1515
Annons

Impact Summit Åre – se allt från Di Digitals storsatsning på hållbarhet

Di Digitals arena Impact Summit Åre har under torsdagen premiär. Tillsammans med Google och stiftelsen Norrsken lyfter vi de viktigaste samhällsutmaningarna och tekniska innovationerna. Här kan du se alla intervjuer och debatter från dagen.

Impact Summit Åre arrangeras av Di Digital tillsammans med Google GOOGL 0,00% Dagens utveckling och ingår som del i Åre Business Forum. Programmet fokuserar på socialt entreprenörskap och så kallade impact-investeringar, det vill säga investeringar som görs i bolag vars affärsidé handlar lika mycket om att lösa samhällsproblem som att tjäna pengar.

Anna Wikland, chef Google Sverige.
Anna Wikland, chef Google Sverige.Foto:Hampus Andersson, Hampus Andersson (Di)

TV: Intervju med Niklas Adalberth, grundare av stiftelsen Norrsken och Anna Wikland, chef för Google Sverige. 

Kognitys Karin Bjerde, samt grundarna Hugo Wernhoff och Nicholas Johansson.
Kognitys Karin Bjerde, samt grundarna Hugo Wernhoff och Nicholas Johansson.

TV: Tove Larsson, Chief Investment Manager Norrsken presenterar Norrskens lista The Impact 100 där bland annat startup tour-vinnarna Kognity ingår och finns på plats i Åre. 

Tomas Tobé (M), gruppledare för EU-nämnden.
Tomas Tobé (M), gruppledare för EU-nämnden.Foto:Claudio Bresciani/TT

TV: Investeringar och tillväxt i hållbarhet. Paneldiskussion med Tove Larsson, Chief Investment Manager Norrsken, Karin Ebbinghaus, Investment Manager Almi Invest Greentech, Judit Wefer, Programledare Social Innovation Vinnova, Tomas Tobé, Gruppledare EU-nämnden. 

Susanna Campbell, chief investment officer, Norrsken Foundation.
Susanna Campbell, chief investment officer, Norrsken Foundation.Foto:Jack Mikrut

TV: Susanna Campbell intervjuas om investeringar i startupbolag med hållbarhet som affärsidé.

Anders Ygeman (S), Digitaliserings- och energiminister.
Anders Ygeman (S), Digitaliserings- och energiminister.Foto:Amanda Lindgren

TV: Intervju med Anders Ygeman (S) om digitalisering och hållbarhet.  


Innehåll från Björn LundénAnnons

Allvarliga fel i företagens bokföring – litar för mycket på sina bokföringsprogram

Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.
Ulf Bokelund Svensson är vd på Björn Lundén AB som nu lanserar ett nytt bokföringsprogram med kunskapsstöd.

Både myndigheter och branschorganisationer larmar nu om att företagens bokföring ofta innehåller allvarliga fel och brister. Den enskilde företagaren – som litar på att bokföringsprogrammet ser till att allt blir rätt – riskerar att göra sig skyldig till både bokföringsbrott och skattebrott. Programvaruleverantören Björn Lundéns vd varnar för att det kan bli en utdragen och kostsam process men påpekar också att det finns sätt att undvika att hamna här.

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén har följt den här utvecklingen och när man nu lanserar ett nytt bokföringsprogram har man byggt in ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt. 

– Det finns många bokföringsprogram att välja bland på den svenska marknaden. De flesta är webbaserade och med många automatiserade funktioner som underlättar och snabbar upp bokföringsarbetet. Mycket i bokföringen går att automatisera men det krävs ändå kunskaper om olika regler för att redovisningen ska bli rätt och t ex kunna ligga till grund för företagets deklaration, säger Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén AB.  

Vanliga fel i företagens redovisning är bland annat missad förmånsbeskattning, felaktiga eller inga periodiseringar av utgifter, felaktigt avdragen moms eller representation. Listan kan göras lång.

Går inte att skylla på bokföringsprogrammet

Ansvaret för företagets redovisning och eventuella fel vilar helt på företagaren. Det går alltså inte att skylla på bokföringssystemet. Inte heller på man fått tidigare års deklarationer ”godkända”. Långt ifrån alla deklarationer granskas, så det faktum att man inte fått deklarationen underkänd av Skatteverket betyder inte att den godkänts.

– I dagsläget är det bara vi på Björn Lundén som verkligen backar upp företagare som vill sköta bokföringen på egen hand med ett omfattande kunskapsstöd som hjälper företagaren att göra rätt, förklarar Ulf Bokelund Svensson. Våra bokföringspaket innehåller en unik kombination av modern och lättanvänd programvara, kraftfulla verktyg och bokföringskunskap. 

För den som inte har tid för eller intresse av att sköta bokföringen är Ulfs tips att helt enkelt ta hjälp av en redovisningsbyrå för att på så vis kvalitetssäkra redovisningen och samtidigt få mer tid för kärnverksamheten.  

Läs mer på bjornlunden.se 

 

 

Mer från Björn Lundén

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Björn Lundén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?