1515

Hon drev Daniel Eks elitkonferens i Stockholm – blir Klarnas strategichef i USA

Natalia Brzezinski kom till Sverige 2011 som amerikansk ambassadörshustru och blev senare vd för Daniel Eks teknikkonferens Brilliant Minds. Nu har hon flyttat tillbaka hem till USA – och blir strategichef för Klarnas verksamhet i landet.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski – som värvar profilen Natalia Brzezinski till sin verksamhet i USA.
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski – som värvar profilen Natalia Brzezinski till sin verksamhet i USA.Foto:Di.

Spotifys grundare Daniel Ek har sedan 2015 arrangerat den stjärnspäckade teknik- och framtidskonferensen Brilliant Minds i Stockholm. Den hålls på Grand Hôtel bakom stängda dörrar, enbart för inbjudna gäster. 

I maj i år stod det klart att evenemangets vd Natalia Brzezinski valde att kliva av sin roll, efter fyra år på posten. Hon flyttade först till Sverige 2011, som medföljande hustru till USA:s dåvarande ambassadör Mark Brzezinski, och byggde sedan upp ett stort kontaktnätverk inom näringslivet och kulturlivet i Sverige.

Nu har Natalia Brzezinski flyttat hem till USA och gjort klart med ett nytt uppdrag. Banden till Sverige klipps inte än, då hon blir ny strategichef för det svenska betalbolaget Klarnas verksamhet i landet.

”Svenska värderingar med rötter i öppenhet, transparens, jämlikhet, förtroende och socialt ansvarstagande – gift med en orädd entreprenörsanda är det perfekta receptet för långsiktig innovation”, skriver hon själv på Linkedin med anledning av sitt nya jobb.

Klarna har vuxit snabbt i USA under det senaste året och har nu 1,2 miljoner appanvändare i landet. Totalt har 9 miljoner amerikaner betalat med Klarna i USA. Den mest populära produkten är möjligheten shoppa från vilken handlare som helst och dela upp betalningen i flera räntefria betalningar.

Det svenska bolaget har skrivit flera exklusiva avtal med handlare i USA, senast med anrika Macy's som är en av de största varuhuskedjorna på marknaden. De klev även in som delägare i Klarna.

Natalia Brzezinski är uppvuxen i Chicago med en mamma från Polen och en pappa från Ukraina. Hon har studerat ­internationella relationer på universitet i USA och Danmark, gjort praktik i John Kerrys presstab och varit frilansjournalist för tidningar som Huffington Post.

Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski var en av de första entreprenörer hon träffade efter att ha kommit till Sverige 2011.

”Som ett barn av polska invandrare, precis som mig, blev jag omedelbart imponerad av honom och hans fokus, disciplin och vision. Jag är så stolt över att kunna arbeta för honom och hans amerikanska team nu”, skriver Natalia Brzezinski på Linkedin.

Natalia Brzezinski blev i fjol utsedd till styrelseledamot i den välgörande stiftelsen Norrsken, som drivs av en annan av Klarnas tre grundare: Niklas Adalberth.

Läs mer: Hon lämnar elitens konferens i Stockholm – Daniel Ek söker efterträdare

Intervju: Natalia Brzezinski lockar kändiseliten till Sverige 


Innehåll från Oscar JacobsonAnnons

Oscar Jacobson Custom Made

I Oscar Jacobsons nya Custom Made-tjänst erbjuds enkelheten i konfektion tillsammans med valfriheten inom måttsömnad tillsammans med ett utbud av nära 400 olika tyger.

Som kund kan man sondera bland företagets stora utbud av kavaj- och byxmodeller och samtidigt anpassa dessa efter sina personliga önskemål rörande såväl tyg, detaljer och passform. 

Hur går då tjänsten till?

Som kund besöker man någon av Oscar Jacobsons egna butiker där man tillsammans med företagets Custom Made-specialister påbörjar en konsultation. 

Vilken typ av plagg är man ute efter? Är det en kostym för ett bröllop, smoking för nyår eller kanske en ledig kavaj till sommarsemestern? 

Baserat på det behov du har som kund så erbjuds du att prova bland det gedigna utbudet av kavajmodeller som företaget erbjuder på galge. Här finns mängder av alternativ så som enkelknäppt, dubbelknäppt samt smokings med exempelvis sjalslag eller väst. 

I byxväg finns alternativ med såväl enkla som dubbla plisséringar men även slät front för de som önskar. Önskar man en modell med högre livhöjd eller kanske något smalare finns även detta att finna i det befintliga utbudet. 

När man som kund hittat en modell av kavaj och/eller byxa som man känner sig bekväm med kan man även sondera mellan alla olika storlekar. En traditionell storlek 50 kanske sitter bra i kroppen men uppfattas som aningen kort? Då kan man basera sin beställning på en 150 dvs samma storlek med tilltagen längd i kropp och ärm. 

Samma sak gäller såklart för kortare storlekar samt för byxor som t ex automatiskt får en något högre livhöjd i en extra lång storlek. Än så länge har man som kund endast baserat sina val på befintliga storlekar och modeller men tjänsten begränsas inte till det. 

Utöver lång- respektive kortstorlekar kan kostymens grundläggande mått korrigeras ytterligare av företagets specialister om så skulle behövas. 

Det kan handla om att ta in midjan eller fotvidden någon extra cm eller att anpassa ärm- och benlängd till exakt bärarens önskemål. 

400 tyger att välja på

När man valt ut modell och storlek kommer vi till det som kanske lockar allra flest med en Custom Made-tjänst; tygvalet. Tillsammans med Oscar Jacobsons kunniga personal får man som kund sondera ett brett utbud av ca. 400 tyger för såväl höst som vår från några av Italiens absolut främsta väverier. Är det kanske ett svalt ulltyg för ett sommarbröllop eller kanske en matigare flanell för hösten? Utöver ett brett utbud av kvaliteter så finns det även en rad alternativ av nyanser inom varje kategori som ger närmast oändliga möjligheter kring vad man vill beställa. 

Sist men inte minst kommer vi till detaljerna på dina plagg. Här finns möjlighet att efter personlig smak välja knappar, foder och slag på sin kostym vilket på många sätt bidrar till en mer personlig prägel. Man kanske vill ha en vit smokingjacka utan silkesklädda slag. Eller så vill man ha ett klassiskt alternativ med ribbat silke som matchar revärerna längs byxans söm vilket också går utmärkt. 

Alla eventuella skräddarändringar är inkluderade i priset

Normalt när det handlar om måttsömnad eller skräddarsytt brukar priserna överstiga de inom konfektion avsevärt men i Oscar Jacobsons fall har man valt att kunna erbjuda den här Custom Made-tjänsten med ett prispåslag på endast 1 500 kr utöver motsvarande modell i konfektion. 

Det som påverkar priset är istället valet av tyg där man som konsument kan välja allt från prisvärda baskvaliteter till några av världens lyxigaste kvaliteter från Loro Piana. 

Det som särskiljer den här tjänsten från många andra aktörer är att hos Oscar Jacobson finns alla företagets modeller faktiskt att beställa och du får direkt en tydlig och överskådlig bild av vad du som kund beställer. 

Många aktörer har istället en separat leverantör för sina måttsydda plagg vilket gör att plaggen du ser i kollektionen inte går att måttbeställa. Lägg därtill flexibiliteten hos Oscar Jacobson i valmöjligheterna kring tyg, passform och detaljer så förenar tjänsten det bästa delarna av konfektion och måttsömnad. 

En annan stor fördel med den här typen av tjänst är att de eventuella skräddarändringar som snarare är regel än undantag för en konfektionskostym kan undvikas då de inkluderas i priset av tjänsten. 

Leveranstiden på en kavaj eller kostym inom Custom Made-tjänsten ligger normalt på 5 veckor från beställning men går även få med expressleverans på 2 veckor. 

Läs mer 

 

Mer från Oscar Jacobson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oscar Jacobson och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?