1515

H&M-arvinge investerar i filmbolag

Tom Persson, lillebror till H&M:s vd Karl-Johan Persson, investerar i ett nytt filmbolag som ska producera drama åt unga. 

Mikael Ljung och Viktor Linell är grundare av det nya filmbolaget Breakable films som nu backas upp av H&M arvingen Tom Persson.
Mikael Ljung och Viktor Linell är grundare av det nya filmbolaget Breakable films som nu backas upp av H&M arvingen Tom Persson.Foto:Emil Fagander/Press

Det är i det nystartade bolaget Breakable Film som investeringen sker. Bakom bolaget finns Viktor Linnell och Mikael Ljung som var medgrundare till Youtubenätverket Splay.

”Det vi främst tar med oss från våra tidigare erfarenheter är en förståelse för vad som krävs för att få ett brett genomslag för det budskap du vill förmedla”, säger Viktor Linell. 

Tom Perssons blir via hans bolag Comade nu delägare i Breakable Films genom en nyemission. Varken Comade eller Breakable Films vill kommentera storleken på investeringen, men enligt Bolagsverkets handlingar rör det sig om en investering på 2,25 miljoner kronor. För den summan äger nu Tom Persson omkring en tredjedel av aktierna i bolaget och tar dessutom en plats i styrelsen. 

Filmbolaget ska fokusera på dramaproduktioner för en yngre målgrupp, som kommer att kunna nås på olika digitala plattformar. 

”Vi kommer att jobba med manusbaserat innehåll som man kan koppla till det som händer på Viaplay, C-more, SVT Play och Netflix”, säger Viktor Linnell till Di Digital.  

Tom Persson har tidigare investerat i Playpilot som är en söktjänst för streamingtjänster samt VR-bolaget Penrose. Dessutom har de varit med och finansierat flera filmer och tv-projekt, bland annat storfilmen ”The Nile Hilton Incident”. 

Läs mer: Playpilot får pengar från H&M HM B -0,96% Dagens utveckling -arvinge: ”Det är den nya tv:n” 

”Investeringen från Comade ger oss större möjlighet att fullt ut satsa på idéer vi verkligen tror på tillsammans med den nya generationens mest spännande kreatörer framför och bakom kameran”, säger Viktor Linnell.

Splay bytte i juni 2018 namn till Splay One efter att MTG MTG B +0,09% Dagens utveckling helt tog över ägandet av Splay och slog ihop det med bolaget Nice One. Viktor Linnell var tidigare huvudansvarig för Splays svenska verksamhet och Mikael Ljung drev bolagets koncept- och innehållsutveckling. 

Där tog Mikael Ljung fram konceptet till SVT Play-serien ”Sjukt Oklar” med Clara Henry i huvudrollen. Serien vann nyligen pris för årets programide på Film och tv-producenternas prisceremoni Riagalan. Och det är liknande serier som det nya bolaget vill skapa. 

”Man kan säga att 'Sjukt Oklar' var en testballong för hur vi tror man ska ta fram och skapa intresse för innehåll i framtiden och att den mottogs såhär väl av målgruppen och dessutom vunnit branschpriser är ett kvitto på att vi är något på spåren”, säger Mikael Ljung.

Tom Persson till vänster, flankerad av sin far Stefan Persson, H&M:s storägare och styrelseordförande.
Tom Persson till vänster, flankerad av sin far Stefan Persson, H&M:s storägare och styrelseordförande.Foto:TT.

 


Innehåll från TableauAnnons

Därför är data detaljhandelns nyckel till konkurrenskraft

– För att lyckas hantera pandemins utmaningar behöver detaljhandlare använda data på effektivast möjliga sätt, säger Fredrik Holmgren, nordisk säljchef på Tableau.

Detaljhandeln har varit pressad under de senaste åren – något som förstärkts ytterligare under covid-19-pandemin. Från skiftet till e-handel och till det ökade fokuset på hållbarhet har ingen annan bransch varit med om så stora förändringar, inte bara gällande hur försäljningen sker utan också var den sker. 

Att ändra sin affärsstrategi kan vara lukrativt men också skapa nya utmaningar. Med ständigt ökande förväntningar och krav behöver detaljhandlare förutse och möta sina kunders behov oavsett var de handlar. Handlarna behöver också en robust försörjningskedja som fungerar för deras organisation. Det är inte enkelt, men det är görbart. Genom att använda rätt data vid rätt tidpunkt kan detaljhandelsföretag fatta bättre, mer flexibla och mer lönsamma beslut. Genom Tableaus samarbete med hundratals detaljhandlare runt om i världen, och här i Sverige, har de kommit fram till följande:

1. Kraven på försörjningskedjan

Kundernas föränderliga krav gör det svårare att hitta sätt att effektivisera sin verksamhet på. Att behöva förändra sin försörjningskedja för att möta dessa krav innebär förlorad värdefull tid. För att kunna vara agil och göra snabba förändringar är det viktigt att ha full insyn i alla delar av försörjningskedjan; från inköp till leverans. Att upptäcka och möta nya kundtrender och behov i realtid ger detaljhandlare en klar fördel mot sina konkurrenter när det kommer till att fånga kundernas intresse. En övergripande bild av realtidsdata du samlat in kommer att hjälpa din verksamhet att ligga steget före, reducera svinn i inköpsprocessen och hålla jämna steg med kunderna. 

2. Sömlösa omnikanal-upplevelser

Det räcker inte längre att bara erbjuda en fantastisk fysisk eller digital upplevelse. Kunder vill ha, och förväntar sig, samma nivå av service oavsett var de handlar. De efterfrågar enkelhet. Pandemin har gjort oss mer bekväma och förstärkt behovet av att kunna shoppa online. För att vinna i den nya verkligheten behöver detaljhandlare förstå sina kunder helt och hållet, kunna förutspå deras beteenden och ge dem vad de behöver innan de själva ens vet. 

3. Kunden i centrum

För att kunna konkurrera måste kunden alltid vara i centrum. Genom att hämta data som möjliggör beslut baserade på fakta och siffror i realtid kan du prioritera både kundens och din verksamhets behov. Post-pandemi kommer handlare att fortsätta se förväntningar och preferenser förändras bland kunderna allt eftersom marknaden förändras. Att fatta kloka och informerade beslut är det enda sättet att garantera fortsatt framgång och det enda sättet att göra detta på är att ha en tydlig förståelse för sin data. 

4. Prissättning

Kvalitet och prisvärdhet är några av kundernas huvudkrav idag men detaljhandlare måste balansera detta mot sina egna behov av ökade marginaler och kostnadseffektivitet. Lösningen hittar vi i att skapa dataledda produkter och prissättningsstrategier. Att ge dina team verktyg för att djupdyka i försäljning, produkt och prisdata ger dem insikter som behövs för att kunna fatta viktiga beslut. Om du förstår vad som händer både på marknaden och hos dina kunder kan du skräddarsy din produkt och prissätta på ett sätt som maximerar din verksamhets framgång. Att utnyttja data kommer att bli en nyckel till innovation, återhämtning och tillväxt, nu och framåt. Alla företag kommer att ha sina egna prioriteringar och problem och Tableau kan ge råd kring hur man bäst hämtar in och applicerar data för att möta dessa. 

Vill du veta mer? Ladda ned Tableaus senaste e-book för detaljhandeln här. 

 

Mer från Tableau

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Tableau och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?