Annons

Här är Stings nya startupstjärnor

Inkubatorn Sting tar in 15 nya startups i sitt affärsutvecklingsprogram. Bland affärsidéerna som är med finns smarta accessoarer, en app som vill öka säkerheten vid köp och sälj av begagnade bilar och en app för förskolan.

Prions utvecklingsansvarige Marcus Skagerberg och vd Fredrika Bernadotte.
Prions utvecklingsansvarige Marcus Skagerberg och vd Fredrika Bernadotte.

De antagna affärsidéerna har möjlighet till en investering på 300 000 kronor från investeringsbolaget Propel Capital. Dessutom får de tillgång till affärsänglar via Propel Capital. Utöver det ges bolagen vägledning inom finansiering, affärsutveckling och tillång till viktiga kontakter inom industrin och vidare investeringsmöjligheter. 

”Vi i teamet har alla en teknisk bakgrund, så vi sökte till Sting för att få det stöd och den expertis vi behöver på affärssidan”, säger Alexa Edström, chef för marknadsföring och kommunikation på Imagilabs.

”Vi ser väldigt mycket fram emot att jobba med våra coacher och locka fler tjejer till techscenen”, säger hon.

Sting har sedan 2002 väglett över 240 startups, bland annat matsvinnsappen Karma och dataskyddsbolaget DP Organizer. Under 2017 omsatte Stings alumner 2,1 miljarder kronor.

Läs mer: DPOrganizer tar in 30 miljoner – ska skydda privatpersoners data

”Med Stings hjälp ser vi fram emot att kunna skala upp vårt bolag snabbare. Deras nätverk kan stötta oss i att attrahera både talanger och kapital, vilket kommer att vara aktuellt för oss”, säger Prions vd Fredrika Bernadotte. 

Här är de 15 bolagen som valts ut av Sting: 

Cardia: En app som vill erbjuda säkrare sätt att köpa och sälja begagnade bilar. 

Casablnca: Ett CRM-system som riktar sig till företag som arbetar med marknadsföring genom influerare.   

Creditive: Använder sig av AI-lösningar för att förenkla tillgången till företagskrediter. Tjänsten för samman entreprenörer med välskötta bolag och kreditgivare genom en digital process.

Float: En digital plattform där små och medelstora företag kan få kortfristiga lån genom företagets tillgångar. 

Gimme Shelter: Bygger prisvärda, nyckelfärdiga miljöhus som ska göra arkitektur tillgängliga för fler. 

Harvest Moon: Utvecklar en toalett som separerar och omvandlar urin och fekalier till växtnäring. 

Imagilabs grundare Beatrice Ionascu och Dora Palfi samt kommunikatören Silvia Istudor.
Imagilabs grundare Beatrice Ionascu och Dora Palfi samt kommunikatören Silvia Istudor.

Imagilabs: Bygger en gemenskap och ett verktyg för att lära tjejer mellan 12-16 år programmering. Via mobiltelefonen kan accessoarer ges liv och anpassas individuellt.

Mendi: Hårdvara med tillhörande app som ger användaren chans att förbättra sitt mentala välbefinnande, sin prestation och hälsa. 

PCT: Riktar sig till organisationer som vill minimera den tid som läggs på att hålla koll på, följa upp och planera återkommande uppgifter och processer.

Pliance: Ett API (verktyg som kommunicerar mellan plattformar och program) som företag kan använda för att automatisera sina anti-penningtvättsprocesser. Kundkontroller byggs in i företagens existerande verktyg och arbetsflöden. 

Prion: En plattform som låter förskolor dokumentera barnens dagliga aktiviteter och dela med sig av det till föräldrarna.   

Renbloc: En lösning för spårning och verifiering av energikällor för att kunderna ska se och följa hur deras energi produceras.

TADA Medical: Sätter en ny standard och planerar att tillverka säkrare medicinska slangar till sjukvård.  

Tailored Photons: Levererar frekvensomvandlingsenheter (FCU) baserade på skräddarsydda optiska kristaller för lasermarknader.

The Fit: Utvecklar mobil 3d-kroppsskanningsteknik som kan användas för att virtuellt handla kläder, måttbeställa produkter eller hitta rätt storlek. 

Läs också: Stings affärscoach: ”Kvinnliga grundare måste bli en icke-fråga”

Innehåll från OxceedAnnons

Nytt succéår trots osäker omvärld – Fortsatt tillväxt för SaaS-bolaget Oxceed

Elif Schmidt, VD, Oxceed.
Elif Schmidt, VD, Oxceed.

När fintech-företaget Oxceed summerar 2022 kan de se tillbaka på ett framgångsrikt år meden ARR-tillväxt som landar på 74 procent, god omsättning och flera nya funktioner. Bakom bedriften ligger lyckade partnerskap, ambitionen att alltid ligga i framkant och en produkt som ligger rätt i tiden.

– Allt fler företag vill bort från att sköta den finansiella rapporteringen i Excel, framförallt för att minimera risken för fel, men också för att det är enkelt och sparar tid, säger Elif Schmidt, VD. 

Oxceed erbjuder en molntjänst för företag som ger dem möjlighet att få en tydlig överblick av sin ekonomi i realtid. Genom att koppla sitt bokföringssystem med Oxceed kan företag förenkla sin finansiella rapportering, budgetering och uppföljning. På senare tid har intresset för tjänsten ökat kraftigt. 

Under 2022 har bolaget lagt extra tyngd på att vidareutveckla och förbättra sina lösningar för företag, koncerner och redovisningsbyråer. Det innebär dels en fördjupad funktionalitet inom koncernrapportering, projektbudgetering och avancerade nyckeltal, men även ett breddat erbjudande gentemot redovisningsbyråer. 

Läs också: Techbolaget fick bättre finansiell överblick 

Stark efterfrågan visar på relevant lösning i tuffa tider

Den vässade produktportföljen, tillsammans med ett ökat behov av effektivare rapportering bland företag, har gjort att 2022 summeras som ett av de bästa åren i bolagets historia.

– Vi är glada över att arbetet som vi har lagt ned på att förbättra våra tjänster har tagits emot så positivt. Det är tydligt att intresset från företag, som vill automatisera sin rapportering, spara tid i den finansiella uppföljningen och enkelt kunna bevaka sina nyckeltal, har ökat. Samtidigt ser vi också att vår churn har minskat stadigt, vilket är ett tecken på allt nöjdare kunder, säger Elif Schmidt och fortsätter:

– Vår lösning behövs inte bara när det går bra, utan minst lika mycket när det går sämre för ekonomin. Då blir det extra kritiskt att snabbt kunna se avvikelser och på så sätt få möjlighet att agera snabbt. 

Läs mer: Ehandelsbolaget kapar kostnader med automatisk rapportering 

Fortsatt satsning på tillväxt och nya rekryteringar

Under 2022 har Oxceed förstärkt sina partnerskap, där deras lösning bland annat utgör ett centralt verktyg i redovisningsbyrån Grant Thorntons rapportering och rådgivning gentemot sina kunder. Oxceed är numera också en integrerad del av banken SEB:s företagserbjudande vilket innebär att deras företagskunder enkelt kan koppla på tjänsten ”Finansiell överblick” i Business Arena (tidigare internetbanken). 

Läs mer: Grant Thornton väljer Oxceed för budget och månadsrapportering 

Efter ett starkt 2022 inleder Oxceed det nya året precis som det avslutades: Full fart framåt med fokus på att fortsätta att växa genom att vässa på sina kunderbjudanden och stärka upp teamet med nya rekryteringar. 

– Vår målsättning framöver är glasklar, vi ska bibehålla samma tillväxttakt som vi haft tidigare. Det kommer att bli ett spännande år, avslutar Elif Schmidt. 

 

Mer från Oxceed

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Oxceed och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera