1515

Här är Stings nya startupstjärnor

Inkubatorn Sting tar in 15 nya startups i sitt affärsutvecklingsprogram. Bland affärsidéerna som är med finns smarta accessoarer, en app som vill öka säkerheten vid köp och sälj av begagnade bilar och en app för förskolan.

Prions utvecklingsansvarige Marcus Skagerberg och vd Fredrika Bernadotte.
Prions utvecklingsansvarige Marcus Skagerberg och vd Fredrika Bernadotte.

De antagna affärsidéerna har möjlighet till en investering på 300 000 kronor från investeringsbolaget Propel Capital. Dessutom får de tillgång till affärsänglar via Propel Capital. Utöver det ges bolagen vägledning inom finansiering, affärsutveckling och tillång till viktiga kontakter inom industrin och vidare investeringsmöjligheter. 

”Vi i teamet har alla en teknisk bakgrund, så vi sökte till Sting för att få det stöd och den expertis vi behöver på affärssidan”, säger Alexa Edström, chef för marknadsföring och kommunikation på Imagilabs.

”Vi ser väldigt mycket fram emot att jobba med våra coacher och locka fler tjejer till techscenen”, säger hon.

Sting har sedan 2002 väglett över 240 startups, bland annat matsvinnsappen Karma och dataskyddsbolaget DP Organizer. Under 2017 omsatte Stings alumner 2,1 miljarder kronor.

Läs mer: DPOrganizer tar in 30 miljoner – ska skydda privatpersoners data

”Med Stings hjälp ser vi fram emot att kunna skala upp vårt bolag snabbare. Deras nätverk kan stötta oss i att attrahera både talanger och kapital, vilket kommer att vara aktuellt för oss”, säger Prions vd Fredrika Bernadotte. 

Här är de 15 bolagen som valts ut av Sting: 

Cardia: En app som vill erbjuda säkrare sätt att köpa och sälja begagnade bilar. 

Casablnca: Ett CRM-system som riktar sig till företag som arbetar med marknadsföring genom influerare.   

Creditive: Använder sig av AI-lösningar för att förenkla tillgången till företagskrediter. Tjänsten för samman entreprenörer med välskötta bolag och kreditgivare genom en digital process.

Float: En digital plattform där små och medelstora företag kan få kortfristiga lån genom företagets tillgångar. 

Gimme Shelter: Bygger prisvärda, nyckelfärdiga miljöhus som ska göra arkitektur tillgängliga för fler. 

Harvest Moon: Utvecklar en toalett som separerar och omvandlar urin och fekalier till växtnäring. 

Imagilabs grundare Beatrice Ionascu och Dora Palfi samt kommunikatören Silvia Istudor.
Imagilabs grundare Beatrice Ionascu och Dora Palfi samt kommunikatören Silvia Istudor.

Imagilabs: Bygger en gemenskap och ett verktyg för att lära tjejer mellan 12-16 år programmering. Via mobiltelefonen kan accessoarer ges liv och anpassas individuellt.

Mendi: Hårdvara med tillhörande app som ger användaren chans att förbättra sitt mentala välbefinnande, sin prestation och hälsa. 

PCT: Riktar sig till organisationer som vill minimera den tid som läggs på att hålla koll på, följa upp och planera återkommande uppgifter och processer.

Pliance: Ett API (verktyg som kommunicerar mellan plattformar och program) som företag kan använda för att automatisera sina anti-penningtvättsprocesser. Kundkontroller byggs in i företagens existerande verktyg och arbetsflöden. 

Prion: En plattform som låter förskolor dokumentera barnens dagliga aktiviteter och dela med sig av det till föräldrarna.   

Renbloc: En lösning för spårning och verifiering av energikällor för att kunderna ska se och följa hur deras energi produceras.

TADA Medical: Sätter en ny standard och planerar att tillverka säkrare medicinska slangar till sjukvård.  

Tailored Photons: Levererar frekvensomvandlingsenheter (FCU) baserade på skräddarsydda optiska kristaller för lasermarknader.

The Fit: Utvecklar mobil 3d-kroppsskanningsteknik som kan användas för att virtuellt handla kläder, måttbeställa produkter eller hitta rätt storlek. 

Läs också: Stings affärscoach: ”Kvinnliga grundare måste bli en icke-fråga”


Innehåll från Oscar JacobsonAnnons

Oscar Jacobson Custom Made

I Oscar Jacobsons nya Custom Made-tjänst erbjuds enkelheten i konfektion tillsammans med valfriheten inom måttsömnad tillsammans med ett utbud av nära 400 olika tyger.

Som kund kan man sondera bland företagets stora utbud av kavaj- och byxmodeller och samtidigt anpassa dessa efter sina personliga önskemål rörande såväl tyg, detaljer och passform. 

Hur går då tjänsten till?

Som kund besöker man någon av Oscar Jacobsons egna butiker där man tillsammans med företagets Custom Made-specialister påbörjar en konsultation. 

Vilken typ av plagg är man ute efter? Är det en kostym för ett bröllop, smoking för nyår eller kanske en ledig kavaj till sommarsemestern? 

Baserat på det behov du har som kund så erbjuds du att prova bland det gedigna utbudet av kavajmodeller som företaget erbjuder på galge. Här finns mängder av alternativ så som enkelknäppt, dubbelknäppt samt smokings med exempelvis sjalslag eller väst. 

I byxväg finns alternativ med såväl enkla som dubbla plisséringar men även slät front för de som önskar. Önskar man en modell med högre livhöjd eller kanske något smalare finns även detta att finna i det befintliga utbudet. 

När man som kund hittat en modell av kavaj och/eller byxa som man känner sig bekväm med kan man även sondera mellan alla olika storlekar. En traditionell storlek 50 kanske sitter bra i kroppen men uppfattas som aningen kort? Då kan man basera sin beställning på en 150 dvs samma storlek med tilltagen längd i kropp och ärm. 

Samma sak gäller såklart för kortare storlekar samt för byxor som t ex automatiskt får en något högre livhöjd i en extra lång storlek. Än så länge har man som kund endast baserat sina val på befintliga storlekar och modeller men tjänsten begränsas inte till det. 

Utöver lång- respektive kortstorlekar kan kostymens grundläggande mått korrigeras ytterligare av företagets specialister om så skulle behövas. 

Det kan handla om att ta in midjan eller fotvidden någon extra cm eller att anpassa ärm- och benlängd till exakt bärarens önskemål. 

400 tyger att välja på

När man valt ut modell och storlek kommer vi till det som kanske lockar allra flest med en Custom Made-tjänst; tygvalet. Tillsammans med Oscar Jacobsons kunniga personal får man som kund sondera ett brett utbud av ca. 400 tyger för såväl höst som vår från några av Italiens absolut främsta väverier. Är det kanske ett svalt ulltyg för ett sommarbröllop eller kanske en matigare flanell för hösten? Utöver ett brett utbud av kvaliteter så finns det även en rad alternativ av nyanser inom varje kategori som ger närmast oändliga möjligheter kring vad man vill beställa. 

Sist men inte minst kommer vi till detaljerna på dina plagg. Här finns möjlighet att efter personlig smak välja knappar, foder och slag på sin kostym vilket på många sätt bidrar till en mer personlig prägel. Man kanske vill ha en vit smokingjacka utan silkesklädda slag. Eller så vill man ha ett klassiskt alternativ med ribbat silke som matchar revärerna längs byxans söm vilket också går utmärkt. 

Alla eventuella skräddarändringar är inkluderade i priset

Normalt när det handlar om måttsömnad eller skräddarsytt brukar priserna överstiga de inom konfektion avsevärt men i Oscar Jacobsons fall har man valt att kunna erbjuda den här Custom Made-tjänsten med ett prispåslag på endast 1 500 kr utöver motsvarande modell i konfektion. 

Det som påverkar priset är istället valet av tyg där man som konsument kan välja allt från prisvärda baskvaliteter till några av världens lyxigaste kvaliteter från Loro Piana. 

Det som särskiljer den här tjänsten från många andra aktörer är att hos Oscar Jacobson finns alla företagets modeller faktiskt att beställa och du får direkt en tydlig och överskådlig bild av vad du som kund beställer. 

Många aktörer har istället en separat leverantör för sina måttsydda plagg vilket gör att plaggen du ser i kollektionen inte går att måttbeställa. Lägg därtill flexibiliteten hos Oscar Jacobson i valmöjligheterna kring tyg, passform och detaljer så förenar tjänsten det bästa delarna av konfektion och måttsömnad. 

En annan stor fördel med den här typen av tjänst är att de eventuella skräddarändringar som snarare är regel än undantag för en konfektionskostym kan undvikas då de inkluderas i priset av tjänsten. 

Leveranstiden på en kavaj eller kostym inom Custom Made-tjänsten ligger normalt på 5 veckor från beställning men går även få med expressleverans på 2 veckor. 

Läs mer 

 

Mer från Oscar Jacobson

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oscar Jacobson och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?