1515

Här är spelbolagen som antagits till Tillväxtverkets bootcamp

För andra året i rad fokuserar Tillväxtverket på spelbolag i sitt årliga bootcamp. Tio spelutvecklare med fokus på bland annat VR, AR, utbildning och strategispel har valts ut.

Tillväxtverket bjuder in spelbolag till sin sjätte omgång av boot camp. Babloon Studios är ett av dem.
Tillväxtverket bjuder in spelbolag till sin sjätte omgång av boot camp. Babloon Studios är ett av dem.Foto:Babloon Studios.

Tillväxtverket har genom Startup Sweden genomfört fem bootcamps som under fem dagar ska hjälpa startupbolag med affärsutveckling och utökat nätverk. För andra året i rad riktar sig årets upplaga till spelstudio och spelutvecklare runt om i Sverige. 

De utvalda bolagen kommer även att få chans att träffa flera framgångsrika spelutvecklare som delar med sig av sina erfarenheter. De tio spelbolagen varierar från att fokusera på utbildning, AR och VR, strategispel och mjukvara till spel.

Läs även: Pengarna strömmar till spel: ”Några kommer betala dyrt för sina misstag” 

Tillsammans med Arctic Game Lab med säte i Skellefteå, Boden, Luleå, och Piteå, Gameport i Karlshamn och The Game Incubator i Gothia Science Park i Skövde genomför Tillväxtverket årets bootcamp mellan 29 maj och 2 juni. 

 Här är bolagen som ingår i Tillväxtverkets bootcamp:

Doctor Professor, Göteborg har utvecklat ett spel för att lära sig japanska och kinesiska både för de som har det som sitt modersmål samt de som vill lära sig det som and-raspråk. 

Good Learning, Stockholm tillhandahåller spel som kompletterande verktyg vid undervisning. Idag fokuserar deras lanserade spel på entreprenörskap och affärsutveckling.  

Mngrplus Sweden, Sundsvall har utvecklat ett sportsimulatorspel för både dator och mobiler. 

Ethereal Games, Norrköping tillhandahåller en plattform för gamification genom AR och VR. Fysiska event kan förstärkas genom AR och VR. 

Läs även: VR-stjärnan och forskarnas spel ska lära barn förstå hjärnan 

Kirikoro Studios, Göteborg Arbetar enligt en ”leanmetod” vilket möjliggör produktion av spelprodukter med marknadsanpassning samt snabb tillväxt. 

Pathos Interactive, Lindome är en spelstudio som producerar högkvalitativa strategispel för både PC och Mac som både är lättillgänglighet och anpassad för repetition. I dagsläget utvecklar de RTS-spelet Bannerman.   

Stenkross Studios, Skövde utvecklar VR-spel för flera olika plattformar vilket bidrar till att sprida tekniken såväl som tillväxt av marknadssegmentet. 

Läs även: Skövdestudions grundare plockar ut 125 miljoner – ska investera i nya spelbolag 

Flamebait Games, Skövde utvecklar små experimentella spel. Det första spelet med planerat släpp i juni är konstnärssimulatorn "Passpartout: The Starving Artist".

Babloon Studios, Skövde utvecklar och säljer mjukvara för produktion av spel på PC och Mac. 

Disir Productions, Uppsala utvecklar innovativa och dynamiska digitala represen-tationer av historiska miljöer för mobiler med hjälp av AR.

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:


Innehåll från AccountorAnnons

Automatisering frigör tid, höjer kvaliteten och skapar kundvärde

Magnus Högvall och Cecilia Drugge på Accountor
Magnus Högvall och Cecilia Drugge på Accountor

Redovisningsbranschen består av tusentals små företag och några större aktörer, varav Accountor är en. Deras fokus de senaste åren har varit att investera i att digitalisera verksamheten för att leda branschen i rätt riktning samt skapa en jämn och hög kvalitet för sina kunder. 

– Jobbar man med redovisning och lön kan det bara bli rätt eller fel. Och det måste vara konstant rätt, säger Magnus Högvall, vd Accountor.

Inne på Accountors kontor får man leta länge och väl för att hitta några pärmar. Digitaliseringsresan har pågått i ett par år och övergått till att successivt bli en naturlig del av verksamheten.

– Våra systemleverantörer och våra kunder blir mer och mer digitala och som tjänsteleverantör är det viktigt att vi responderar på den förändringsprocessen. Vi måste jobba digitalt och hjälpa till att driva utvecklingen, säger Magnus. 

– För oss innebär digitaliseringen också en kulturförändring i företaget, vi jobbar tillsammans på ett helt annat sätt än tidigare; robotiseringen och digitaliseringen har resulterat i helt nya arbetsformer. Historiskt har man som konsult ofta suttit ensam och haft hela ansvaret på sina axlar, men med det nya arbetssättet blir man en del av ett team som tillsammans stöttar varandra och delar både framgångar och utmaningar, säger Cecilia Drugge, Head of process improvement.

Accountor har en global koncern i ryggen, och en stor bredd bland sina nästan 300 konsulter. En del av arbetet går ut på att stötta kunden i att använda dagens digitala teknik för sin redovisning, lönehantering och HR. 

– Vi vill att det ska vara enkelt att driva företag i Sverige. Bokföring och löner blir hack i skivan för många bolag idag, då kan det vara en stor hjälp att ha en kunnig och pålitlig byrå bakom sig, säger Magnus.

Digitaliseringen – en win-win

Att digitalisera och automatisera vissa processer minskar risken för att det blir fel och skapar därmed en förutsägbarhet, vilket i sin tur blir en stor trygghet för kunden. När enkla – men tidskrävande – arbetsuppgifter automatiseras kan konsulterna dessutom fokusera på att stötta kunden och skapa det värde som kunden efterfrågar. 

– Det är en modell som är mycket mer uthållig, trygg och framför allt innebär den en stabil leverans och mindre personberoende, säger Magnus.

– Vi kommer nog aldrig nå vägs ände med den digitala utvecklingen och automatiseringen men vi har kommit en bra bit på väg. Genom att skapa tydliga processer och strukturerade arbetssätt kan vi omfördela tiden och låta de monotona uppgifterna robotiseras. På så vis frigör vi mer tid att göra de roliga arbetsuppgifterna – de som skapar kundvärde. Det är en win-win-situation, avslutar Cecilia.

 

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?