1515

Hemester-trend bakom Blockets rekordsiffra – här är listan över vad som säljer bäst

Blocket noterade 109 miljoner besök under maj, vilket är den näst högsta månadssiffran någonsin för köp och sälj-sajten. ”Hemester-treden är tydlig”, säger vd:n Pernilla Nissler, och bjuder på flera topplistor över populära kategorier.  

Pernilla Nissler, vd på Blocket.
Pernilla Nissler, vd på Blocket.

Siffran 109 miljoner besök motsvarar en trafikökning på 13 procent jämfört med samma månad förra året. Störst ökning stod den breda, köp och sälj-kategorin för, där trafiken ökade med hela 22 procent jämfört med samma period i fjol. 

Som med nästan all e-handel just nu spelade den rådande pandemin en avgörande roll. 

”Vi ser en stor efterfrågan på saker som har med 'hemester' att göra. Även grejer för hemmet samt en aktiv livsstil går bra. Många köper träningsprylar just nu”, säger Blockets vd Pernilla Nissler.

Hundar, utemöbler och hemmakontor har klättrat på topplistorna.

Tydliga tecken på att många ställt in sig på att semestra hemma i Sverige är att sökningar efter husdjur samt fordon såsom husbilar och båtar har varit rekordmånga i maj.

”Hundar, utemöbler och hemmakontor är andra exempel på kategorier som klättrat på topplistorna”, säger Pernilla Nissler.

Även Blockets tjänster för varuleveranser är heta. Många användare tycks vilja köpa en semesterprodukt och få den skeppad direkt till hemmet eller landstället.

”Vi har ju ett samarbete med Tiptapp, för leveranser av större saker som möbler, grillar och cyklar i Göteborg och Stockholm. Och vi lanserar i dagarna ett samarbete med tidningsbudet Premo, inledningsvis småskaligt i Stockholm, för mindre saker som kläder och barnkläder”, säger vd:n.

Läs mer: Tiptapp får rätt mot Stockholms stad – bryter inte mot lagen

Hon lyfter även fram Blocketpaketet, Blockets egna paketleveranser, en tjänst som smygstartades i vintras.

”Som en följd av corona har vi påskyndat utvecklingen av Blocketpaketet. Nu är tjänsten tillgänglig för alla typer av produkter som kan skickas mellan användarna med post, på ett tryggt och säkert sätt”, säger Pernilla Nissler.

Totalt är de 109 miljoner besöken den det näst högsta månaden under Blockets drygt 20-åriga historia för en enskild månad. Under 2015 slogs Blockets trafikrekord under en enskild månad med 114 miljoner besök. 

 


Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Håll dig uppdaterad i standardiseringsarbetet

Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.
Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

SEK Svensk Elstandard ansvarar för all elektroteknisk standardisering i Sverige och i deras kommittéer deltar medlemmar från myndigheter och företag runt om i hela Sverige. Att hänga med i standardiseringen är en fördel på många plan.

– Att följa den senaste standarden underlättar och skänker en trygghet i att allt är tillverkat och installerat på rätt sätt, säger Krister Elfgren, försäljningsansvarig hos SEK Svensk Elstandard.

En standard kan i praktiken handla om en klassificering, måttangivelse, säkerhetsfordran eller dokumentation av olika slags elektrotekniska produkter – kort sagt kan man säga att det är en slags uppsättning av förhållningsregler. Myndigheter, organisationer och företag kan delta i SEKs kommittéer och på så sätt påverka framtidens standarder.

– Det kan ta upp till fem år att få igenom en ny standard och med ett så långsiktigt arbete får man insyn och en unik chans att påverka, säger Krister Elfgren.

I nuläget är de runt 800 personer som deltar i SEKs kommittéer, men det finns kapacitet för många fler. SEK är svensk representant i organisationen IEC, som arbetar fram standarder på global nivå. Ju fler medlemmar i de svenska kommittéerna, desto större konkurrenskraft får Sverige internationellt.

Håll dig uppdaterad med SEK e-Standard!

I takt med att tekniken utvecklas, revideras och aktualiseras också standarder och handböcker. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad kring vilka standarder det är som gäller för stunden, något som kan vara lättare sagt än gjort. SEK e-Standard är abonnemangstjänsten som hjälper dig med det. Genom att prenumerera på SEK e-Standard får du tillgång till standarder och handböcker inom ditt område, som alltid är uppdaterade enligt det allra senaste.

– Med SEK e-Standard går rättelser, tillägg och revideringar automatiskt in i systemet och säkerställer att alla standarder är uppdaterade. När man loggar in på sitt abonnemang får man en god översikt över sina standarder och mer behöver man inte göra – det sköter vi, säger Krister Elfgren.

Det ska vara lätt att göra rätt

Att alltid utgå från en standard är det bästa, säkraste, enklaste och mest effektiva sättet att kvalitetssäkra sitt arbete. När man vet att man jobbar enligt de senaste standarderna fortlöper arbetet både smidigt och kostnadseffektivt.

– Med en aktuell standard eller handbok är det lätt att göra rätt, säger Krister Elfgren.

 

 

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?