Annons

Hans sajt kartlägger techbolagen som varslar

Massuppsägningarna inom tech fortsätter i Sverige så väl som globalt. Sajten Layoffs.fyi har kartlagt arbetsmarknaden sedan pandemin och ser nu en ny trend skönjas. 

Roger Lee har medgrundat startupen Human Interest i San Francisco.
Roger Lee har medgrundat startupen Human Interest i San Francisco.Foto:Eric Millette/Marten Bjork

Sedan årsskiftet har 53.228 personer jorden runt blivit av med sina jobb inom startup- och techvärlden. Det är slutsatsen från hemsidan Layoffs.fyi, som kartlägger uppsägningarna i en lång lista med information om antalet berörda, plats, industri, procentuell andel av personalstyrkan och källan. Informationen hämtas in från flera håll, men ligger tonvikt på det som rapporterats i media. 

I listan finns sex svenska bolag som gått ut med personalneddragningar i år där Klarna, Trustly, Kry och Storytel har sammanlagt sagt upp 1.120 personer. Dock saknas en rad exempel som exempelvis Readly, Na-kd och Daniel Wellington.

”Jag tog initiativet i mars 2020 när vi uppmanades att stanna hemma första gången på grund av pandemin. Jag och många andra insåg snabbt att det troligtvis kommer att få negativa konsekvenser på ekonomin. Vilket betydde att många bolag, även inom tech, förmodligen skulle behöva säga upp personal”, säger sajtens grundare Roger Lee, som medgrundat den San Francisco-baserade startupen Human Interest. 

Tesen var rätt och under pandemins första månader i USA kunde Roger Lee följa slakten på arbetsmarknaden, delvis genom den egna hemsidan. Framför allt bolag inom branscher som resor och transport, som Airbnb, Uber och Tripadvisor, drabbades i ett tidigt skede. 

Till dagens datum är Booking.com, som driver en sajt för att boka resor, en av de aktörer som sagt upp mest personal de senaste två åren enligt sajten, med 4.375 personer uppsagda. 

Men vågen av uppsägningar lugnade sig snart efter pandemins intåg, snabbare än förväntat enligt Roger Lee. 

”I slutet av 2020 och hela 2021 var läget lugnt vad gäller uppsägningar. Börserna gick bra. Techmarknaden och startups frodades. Riskkapitalmarknaden var aktiv.”

I mars 2022 kom således nästa våg krypande och i maj sköt antalet nya uppsägningar i höjden, enligt tabellen. Det faller samman med Rysslands invasion av Ukraina, höjda råvaru- och energipriser, hög inflation och därmed höjda räntor. 

”Så bolag som är oproportionerligt mer påverkade av höjda räntor tenderar att säga upp mer personal denna gång. De första bolagen som sagt upp personal nu är kopplade till fastigheter, låneverksamheter, aktiehandel eller krypto.”

Flera av de största uppsägningarna under våren har skett på lånebolaget Better.com, kryptoplattformen Coinbase och betaljätten Klarna. 

Den pågående uppsägningsvågen cementerar även en trend som Roger Lee sett växa sig starkare sedan pandemins intåg. 

”Allt fler bolag och anställda har börjat dela kalkylblad eller listor med namn på uppsagda, som ett sätt att synliggöra dem för andra bolag som anställer och på så vis hjälpa dem att landa på fötterna snabbare.” 

Flera globala bolag, som Netflix och Bolt, har gjort detta men även svenska Klarna. Initiativet kom i det fallet från medarbetarna, och vd:n Sebastian Siemiatkowski spred sedan ordet på sociala medier där han beskrev listan som en ”guldgruva för rekryterare”. 

Roger Lee ser även en annan positiv effekt av massuppsägningarna. 

”Ingen kunde förutse pandemin och den påverkade dessutom alla bolag. Det har lett till att industrin blivit mer transparant kring uppsägningar rent generellt. Stigmat har minskat.”

Hans sajt har nu nått en punkt där företag hör av sig och tipsar honom direkt om deras varsel, i förhoppning om att en publicering på sajten kan leda till att de uppsagda personerna kan snappas upp av någon annan. 

”Men jag tjänar inte pengar på sajten på något vis och det är inte menat det heller. Det startades som ett personligt projekt.”

Innehåll från SavelendAnnons

SaveLend växer så det knakar trots orolig marknad

Den 16 november släppte fintechbolaget SaveLend Group sin delårsrapport för årets tredje kvartal. Trots det osäkra världsläget, elkris och kraftig inflation visar rapporten att bolaget på en närapå fördubblad nettoomsättning jämfört med samma period förra året – från 23,6 miljoner till 40,7 miljoner.

Trots en orolig och rörlig marknad pekar bolagets siffror uppåt. Frågar man Ludwig Pettersson, vd på SaveLend, beror detta till stor del på att krediter som tillgångsslag ofta klarar sig bra även under stormiga tider. 

– För bara ett par månader sedan tog vi en fantastisk milstolpe, då vi nådde en miljard kronor på vår sparplattform – en ökning på 142 procent sen året innan! Sedan dess har tillväxten fortsatt; många har fått upp ögonen för vårt sparerbjudande och att vi levererar en stabil avkastning även under rådande omständigheter. Avkastningen låg också till grund för att vi utsågs till bästa P2P-plattform av Privata Affärer tidigare i år. 

Fördubblat antalet aktiva månadsspar

SaveLend har inte haft en negativ avkastningsmånad sedan 2016, men detta till trots är bolaget något av en doldis på finansmarknaden. Ludwig konstaterar att det finns en hel del att göra vad gäller varumärkeskännedom, men hos de sparare som känner till bolaget finns det inga tveksamheter. Ett bevis på detta är att SaveLend sett en fördubbling i antal aktiva månadsspar jämfört med föregående år, vilket är en snabbare ökning än antalet nya sparare. 

– Det är ett tydligt kvitto på att vi är på rätt väg. Vi letar alltid efter tillfällen att accelerera tillväxten och tar chansen när den dyker upp. Detta är en approach som jag bedömer är en stor framgångsfaktor och det är något vi kommer att fortsätta med. Nu, exempelvis, när vi kan konstatera att vår faktureringsplattform Billectahar växt med 48,9 procent med en lönsamhet på 28,6 procent sedan förra året blir det oerhört tydligt att vi bör investera mer i Billecta för att accelerera tillväxten än mer. Där avser vi att trycka på gaspedalen ordentligt – utan att tumma på resultatet i den delen av vår affär. 

Har attraherat nya ägare

Skalbarheten i plattformarna blir allt tydligare när det kan konstateras att kostnadsbasen inte växer i samma takt som intäkterna. Ytterligare ett viktigt framsteg under kvartalet är att SaveLend har kunnat säkra 10 miljoner kronor i utestående optionsprogram. Det sammantaget gör att bolaget fortsatt bedömer sig ha tillräckliga resurser för att bli kassaflödespositiva.

– Ett annat resultat av denna transaktion är att vi i samband med detta har attraherat nya långsiktiga ägare till bolaget som sedan tidigare var investerare på sparplattformen, säger Ludwig.

”Visade sin kollektiva styrka”

Med tanke på omvärldsläget betonar Ludwig att det är svårare att sia om framtiden än i normala fall, men han känner ändå trygghet såväl i bolagets plattformar och leveranssäkerhet som deras förmåga att anpassa sina investeringar efter behov. Hans attityd grundas bland annat i att bolaget under det senaste kvartalet kunde godkänna det hittills största lånet någonsin till en av sina låntagare. 

– Våra sparare visade sin kollektiva styrka genom att möjliggöra ett lån på 60 miljoner till en av våra återkommande låntagare. Det visar på styrkan i vår modell och att våra sparare har förtroende för vår leverans inför framtiden, avslutar Ludwig.

Läs mer och investera i SaveLends sparplattform här 

 

Mer från Savelend

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Savelend och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera