1515

It-fixare köper upp konkurrenten: ”Har lyckats med saker vi inte har lyckats med”

Tekniksupporttjänsten Techbuddy köper upp gigbolaget Taskrunner för en hemlig köpeskilling. Bolaget kommer drivas som en separat division under eget varumärke. 

Robin Szekelys Taskrunner (till vänster) köps upp av Tahero Noris Techbuddy.
Robin Szekelys Taskrunner (till vänster) köps upp av Tahero Noris Techbuddy.

Techbuddy är som namnet antyder en tjänst som sammankopplar företag och hushåll med teknisk support. I dag finns bolaget i Sverige, Spanien, Tyskland och Israel och sedan starten 2016 har man genomfört över 90 000 uppdrag.

Med köpet av Taskbuddy breddas Techbuddys utbud till alla former av tjänster i hemmet. Det kan till exempel handla om möbelmontering, flytthjälp, trädgårdsarbete, tv-montering eller hantverksarbete. 

”Förvärvet av Taskrunner utökar Techbuddys utbud av hushållsnära tjänster och främjar Techbuddys mål att bli det naturliga europeiska navet för tjänster i hemmet. Techbuddy finns redan på fyra marknader och kan snabbt lansera Taskrunners affärsmodell på nya områden”, kommenterar Techbuddys grundare och vd Tahero Nori, som har 34 000 registrerande kunder på sin plattform.

”Det känns jättekul, vi har planerat det här under en längre tid. Techbuddy har lyckats med saker som vi inte riktigt har lyckats med, av en rad anledningar”, säger Taskrunners grundare Robin Szekely. 

Han hyllar även Techbuddys konsolideringsstrategi.

”Det finns många fina bolag där ute med bra koncept, men de är för små och kommer inte över en viss gräns. Då är det ett gyllene tillfälle att slå ihop dem och tillsammans bygga ett riktigt starkt bolag. Det blir även intressant för större investerare och partnerskap.”

Trots försäljningen utesluter Robin Szekely inte att fortsätta i verksamheten. 

”Det ligger i mitt intresse att hjälpa till så mycket som möjligt, men jag ska vara där jag fyller en funktion. Kanske inom 'buy and build' eller etableringen på nya marknader, något jag jobbat med tidigare”, säger han. 

Taskrunner genererade runt 8,5 miljoner kronor i transaktionsvärde under 2020, det vill säga det belopp som kunderna betalade för tjänsterna. Enligt egen utsago har man ungefär 16 000 registrerade gig-arbetare och över 34 000 kunder på plattformen.


Innehåll från TaniumAnnons

Skaffa full visibilitet i företagets nätverk – med Tanium

Enligt beräkningar kommer det vid 2025 att finnas 75 miljarder endpoint-enheter uppkopplade till företagsnätverk. Detta ställer komplexa krav på hantering och skydd av verksamhetskritiska data. Trots detta finns det stora brister hos många företag vad gäller endpoint-hantering, säkerhet och visibilitet. 

Läs mer om utmaningarna med endpoint-säkerhet 

Sedan Tanium startades av far och son 2008, har företaget arbetat utifrån en enda målsättning; att utveckla och förädla ny arkitektur som möjliggör bättre nätverksvisibilitet och enklare och säkrare hantering av verksamhetskritiska data. I takt med att distansarbete och antalet endpoint-enheter ökar blir detta en affärsavgörande fråga för många företag. 

– Tanium är en plattform för klientadministration som är inriktad på hantering av Säkerhet, Risk & Compliance och IT Operations utifrån samma datakälla med endast en klient och väldigt lite infrastruktur. Plattformen är baserad på öppna API:er och kan kompletteras med moduler efter behov så kunden kan växa med Tanium och dessa moduler. Det spelar ingen roll om man har sina klienter och/eller servrar on-premise eller i molnet – med Tanium kan man managera dem i nästintill realtid, med full visibilitet och minimal infrastruktur, berättar Arash Serpoushan, regionchef för Norden och Baltikum.

Vad omfattar Tanium?  

Kontrollerar viktiga parametrar

Med andra ord möjliggör Tanium komplett kontroll och översikt på var alla enheter finns samt vilka som har åtkomst till nätverket och använder enheterna, oavsett om det rör sig om 100 eller en miljon endpoints. Dessutom visar plattformen hur enheter och användare möter företagens säkerhetsstandarder vad gäller exempelvis patchning, installerade mjukvaruprogram och användarrättigheter. 

– Detta är ovärderlig information. I våra samtal med kunder ser vi att företag har mellan 10 och 15 procent fler enheter som kopplar upp sig mot nätverket än vad de ansvariga tror. Har man då 50 000 enheter i sitt nät, kan det röra sig om 7 500 extra maskiner – en enorm säkerhetsrisk. Tanium bryr sig inte om var användarna sitter; har de tillgång till internet kontrollerar plattformen samtliga viktiga parametrar innan de släpps in på nätverket, betonar Peter Lamber, ansvarig för Taniums ekosystem av partners.

Se Tanium in action 

Behöver bara 15 sekunder

Tanium utmärker sig dock på ytterligare vis. Plattformen fungerar som ett övergripande paraply, vilket omfattar företagets existerande infrastrukturer och verktyg. Därmed samlas automatiskt all data från samtliga verktyg i ett och samma gränssnitt – på 15 sekunder. 

– Med traditionella strukturer kan det i värsta fall ta dagar, eller till och med veckor, att få den information man efterfrågar. Med Tanium får man snabbt tag på det man behöver och kan uppdatera lika snabbt tillbaka, så att man motverkar risken för datasilos. Det säger sig självt att detta innebär en stor fördel, inte minst då man säkerställer att beslut fattas utifrån korrekta och aktuella data, betonar Arash.

Detektera, agera och stoppa

Möjligheten att snabbt visualisera och accessa relevant information innebär således omfattande vinningar för företag – plattformens automatiserade funktioner, i kombination med ett gemensamt gränssnitt och den minimala infrastrukturen, bidrar till en värdefull samsyn bland medarbetarna och därutöver till att livslängden på företagets enheter förlängs avsevärt. 

– Detta medför en kraftig förenkling av IT-miljö och processer, som ger förmågan att inte bara detektera, utan också agera och stoppa incidenter. Detta är ett vinnande koncept, något som bevisas av att efterfrågan på våra lösningar har ökat kraftigt det senaste året. Vi har också utökat vår personalstyrka från 6 personer till 11 personer under året som gått, så det är en spännande utveckling, avslutar Peter.

Läs mer om Tanium här 

Eller kontakta Exclusive Networks

Exclusive Networks är en global värdeadderande distributör med fokus på IT-säkerhet, datacenter och molnlösningar. 

Låt Exclusive Networks vara din startpunkt – vi hjälper dig! 

 

Mer från Tanium

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tanium och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?