop och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?