Annons

”Här finns mindre jante och mer hjälpsamhet”

I november intar Di Startup Tour Malmö. Det är en stad som har gjort mycket väsen av sig i techvärlden de senaste åren. ”Att så många entreprenörer har lyckats skapar ett starkt ekosystem och förebilder”, säger Charlotta Alegrius Ursing, vd för startuphuset Minc.

Charlotta Alegria Ursing, vd för startuphuset Minc i Malmö.
Charlotta Alegria Ursing, vd för startuphuset Minc i Malmö.Foto:Minc/Press

”På samma sätt som gemene man känner en stolthet för Malmö FF, blir vi allt fler som känner liknande för vår startupscen”, säger Charlotta Alegria Ursing som för drygt ett år sedan tillträdde posten som vd för startuphuset Minc i Malmö.

Läs även: Jakten på Sveriges hetaste startupbolag är i gång – anmäl din startup till Di Startup Tour 2018  

Näst efter Stockholm brukar Malmö beskrivas som den hetaste startupstaden i Sverige. Från staden kommer ett antal techbolag som har gjort väsen av sig långt utanför Sveriges gränser.

Däribland Polar Rose som köptes av Apple 2010, Mapillary (NTL) som i september slöt ett samarbetsavtal med Amazon för att lösa USA:s parkeringsproblem, TAT som köptes av mobiltillverkaren Blackberry 2010, liksom "Nasa-duschen" Orbital Systems (NTL), det börsnoterade hjälmbolaget Hövding och Neo4j som hjälpte till vid kartläggningen av Paradisläckan.

Faktum är att investeringarna till bolag från Malmö (med Lund inräknat) sprängde miljardvallen under 2016 vilket gör regionen till en av de absolut starkaste i Skandinavien.

”Att så många entreprenörer har lyckats skapar ett starkt ekosystem och förebilder. Det är många som flyttat ut, flyttat tillbaka och sedan väljer att vara kvar. För vi har en bra livskvalitet här nere”, säger Charlotta Alegria Ursing.

Läs mer: Guldregn över deras anti-depp-hjälm 

Många känner också en lokalpatriotism och vill vara med och stärka communityt, tror Minc-vd:n.

”Här finns mindre jante och mer hjälpsamhet. Det gör det enklare att ta sig fram. Man behöver inte känna sig ensam i Malmö.”

Viljan att hjälpa till och att samarbeta med andra ser hon som Malmös unika spets:

”Det är en viktig komponent i att den här lilla stan kan få fram så många tillväxtbolag”, säger Charlotta Alegria Ursing som berättar att det är något utländska besökare brukar vara nyfikna på när de besöker Minc.

Närheten till kontinenten är också viktig för startupklimatet, tror hon:

”Vi har en naturlig utblick utanför Sverige och får absolut inspiration. Vi har förstås samarbete med Danmark men även många andra länder. Känslan av närhet gör att man snabbare ser utanför Sveriges gränser.”

Yngre Malmöbolag som Charlotta Alegria Ursing tycker att man ska ha koll på är bland annat det digitala vårdbolaget Next Step Dynamics, förre Min Doktor-vd:n Charlotta Tönsgård nya vårdbolag Engaging Care och Flow Neuroscience vars hjälm ska motverka depressioner.

Hur ser tillgången till riskkapital ut?

”Vi ser att antalet investeringar och även storleken på investeringarna ökar. Det är ett tecken på att Malmös startupscen har mognat. Vi har investerare i huset så gott som dagligen och till vår årliga Malmö Demo Day kommer över hundra investerare från hela världen.”

Läs även: Doctrin vinnare av Di Startup Tour 2017 

Minc-vd:n är född i Malmö och har pluggat i Lund. Men hon är ”skolad i 90-talets it-boom i Stockholm", säger hon.

Under samma period i Malmö hade det viktiga Kockums-varvet precis slutat med sin tillverkning. Sedan fyra år är hon tillbaka i hemstaden.

”Det var en helt ny stad jag kom tillbaka till”, säger Charlotta Alegria Ursing och forsätter:

”Jag blev imponerad av startupscenen. Kockumsområdet är nu fyllt av en blandning av bostäder och företag och bland annat ligger Minc där. Det bubblar något kopiöst.”

En annan sak hon har märkt under sina fyra år i staden är att det startas fler bolag med kvinnliga grundare eller medgrundare. Dessutom söker sig nu fler utländska bolag till startuphusets accelerator.

”Man tror att man kan, så man vågar satsa. Folk förstår att det är möjligt att starta bolag”, säger Charlotta Alegria Ursing.

Läs även: ”Därför vill vi se fler kvinnliga techgrundare” 

Den 7 november kommer Di Digital Startup Tour till Malmö. Delfinalens vinnare direktkvalificeras till finalen i Stockholm den 28 november. I prispotten finns bland annat 1 miljon kronor för marknadsföring i Bonnier News kanaler. Anmäl din startup eller säkra en plats i publiken här! 

Innehåll från WintAnnons

Egen konsultfirma – hur mycket måste du ta betalt?

Många som driver tjänste- och konsultbolag vet inte ifall deras timpriser kan täcka bolagets löpande utgifter, vilket kan få förödande konsekvenser för deras ekonomi. Anders Nilsson från den automatiserade bokföringstjänsten Wint berättar hur du kan försäkra dig om att du tar rätt timpris för dina tjänster.

Det är vanligare än man kan tro att den som startar upp ett tjänsteföretag väljer att erbjuda ett timpris helt baserat på magkänsla – eller genom att lägga sig på samma nivå som sina konkurrenter. 

– Det man då glömmer bort är att timpriset inte bara är en siffra i en offert, utan någonting som ska se till att du har råd att betala ut din lön och täcka bolagets kostnader varje månad, säger Anders Nilsson, skatte- och redovisningsexpert på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. 

Hur mycket behöver du fakturera varje månad?

Det bästa sättet för att bestämma ditt timpris är enligt Anders att börja bakifrån och ställa dig följande frågor:

1. Hur hög lön vill jag och mina eventuella kollegor kunna ta ut varje månad, före skatt?

2. Vilka fasta kostnader, utöver lönekostnader och arbetsgivaravgifter, har jag i firman? (hyra av kontor, telefonräkning, bokföringskostnader, programvaror, etc.)

– När du har dessa summor klara för dig finns flera kalkylverktyg på nätet som du kan använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera varje månad för att täcka såväl de fasta kostnaderna som din lön och arbetsgivaravgifterna, säger han.

– Ponera att du är ensam i bolaget och vill plocka ut en lön på 40 000 kr före skatt. Dessutom har du fasta kostnader på 15 000 kr i månaden. Då skulle du behöva fakturera för ungefär 76 100 kr/månad för att gå plus minus noll. Men helst vill du såklart gå ytterligare lite plus varje månad för att få ett bra resultat och möjlighet till en utdelning i slutet av året, så vi höjer den siffran till minst 80 000 kr.

Läs också: Företagare – så bör du tänka kring din lön 2023 

Vad blir ditt timpris?

Nu när du vet detta blir nästa steg att avgöra hur många timmar i månaden du kommer kunna ta betalt för. En genomsnittlig arbetsmånad består av 167 timmar, varav ganska många kommer behöva vara odebiterade, då du arbetar med administration, försäljning, reser, går på kundmöten eller på annat sätt lägger ner tid som du inte kan ta betalt för. 

När du räknar ut ditt timpris måste du med andra ord ta höjd för vilken debiteringsgrad du kommer kunna upprätthålla. 

– Man skulle kunna hävda att en sjuttioprocentig debiteringsgrad är ett riktmärke att sträva mot. Det skulle i så fall innebära att du ska försöka ta betalt för ca 117 av dina 167 timmar varje månad, vilket ger dig ett lägsta timpris på ca 685 kr/h (80 000 / 117 ≈ 683,8). För att klara break-even varje månad alltså, påpekar Anders.

Tänk på marginalerna

Nu när du vet allt detta kan du börja kolla vad du har för marginaler att höja ditt timpris ytterligare. 685 kr/h är ditt minimum, men du vill ju kunna gå plus när du har en bra månad så att du har en extra buffert att spela på ifall någon månad skulle gå sämre. Helst vill du alltså höja priset lite till. 

– Det är nu du kan börja snegla på konkurrenterna. Tar de 800, 900 eller till och med 1100 kr/h? Då finns såklart utrymme för dig att höja ditt pris också. Ju högre du har utrymme att gå, desto bättre för dina marginaler, säger Anders. 

Han påpekar också att det finns fler parametrar att ta hänsyn till när det gäller just marginalerna, till exempel att försöka öka debiteringsgraden. Eftersom tid bokstavligt talat är pengar för den som säljer tjänster finns mycket att vinna på att minimera den arbetstid som du inte kan ta betalt för. 

– Ju fler administrationstimmar du kan kapa bort, desto mer tid kan du lägga på att hjälpa dina kunder – vilket innebär extra klirr i kassan för dig. Genom att automatisera din bokföring och ekonomihantering slipper du mycket pappersarbete som du istället kan lägga på det du gör bäst.

Läs mer: så automatiserar Wint din bokföring 

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera