Annons

Hon ska investera statliga miljoner – letar greentech

Statliga Saminvest lovar att gå in med totalt 23 miljoner kronor i startupbolag – om ett antal utvalda affärsänglar gör samma sak. "Det här avtalet är otroligt viktigt för att Sverige ska kunna konkurrera", säger affärsängeln Anna Ljungbergh. 

Övre raden från vänster: Peder Hasslev (Saminvest), Erik Wijnbladh (Saminvest), Maria Ljungberg (Sting). Nedre raden från vänster: Anna Ljungbergh, Lars Lindgren, Mattias Weinhandl, Anders Göransson och Boel Swartling.
Övre raden från vänster: Peder Hasslev (Saminvest), Erik Wijnbladh (Saminvest), Maria Ljungberg (Sting). Nedre raden från vänster: Anna Ljungbergh, Lars Lindgren, Mattias Weinhandl, Anders Göransson och Boel Swartling.Foto:Press.

Saminvest, ett helägt statligt riskkapitalbolag som grundades 2016, investerar upp till 23 miljoner kronor tillsammans med utvalda affärsänglar i Stings affärsängelbolag Propel Capital IV. 

”Jag tycker om att kunna gå in tidigt och även att vara med i följdinvesteringar. Jag ser en fördel i att kunna vara med och stötta bolagen i några rundor till”, säger Anna Ljungbergh, som är en av de sammanlagt sex utvalda affärsänglarna i programmet.  

Saminvest lovar att matcha de investeringar som affärsänglarna gör i Propel Capitals portföljbolag. Propel Capital IV blir därmed först i Sverige att få ett saminvesteringsavtal med Saminvest. 

Läs mer: Affärsänglar och startups får 150 miljoner i statligt riskkapital 

Förutom Anna Ljungbergh är de andra affärsänglarna som valts ut Lars Appelstål, Anders Göransson, Lars Lindgren, Boel Rydenå Swartling och Mattias Weinhandl. 

För att affärsänglarna ska få ingå i avtalet ska de bland annat ha tidigare erfarenhet av att göra investeringar i startups, vilja göra fler investeringar och investera framåt. 

För Anna Ljungbergh är det avgörande att hon tror på personerna som ska föreverkliga ett bolags idé när hon investerar och att de har ett starkt engagemang.

”Som affärsängel är det lätt att bli lite förälskad i en affärsidé, att man känner att det här tror jag på, det här behövs och skulle göra nytta. Men det är inte jag som ska göra det, så därför behöver jag känna att personerna som driver bolaget också brinner för det, är långsiktiga och har uthålligheten.”

Anna Ljungbergh vill investera i bolag som påverkar, har långsiktigt affärsmodeller och gör skillnad i sättet människor lever i dag eller som bidrar till en förbättrad miljö. 

”Jag var med om en väldigt stark startupscen precis innan år 2000 och den bubblan, men det var på ett helt annat sätt då. Visionerna har utvecklats och ekosystemet är mer utvecklat och moget i dag. Jag tycker att det är jätteviktigt att det går framåt”, säger Anna Ljungbergh. 

Läs mer: Hon ska ta cleantech till ny nivå – samlar investerare och bolag 

Tidigare fanns de starka affärsnaven i Silicon Valley och Stockholm. Nu utvecklas de på många fler platser i världen vilket gör att Sverige måste bli ännu mer konkurrenskraftigt, enligt Anna Ljungbergh. 

”Det känns jätteviktigt att vi har ett starkt ekosystem i Sverige för att kunna konkurrera, för konkurrensen kommer bara att öka. Och då ska man inte sticka under stolen med att pengar är väldigt viktigt och i de tidiga skedena behöver systemet kapital. Så jag ser väldigt positivt på att vi även får med staten som en spelare.”

Innehåll från WintAnnons

Egen konsultfirma – hur mycket måste du ta betalt?

Många som driver tjänste- och konsultbolag vet inte ifall deras timpriser kan täcka bolagets löpande utgifter, vilket kan få förödande konsekvenser för deras ekonomi. Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint berättar hur du kan försäkra dig om att du tar rätt timpris för dina tjänster.

Det är vanligare än man kan tro att den som startar upp ett tjänsteföretag väljer att erbjuda ett timpris helt baserat på magkänsla – eller genom att lägga sig på samma nivå som sina konkurrenter. 

– Det man då glömmer bort är att timpriset inte bara är en siffra i en offert, utan någonting som ska se till att du har råd att betala ut din lön och täcka bolagets kostnader varje månad, säger Anders Nilsson, skatte- och redovisningsexpert på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. 

Hur mycket behöver du fakturera varje månad?

Det bästa sättet för att bestämma ditt timpris är enligt Anders att börja bakifrån och ställa dig följande frågor:

1. Hur hög lön vill jag och mina eventuella kollegor kunna ta ut varje månad, före skatt?

2. Vilka fasta kostnader, utöver lönekostnader och arbetsgivaravgifter, har jag i firman? (hyra av kontor, telefonräkning, bokföringskostnader, programvaror, etc.)

– När du har dessa summor klara för dig finns flera kalkylverktyg på nätet som du kan använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera varje månad för att täcka såväl de fasta kostnaderna som din lön och arbetsgivaravgifterna, säger han.

– Ponera att du är ensam i bolaget och vill plocka ut en lön på 40 000 kr före skatt. Dessutom har du fasta kostnader på 15 000 kr i månaden. Då skulle du behöva fakturera för ungefär 76 100 kr/månad för att gå plus minus noll. Men helst vill du såklart gå ytterligare lite plus varje månad för att få ett bra resultat och möjlighet till en utdelning i slutet av året, så vi höjer den siffran till minst 80 000 kr.

Läs också: Företagare – så bör du tänka kring din lön 2023 

Vad blir ditt timpris?

Nu när du vet detta blir nästa steg att avgöra hur många timmar i månaden du kommer kunna ta betalt för. En genomsnittlig arbetsmånad består av 167 timmar, varav ganska många kommer behöva vara odebiterade, då du arbetar med administration, försäljning, reser, går på kundmöten eller på annat sätt lägger ner tid som du inte kan ta betalt för. 

När du räknar ut ditt timpris måste du med andra ord ta höjd för vilken debiteringsgrad du kommer kunna upprätthålla. 

– Man skulle kunna hävda att en sjuttioprocentig debiteringsgrad är ett riktmärke att sträva mot. Det skulle i så fall innebära att du ska försöka ta betalt för ca 117 av dina 167 timmar varje månad, vilket ger dig ett lägsta timpris på ca 685 kr/h (80 000 / 117 ≈ 683,8). För att klara break-even varje månad alltså, påpekar Anders.

Tänk på marginalerna

Nu när du vet allt detta kan du börja kolla vad du har för marginaler att höja ditt timpris ytterligare. 685 kr/h är ditt minimum, men du vill ju kunna gå plus när du har en bra månad så att du har en extra buffert att spela på ifall någon månad skulle gå sämre. Helst vill du alltså höja priset lite till. 

– Det är nu du kan börja snegla på konkurrenterna. Tar de 800, 900 eller till och med 1100 kr/h? Då finns såklart utrymme för dig att höja ditt pris också. Ju högre du har utrymme att gå, desto bättre för dina marginaler, säger Anders. 

Han påpekar också att det finns fler parametrar att ta hänsyn till när det gäller just marginalerna, till exempel att försöka öka debiteringsgraden. Eftersom tid bokstavligt talat är pengar för den som säljer tjänster finns mycket att vinna på att minimera den arbetstid som du inte kan ta betalt för. 

– Ju fler administrationstimmar du kan kapa bort, desto mer tid kan du lägga på att hjälpa dina kunder – vilket innebär extra klirr i kassan för dig. Genom att automatisera din bokföring och ekonomihantering slipper du mycket pappersarbete som du istället kan lägga på det du gör bäst.

Läs mer: så automatiserar Wint din bokföring 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera