1515

Hon lämnar elitens konferens i Stockholm – Daniel Ek söker efterträdare

Techprofilen Natalia Brzezinski lämnar posten som vd för teknik- och framtidskonferensen Brilliant Minds. Nu söker medgrundaren Daniel Ek en efterträdare som kan ratta evenemanget inför 2021. 

Natalia Brzezinski, avgående vd för den exklusiva techkonferensen Brilliant Minds, intervjuar Barack Obama 2019.
Natalia Brzezinski, avgående vd för den exklusiva techkonferensen Brilliant Minds, intervjuar Barack Obama 2019.

Spotifys grundare Daniel Ek har sedan 2015 arrangerat den stjärnspäckade teknik- och framtidskonferensen Brilliant Minds i Stockholm. Bolaget bakom festivalen heter Symposium och startades av Daniel Ek tillsammans med Aviciis tidigare manager Ash Pournouri. 

Det uttalade målet är att haussa Stockholm och skapa ett ”kreativt Davos”. 

Sedan 2016 har Natalia Brzezinski varit vd för evenemanget. Hon flyttade till Sverige 2011, som medföljande ambassadörshustru, och har sedan dess byggt upp ett imponerande kontaktnätverk inom näringslivet och kulturlivet i både Sverige och USA.

Läs mer: Natalia Brzezinski lockar kändiseliten till Sverige 

Men nu står det klart att hon lämnar posten den 1 september.

”Att vara vd för Brilliant Minds har varit en av mitt livs största upplevelser. Genom att jobba med Brilliant Minds Foundation och tillsammans med otroliga visionärer som Daniel Ek, har vår styrelse och team överträffat alla mina förhoppningar och mål för forumet och för mig själv” säger hon i ett skriftligt uttalande.

Brilliant Minds medgrundare och ordförande Daniel Ek uppger att de tillsammans tagit beslutet och att man nu söker en ny vd.

”Styrelsen och jag vill tacka Natalia för hennes insatser och bidrag för att forma Brilliant Minds. Det är genom Natalias engagemang och kreativitet som Brilliant Minds skapat en global gemenskap, enade bakom en rörelse för att forma en framtid genom att utmana det gamla”, säger Daniel Ek. 

Läs mer: Wallenberg och Stenbeck går in som delägare i Daniel Eks techkonferens

För ett par år sedan fick Symposium in maktfamiljerna Wallenberg, Stenbeck, Ax:son Johnson och Olsson som finansiärer och delägare.

I fjol lockade Brilliant Minds profiler som USA:s förre president Barack Obama, klimataktivisten Greta Thunberg, den förre amerikanske utrikesministern John Kerry, Netflixchefen Ted Sarandos (som även är ledamot i Spotifys styrelse), modedesignern Diane von Furstenberg, supermodellen Naomi Campbell, skådespelare som Gwyneth Paltrow och Joel Kinnaman, liksom svenska näringslivsprofiler som Cristina Stenbeck, Karl-Johan Persson och Jacob Wallenberg.

Även många svenska techprofiler deltog i evenemanget, som hålls på Grand Hôtel bakom stängda dörrar för inbjudna gäster. Bland dem utmärker sig Einrides Robert Falck, Gigitals Viktoriya Kromchanka och Volvo Cars startup M:s Bodil Eriksson.  

I år skulle temat vara ”Fågeln Fenix”, med ett fokus på hållbarhet. Men coronakrisen fick arrangörerna att skjuta upp evenemanget till juni nästa år. 

Läs mer: Techprofilen Natalia Brzezinski går in i Norrskens styrelse

Numera är Natalia Brzezinski åter bosatt i USA, men har kvar vissa engagemang inom det svenska näringslivet. I fjol blev hon styrelsemedlem i Klarna-grundaren Niklas Adalberths välgörande stiftelse Norrsken. 

Hon är uppvuxen i Chicago med en mamma från Polen och en pappa från Ukraina. Hon har studerat ­internationella relationer på universitet i USA och Danmark, gjort praktik i John Kerrys presstab och varit frilansjournalist för tidningar som Huffington Post.

Under sin tid i Stockholm 2011–2015 skrev hon en uppmärksammad blogg om livet på amerikanska ambassaden. Har därefter gjort flera poddar, bland annat ”Stand out!”, där hon intervjuade framgångsrika kvinnor, och nuvarande ­Brilliant Minds podcast, där många av de stjärnor som medverkat på konferensen intervjuas. 

Under första upplagan av Brilliant Minds var hon med som bollplank och moderator innan hon utsågs till vd för evenemanget.


Innehåll från Oscar JacobsonAnnons

Oscar Jacobson Custom Made

I Oscar Jacobsons nya Custom Made-tjänst erbjuds enkelheten i konfektion tillsammans med valfriheten inom måttsömnad tillsammans med ett utbud av nära 400 olika tyger.

Som kund kan man sondera bland företagets stora utbud av kavaj- och byxmodeller och samtidigt anpassa dessa efter sina personliga önskemål rörande såväl tyg, detaljer och passform. 

Hur går då tjänsten till?

Som kund besöker man någon av Oscar Jacobsons egna butiker där man tillsammans med företagets Custom Made-specialister påbörjar en konsultation. 

Vilken typ av plagg är man ute efter? Är det en kostym för ett bröllop, smoking för nyår eller kanske en ledig kavaj till sommarsemestern? 

Baserat på det behov du har som kund så erbjuds du att prova bland det gedigna utbudet av kavajmodeller som företaget erbjuder på galge. Här finns mängder av alternativ så som enkelknäppt, dubbelknäppt samt smokings med exempelvis sjalslag eller väst. 

I byxväg finns alternativ med såväl enkla som dubbla plisséringar men även slät front för de som önskar. Önskar man en modell med högre livhöjd eller kanske något smalare finns även detta att finna i det befintliga utbudet. 

När man som kund hittat en modell av kavaj och/eller byxa som man känner sig bekväm med kan man även sondera mellan alla olika storlekar. En traditionell storlek 50 kanske sitter bra i kroppen men uppfattas som aningen kort? Då kan man basera sin beställning på en 150 dvs samma storlek med tilltagen längd i kropp och ärm. 

Samma sak gäller såklart för kortare storlekar samt för byxor som t ex automatiskt får en något högre livhöjd i en extra lång storlek. Än så länge har man som kund endast baserat sina val på befintliga storlekar och modeller men tjänsten begränsas inte till det. 

Utöver lång- respektive kortstorlekar kan kostymens grundläggande mått korrigeras ytterligare av företagets specialister om så skulle behövas. 

Det kan handla om att ta in midjan eller fotvidden någon extra cm eller att anpassa ärm- och benlängd till exakt bärarens önskemål. 

400 tyger att välja på

När man valt ut modell och storlek kommer vi till det som kanske lockar allra flest med en Custom Made-tjänst; tygvalet. Tillsammans med Oscar Jacobsons kunniga personal får man som kund sondera ett brett utbud av ca. 400 tyger för såväl höst som vår från några av Italiens absolut främsta väverier. Är det kanske ett svalt ulltyg för ett sommarbröllop eller kanske en matigare flanell för hösten? Utöver ett brett utbud av kvaliteter så finns det även en rad alternativ av nyanser inom varje kategori som ger närmast oändliga möjligheter kring vad man vill beställa. 

Sist men inte minst kommer vi till detaljerna på dina plagg. Här finns möjlighet att efter personlig smak välja knappar, foder och slag på sin kostym vilket på många sätt bidrar till en mer personlig prägel. Man kanske vill ha en vit smokingjacka utan silkesklädda slag. Eller så vill man ha ett klassiskt alternativ med ribbat silke som matchar revärerna längs byxans söm vilket också går utmärkt. 

Alla eventuella skräddarändringar är inkluderade i priset

Normalt när det handlar om måttsömnad eller skräddarsytt brukar priserna överstiga de inom konfektion avsevärt men i Oscar Jacobsons fall har man valt att kunna erbjuda den här Custom Made-tjänsten med ett prispåslag på endast 1 500 kr utöver motsvarande modell i konfektion. 

Det som påverkar priset är istället valet av tyg där man som konsument kan välja allt från prisvärda baskvaliteter till några av världens lyxigaste kvaliteter från Loro Piana. 

Det som särskiljer den här tjänsten från många andra aktörer är att hos Oscar Jacobson finns alla företagets modeller faktiskt att beställa och du får direkt en tydlig och överskådlig bild av vad du som kund beställer. 

Många aktörer har istället en separat leverantör för sina måttsydda plagg vilket gör att plaggen du ser i kollektionen inte går att måttbeställa. Lägg därtill flexibiliteten hos Oscar Jacobson i valmöjligheterna kring tyg, passform och detaljer så förenar tjänsten det bästa delarna av konfektion och måttsömnad. 

En annan stor fördel med den här typen av tjänst är att de eventuella skräddarändringar som snarare är regel än undantag för en konfektionskostym kan undvikas då de inkluderas i priset av tjänsten. 

Leveranstiden på en kavaj eller kostym inom Custom Made-tjänsten ligger normalt på 5 veckor från beställning men går även få med expressleverans på 2 veckor. 

Läs mer 

 

Mer från Oscar Jacobson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oscar Jacobson och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?