1515

Hon lämnar Tieto för toppjobb på Techbuddy

Techprofilen Ishtar Touailat lämnar Tieto och blir affärsutvecklingschef på Techbuddy. ”Jag vill vara med och bygga ett gig-bolag som är skalbart, hållbart och schyst”, säger hon.

Ishtar Touailat, ny affärsutvecklingschef på Techbuddy.
Ishtar Touailat, ny affärsutvecklingschef på Techbuddy.

Ishtar Touailat lämnar rollen som innovationschef på konsultjätten Tieto TIETOS -3,63% Dagens utveckling efter två år. Nya uppdraget är som affärsutvecklingschef på Techbuddy. Startupbolaget grundades av Tahero Nori och beskrivs ofta som ett slags ”Uber för techsupport”.

”Jag har känt Tahero i flera år och följt hans resa med Techbuddy. Vi har ju en liknande bakgrund. Han kom till Sverige som flykting, jag tog hand om mig själv som tonåring. Vi vill driva företag där mångfald, jämställdhet och inkludering genomsyrar allt vi gör.”

Läs mer: Techbuddys grundare kom hit som flykting – skapar jobb åt tusentals ungdomar 

Varför slutade du på Tieto?

”Jag började där för att skapa skillnad inom den offentliga sektorn i Sverige. Vi jobbade mycket med teknik och AI inom vården. Det har lyckats och gått bra. På Techbuddy ser jag fram emot att göra skillnad på global nivå.”

Vad innebär din roll på Techbuddy?

”Jag började den 1 maj som affärsutvecklingschef med ansvar för AI. Jag ska skala upp bolaget på nya marknader och även fokusera på cirkulär ekonomi och hållbarhet.”

Techbuddy finns i Sverige, Spanien och Israel?

”Ja. Och vi går just nu in i Italien och Tyskland. Målet är att fortsätta ha en schyst agenda och minska klyftor i samhället. Vi ger jobb åt unga och utbildar de som vill i Techbuddy Acadamy. Medan bolag som Foodora och Uber Eats betalar låga löner tjänar våra ”buddies” 230 kronor i timmen. Vi vill tänka långsiktigt, attrahera talanger och behålla dem.”

Ska du fortsätta med dina olika sidouppdrag?

”Ja! Jag är ju krönikör på tidningen Chef och ska fortsätta föreläsa om AI och innovation, etik och framtid. Min baby är fortfarande Futuristas, ett techprogram som utbildar kvinnor. På senaste har vi även fokuserat på barn och ungdomar.”

Vad gör ni för ungdomar?

”Vi drar igång ett tvåveckorsprogram på coworkingbolaget The Park i sommar med fokus på programmering, AI och självledarskap. Alla intäkter går till att göra samma sak i Etiopien, kostnadsfritt. Tahero och jag pratar om att skapa ett samarbete mellan Futuristas och Techbuddy.”

Läs mer: Ishtar är framtidens kvinnliga ledare: ”Jag har gråtit av glädje” 

Fotnot: Techbuddy kopplar samman drygt 1 200 frilansande tekniker med privatpersoner och småföretagare som behöver hjälp. Teknikerna utbildas kontinuerligt och agerar även ambassadörer åt 25 partners som Telia och Media Markt. I år spår vd Tahero Nori  en omsättning på 60 Mkr.


Innehåll från SavelendAnnons

Enastående framgångsrikt Q2 för SaveLend

Efter sommarens börsnotering har har P2P-investeringsplattformen SaveLend haft fortsatt vind i seglet, med stora onboardingar och rekordmånga nya kunder.

– Vi ser det stora intresset som ett kvitto på att detta är ett vinnande koncept, säger vd Ludwig Pettersson.

Läs mer om SaveLends plattform 

Under sommaren börsnoterades investerings- och sparplattformen SaveLend med en överteckning på cirka 680 procent och har nu över 2000 aktieägare. Sedan dess har såväl investerare som aktieägare på plattformen ökat. 

Dessutom har fastighetsförvaltaren Fastum och fackförbundet Akavia genomgått framgångsrik onboarding på faktureringsplattformen och bidragit med kraftigt ökade transaktionsvolymer.

– Vi har haft tydliga finansiella mål på att växa 25 procent organiskt varje år – dessa mål kommer vi att överträffa och vi ser fram emot att sätta upp nya mål inför nästa år. Det fanns en viss oro för att en så stark utveckling skulle anstränga vår organisation, men vi har upprätthållit vår leveranskapacitet utan problem, även under hög belastning. Därmed har vi också fått bekräftelse på plattformarnas skalbarhet.

Överträffar uttalad målsättning

Nyfikenheten på kreditinvesteringar blir allt större, vilket SaveLends peer-to-peer-plattform är ett levande bevis på. Krediter anses vara ett tryggt tillgångsslag som passar de flesta och avkastningen kommer investerarna till godo i form av utbetald ränta. 

– Krediter ger ett mer förutsägbart kassaflöde än andra tillgångsslag, eftersom det inte är avhängigt börsen i samma utsträckning. Detta har resulterat i att vi kontinuerligt har överträffat vår uttalade målsättning om att leverera 7-9 procents avkastning, vilket vi givetvis avser fortsätta med, betonar Ludwig.

Under augusti presenterades också SaveLends mycket positiva resultat för Q2. Plattformens samlade kapital ökade till 373 miljoner kronor jämfört med 222 miljoner kronor 2020, och snittavkastningen på utlånat kapital låg fortsatt mycket högt, på 10,7 procent. Samtidigt ökade nettoomsättningen med hela 75 procent. 

Med Europa som sitt spelfält

För närvarande är SaveLend aktiva i Sverige, Finland och Polen, vilka är stora marknader för kreditinvesteringar. Fokus ligger i dagsläget på att fortsätta befästa sin närvaro här, men i framtiden är målet att göra hela Europa till företagets spelfält. Ludwig konstaterar dock att det förutsätter en välutvecklad bankinfrastruktur, med fortsatt fokus på automatisering och bra tillgång till kreditdata. 

– Det finns alltid mycket att tänka på när man etablerar sig på nya marknader, men vi har en effektiv och smart modell med enorm potential. Det kommer att bli spännande att vidareutveckla den, avslutar Ludwig.

Sätt igång att investera i SaveLend 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?